Edu-Art

Mesterkurzus Pavarotti emlékére

2011.08.10. 14:00
Ajánlom
2011. augusztus 22-27-ig ismét megrendezik a Luciano Pavarotti Emlék Mesterkurzust Baján a Bácskai Kultúrpalotában.

Az I. Luciano Pavarotti Emlék Mesterkurzus elnevezéssel fémjelzett esemény óriási érdeklődésre tett szert, olyannyira, hogy augusztus 22-től 27-ig már a II. kurzus kerül megrendezésre. Mindez nem véletlen, hiszen a zenetörténet során még soha, egyetlen operaénekes sem ért el hasonló népszerűséget és ismertséget, mint a világszerte ünnepelt tenor, Luciano Pavarotti. Pavarotti életpályája során mindig is nagy hangsúlyt fektetett az ifjúság nevelésére, az opera dalirodalom legszélesebb körű megismertetésére. Fontosnak tartotta a fiatalok megszólítását, az operát, mint műfaj megszerettetését a jövő nemzedékével.

Az emlékére szervezett kurzuson számos tehetség világhírű tanárokkal képezheti magát tovább, tekinthet be az igazi komolyzene világába, amelyhez Baja város új kulturális és művészeti központja, a Bácskai Kultúrpalota méltó környezetet biztosít. A mesterkurzuson a világhírű Gulyás Dénes - operaénekes- művésztanár, országgyűlési képviselő, Liszt Ferenc-díjas, érdemes és kiváló művész - vezetésével 13, majd a második képzésen 10 fiatal énekes sajátíthatja el a továbbfejlődés titkait és énektudásuk minél szélesebb körben való felhasználását. A kurzusvezető, Gulyás Dénes neve szorosan összefügg a világhírű tenoréval, hiszen ő az, aki az első Luciano Pavarotti nemzetközi énekverseny I. helyezettje lett.

Az egyhetes kurzus alatt mind énektechnikát, mind színpadi gyakorlatot tanulnak a résztvevők, amit Király Miklós a Magyar Állami Operaház nyugalmazott magánénekese, Bartók-Pásztory díjas operaénekes fog vezetni. Zongorán közreműködik Horváth Judit, a Pécsi Nemzeti Színház korrepetitora és Neumark Zoltán zongoraművész. A kurzus érdekessége még, hogy az órákra bárki bejöhet és betekintést nyerhet a képzés műhelytitkaiba.

A kurzus anyagát a közönség számára az augusztus 20-i gálakoncerten este 19 óra 30 perctől mutatják be a város főterén, a Szentháromság téren Szent István, a magyar államalapítás ünnepén.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Hogyan érzi magát egy diák, ha elmegy a Zeneakadémiára?

Régi panasz, hogy a fiatalok nem járnak klasszikus zenei hangversenyre. A problémáról eddig mindenkit megkérdeztek már, csak épp a gyerekeket nem. Most ők mondják el, hogyan éltek meg egy koncertet.
Színház

„Nem kegyeket osztunk” – beszélgetés a POSZT-válogatásról

A Magyar Színházi Társaság és a Színház folyóirat beszélgetéssorozatán a POSZT versenyprogramja volt a téma. A két válogatóval, Gulyás Gáborral és Zalán Tiborral, valamint Turbuly Lillával, a Színházi Kritikusok Céhének elnökével Veiszer Alinda beszéltetett.
Klasszikus

Tudod, mit énekel latinul a kórus a Mr. Bean-sorozat főcímében?

Az eredeti Mr. Bean-sorozat főcímében elhangzik egy latin nyelvű kórus, amelynek a szövegére senki sem figyelt. Pedig mély mondanivalót hordoz!
Klasszikus

Különdíjat érdemelt Kokas Dóra Bécsben

A Vienna Classic Strings zenei versenyen különdíjban részesült Kokas Dóra csellóművész. A döntőben Alexey Shor kortárs szerző és Sosztakovics darabjait játszotta.
Zenés színház

Az Operett új vezetése bemutatta új évadát

A 2019/20-as évad legfontosabb bemutatója a Csárdáskirálynő lesz, de Mohács tragédiája is megjelenik egy új rockmusicalben.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.