Edu-Art

Milyen is egy Kabóca?

2011.02.18. 14:41
Ajánlom
A Kabóca Bábszínház születésnapi felhívása gyerekeknek.

A Kabóca Bábszínház tizedik születésnapját ünnepli idén. Decemberben Zalán Tibor kabócákról szóló darabjával zárul majd az év, amihez a gyerekek segítségét kérik: minél több történetet, rajzot, mesét, filmet, bábot szeretnének összegyűjteni a kabócákról - bármilyenek is legyenek. Minden hónaphoz más és más kabóca-téma tartozik, most A bice-bóca kabóca témában várják a gyerekek alkotásait. A legérdekesebb kabócaságokat a júniusi Kabóciádén mutatják be.

A kabóca-meséket egészen májusig várják az alábbi elérhetőségeken:

Cím: 8200 Veszprém, Völgyhíd tér 5.
Tel.: 88/590-150 Fax: 88/590-160
E-mail: [email protected]

További információ: www.kabocababszinhaz.hu

A bábszínház családi vasárnapjain közelebbről is meg lehet ismerkedni a kabócákkal: lesz bogár-bábkészítés, animációs műhely és bogárhang-felismerés is - szakértők segítségével.

Tervezett program:

2011. február 27. Családi vasárnap - kabóca- és bogárbemutató a Természettudományi Múzeum munkatársával

2011. március 27. Családi vasárnap - kabóca- és bogárbábok készítése

2011. április 24. Családi vasárnap - animációs film készítése kabócákkal

2011. május 29. Családi vasárnap - bogár- és kabócahangok megismerése, verses összeállítás a bogarakról, kabócákról

Programkereső

Legolvasottabb

Színház

„Mindig is nagyobb volt bennem a színház utáni alázat, mint az önmutogatásra való késztetés" – Sunyovszky Szilvia 75 éves

A Kossuth-díjas színésznő február 2-án ünnepli a 75. születésnapját. Noha a színészi pályát több, mint 30 éve diplomáciai és politikusi munkára váltotta, így is nyomot hagyott a hazai színházi és filmes életben.
Vizuál

A Hat hét nyerte a fődíjat, a Larry pedig tarolt a magyar filmkritikusok díjátadóján

Február 3-án délután adták át a 60. Magyar Filmkritikusok Díjakat, amelynek fődíját Szakonyi Noémi Veronika Hat hét című drámája hódította el, Grunwalsky Ferenc pedig életműdíjat vehetett át.
Könyv

Ők kapják idén a Baumgarten-díjat

Február 8-án szerdán, 18 órakor adják át az idei Baumgarten-emlékdíjat, illetve a Baumgarten-emlékjutalmat a Vörösmarty téri Szamos Gourmet Házban.
Zenés színház

Az Éj királynője a levegőben

Az amerikai szoprán nem csupán virtuóz koloratúrkészségéről híres, hanem bravúros légtornászmutatványairól is, ráadásul képes ötvözni a kettőt: a levegőben lógva adja elő Az Éj királynőjének áriáját A varázsfuvolából.
Vizuál

Egy hónap múlva kezdődik a Frankofón Filmnapok

Március 1-12. között huszonhat kortárs, köztük több díjnyertes alkotást láthat a magyar közönség a frankofón filmtermés legjavából.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.