Edu-Art

Milyen is egy Kabóca?

2011.02.18. 14:41
Ajánlom
A Kabóca Bábszínház születésnapi felhívása gyerekeknek.

A Kabóca Bábszínház tizedik születésnapját ünnepli idén. Decemberben Zalán Tibor kabócákról szóló darabjával zárul majd az év, amihez a gyerekek segítségét kérik: minél több történetet, rajzot, mesét, filmet, bábot szeretnének összegyűjteni a kabócákról - bármilyenek is legyenek. Minden hónaphoz más és más kabóca-téma tartozik, most A bice-bóca kabóca témában várják a gyerekek alkotásait. A legérdekesebb kabócaságokat a júniusi Kabóciádén mutatják be.

A kabóca-meséket egészen májusig várják az alábbi elérhetőségeken:

Cím: 8200 Veszprém, Völgyhíd tér 5.
Tel.: 88/590-150 Fax: 88/590-160
E-mail: [email protected]

További információ: www.kabocababszinhaz.hu

A bábszínház családi vasárnapjain közelebbről is meg lehet ismerkedni a kabócákkal: lesz bogár-bábkészítés, animációs műhely és bogárhang-felismerés is - szakértők segítségével.

Tervezett program:

2011. február 27. Családi vasárnap - kabóca- és bogárbemutató a Természettudományi Múzeum munkatársával

2011. március 27. Családi vasárnap - kabóca- és bogárbábok készítése

2011. április 24. Családi vasárnap - animációs film készítése kabócákkal

2011. május 29. Családi vasárnap - bogár- és kabócahangok megismerése, verses összeállítás a bogarakról, kabócákról

Programkereső

Legolvasottabb

Színház

Az évad legjobb művészi produkcióit díjazta a Radnóti Színház

Megtartotta évadzáró társulati ülését a Radnóti Színház, ahol Kováts Adél igazgató összegezte az elmúlt évadot, valamint kihirdette a következő új bemutatóit.
Klasszikus

„Emberi kapcsolat nélkül nem lehet tanítani” – interjú Szecsődi Ferenccel

Kortárs vonóshangszer-kiállítással nyílik meg A magyar hegedű ünnepe június 22-én délelőtt az MMA székházában, a Pesti Vigadóban. A kétnapos összművészeti esemény idén összekapcsolódik Szecsődi Ferenc hetvenedik születésnapi ünneplésével.
Könyv

Tarolt a Semmelweis a Magyar Mozgókép Fesztiválon

Huszonkét kategóriában hirdettek nyertest hazánk legnagyobb filmes szemléjén. Koltai Lajos Semmelweis című történelmi drámája összesen hat – köztük a legjobb film és a legjobb rendező – kategóriában diadalmaskodott.
Vizuál

Zsigmond Gábor lesz a Magyar Nemzeti Múzeum új főigazgatója

A döntést Demeter Szilárd, a Magyar Nemzeti Múzeum Közgyűjteményi Központ elnöke Csák János kulturális és innovációs miniszter jóváhagyásával jelentette be.
Színház

Visszatér a színpadra Kulka János – évadot hirdetett a Jurányi Ház

A Nemzet Színésze egy Thomas Mann-adaptációban lesz látható szeptembertől a Jurányi Ház 2024/205-ös évadában. A játszóhely évadzáró ülésén Rozgonyi-Kulcsár Viktória ismertette a következő szezon előadásait. 

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.