Edu-Art

Művészettörténész, muzeológus - Budapest

2010.11.09. 17:23
Ajánlom
Jelentkezési határidő: 2010. december 8.

A Budapesti Történeti Múzeum (Kiscelli Múzeum/ Fővárosi Képtár) pályázatot hirdet művészettörténész, muzeológus munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozott idejű, 1 évig tartó.

Foglalkoztatás jellege: teljes munkaidő.

A munkavégzés helye: 1038 Budapest, Kiscelli utca 108.

A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok:

A Budapesti Történeti Múzeum Fővárosi Képtár művészettörténészi, muzeológusi munkájában való részvétel, a Festészeti gyűjtemény kezelése, gyarapítása, kiállítások szervezése és rendezése. Szélesíti az intézmény közönségkapcsolatait, növeli a kiállítások látogatottságát. Fejleszti a múzeum tudományos tevékenységét, hazai és nemzetközi kapcsolatait.

Illetmény és juttatások:

Az illetmény megállapítására és a juttatásokra a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény, valamint a(z) Kjt. végrehajtásáról szóló 150/1992.(XI.20.) Korm. rendelet szerint és a felek közötti megállapodás rendelkezései az irányadók.

Pályázati feltételek:

- egyetem, szakirányú, a végzettségnek és szakképzettségnek, valamint az intézmény alaptevékenységének megfelelő jogviszonyban;

- angol nyelvből középfokú C típusú általános nyelvvizsga, tárgyalási szintű nyelvtudás;

- szakirányú tudományos tevékenység;

- legalább 5 év feletti szakmai tapasztalat;

- felhasználói szintű internetes alkalmazások;

- magyar nyelvtudás, büntetlen előélet.

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:

- PhD, múzeum profiljába illeszkedő szakirány;

- német nyelvből középfokú C típusú általános nyelvvizsga, tárgyalási szintű nyelvtudás.

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:

- szakmai önéletrajz, motivációs levél, az iskolai végzettséget, a tudományos minősítést, a nyelvvizsgát igazoló okmány(ok), erkölcsi bizonyítvány.

A munkakör betölthetőségének időpontja: legkorábban 2011. február 1. napjától.

A pályázat benyújtásának határideje: 2010. december 8.

A pályázati kiírással kapcsolatosan további információt Fitz Péter Igazgató nyújt a 06-1/430-1077 -os telefonszámon.

A pályázatok benyújtásának módja:

Postai úton, a pályázatnak a Budapesti Történeti Múzeum címére történő megküldésével (1014 Budapest, Szent György tér 2. E ). Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot: SZI/R2248/2/2008, valamint a munkakör megnevezését: művészettörténész, muzeológus.

A pályázat elbírálásának módja, rendje: bíráló bizottság.

A pályázat elbírálásának határideje: 2011. január 14.

A munkáltatóval kapcsolatban további információt a www.btm.hu honlapon szerezhet.

A pályázati kiírás közzétevője a Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központ (KSZK). A pályázati kiírás a munkáltató által a KSZK részére megküldött adatokat tartalmazza, így annak tartalmáért a pályázatot kiíró szerv felel.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Átadták az idei Golden Globe-díjakat

Magyar idő szerint hétfő hajnalban átadták az idei Arany Glóbuszokat. A virtuális gálán magyar filmért is izgulhattunk, hiszen Vanessa Kirbyt jelölték a legjobb színésznő díjára a Mundruczó Kornél filmjében nyújtott alakításáért.
Klasszikus

A Concerto Budapest idén online rendezi meg nagyszabású Mozart-napját

Idén sem maradunk igazi Mozart ünnep nélkül, hiszen március 7-én a Concerto Budapest Keller András művészeti vezetésével, világhírű magyar és külföldi szólistákkal ismét megrendezi, immáron negyedik alkalommal az egyedülálló Mozart-napot.
Vizuál

Meryl Streep nyáron visszatér a Broadwayre

A kulisszák mögé enged betekintést legújabb filmjében Meryl Streep, aki Places, please-el a Broadway előtt is tiszteleg – írja a Deadline.
Színház

Schiller klasszikusával érkezik a Radnóti Színház új stream-előadása

Új online bemutatóra készül a Radnóti Színház, Friedrich Schiller örök érvényű Don Carlosát Sándor Júlia és Nagy Péter István átiratában ismerheti meg a közönség.
Jazz/World

Dresch Mihály az idei Fonó-díjak nagy nyertese

Vasárnap este az online térben nézhette meg a közönség az első Fonó-díj átadóját. Tizenegy kategóriában osztották ki a díjakat a legjobbnak ítélt művészeknek, lemezeknek és programsorozatoknak, valamint átadtak egy életműdíjat is, amelyet a közönség szavazatai alapján Dresch Mihálynak ítélt oda a zsűri.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.