Edu-Art

Mindörökké Zsolnay! - ékszertervező pályázat

2011.05.21. 11:42
Ajánlom
Beadási határidő: 2011. június 15.

Az Iparművészeti Múzeum pályázatot hirdet "Mindörökké Zsolnay! - az Iparművészeti Múzeum újjászületése ékszerként" címmel.

A pályázat célja a múzeum épületkerámiáinak magas színvonalú újragondolása ékszer formájában. A pályázóknak a múzeum épületéről származó régi Zsolnay mázaskerámia-töredékek felhasználásával kell ékszert tervezniük és készíteniük. 

Pályázati feltételek:
- Egyének és csoportok is pályázhatnak.
- Az elkészült ékszernek tartalmaznia kell a múzeum által átadott Zsolnay-mázas kerámia egy részét.
- Anyagpárosításra, méretre, mennyiségre vonatkozó megkötés nincs.
- Pályázni lehet egyetlen vagy több különálló ékszerrel, illetve ékszerkollekcióval is.
- Mivel a díjnyertes darabok árusításra is kerülnek, kérik megjelölni a javasolt eladási árat. Örömmel várják a termékfejlesztés jövőbeni felvázolását is, ez azonban nem kötelező.
- A pályázónak nem kell ékszertervezői vagy iparművész végzettséggel rendelkeznie, de a múzeum fenntartja a jogot a pályázók előzetes szűrésére.
- A pályázó jelentkezésének elfogadása után (amely a pályázat kiírásától lehetséges), előre egyezetett időpontban (május 31-ig bezárólag), a múzeumban veheti át. A meglévő készletből a leginspirálóbb darabokat a művész szabadon választhatja ki (ésszerű mennyiségi korlátok mellett).
- A pályázati mű beadásával - lehetőség szerint - annak fényképét is el kell juttatni a megadott címekre. Ennek hiánya nem befolyásolja a pályázat elbírálását.
- Az elkészült ékszerek a művész tulajdonában maradnak.
- A művész kötelezi magát, hogy a múzeum által átadott kerámiákat csak a jelen pályázat megvalósítására használja fel.
- A művész tudomásul veszi, hogy a pályázatra benyújtott alkotások és azok másolatai - az alkotóval egyeztetett feltételek mellett - a múzeum design boltjában kerülnek árusításra. Ez azonban nem zárja ki, hogy a későbbiekben az alkotó az ékszereket vagy azok másolatait máshol is árusítsa, illetve kiállítsa.
- A pályázati elbírálás során a zsűri a kiemelkedő pályaművek gyűjteménybe vételére is javaslatot tehet - az alkotóval egyeztetett feltételek mellett.

A pályázati anyag (ékszer) leadási határideje: 2011. június 15. szerda.

A pályázatok elbírálása: a beérkezett pályamunkákat a múzeum szakértői zsűrije bírálja el június 17-ig.

A pályázat eredményhirdetése és a munkák bemutatása a Múzeumok Éjszakája (2011. június 24.) „Ezer1éjszakában" című program keretében kerül sor a múzeum design boltjában. A kollekciókat a múzeum hamarosan megnyíló design boltjában kívánják árusítani, illetve lehetőség nyílik az Iparművészeti Múzeum Kreatimm vásárán a személyes árusításra is. 

A teljes kiírás elérhető a múzeum honlapján.

Bővebb információ az alábbi elérhetőségeken kérhető:
Iparművészeti Múzeum; 1091 Budapest, Üllői út 33-37. - Szabó Eszter Ágnes, Szabó Krisztina
E-mail: szabo.eszter.agnes@imm.hu, kriszta.szabo@imm.hu
Telefon: +36 1 456-5184, +36 1 456-5169, +36 30 749-8664

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.
Jazz/World

„Sokszor szitokszó a klasszikusok számára az, ha valaki jazz-zenész”

Sárik Péter jazz-zongoristával a Ritmus és hang blogon jelent meg tartalmas interjú Sümegi Noémi tollából, amelyben egyebek mellett a jazz „policájról”, zörgős cukorkákról, valamint a klasszikus és jazz-zenészek viszonyáról is szó esett a szeptember 21-ei Bartók-lemezbemutató kapcsán, ami a Zeneakadémián lesz.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.