Edu-Art

Muzsika képekben - fotópályázat

2011.03.01. 18:14
Ajánlom
Beérkezési határidő: 2011. március 10./12.

A József Attila Művelődési és Konferencia Központ, a Nógrád Megyei Fotóklub Egyesület, valamint az AKKORD Fúvós Együttes fotópályázatot hirdetnek Muzsika képekben" címmel. A fotók témája a zene, zenekari fellépések, szólisták, minden, ami zenével kapcsolatos.

A pályázati anyagok beküldésének határideje:

Postán: 2011. március 10-ig beérkezően
Személyesen: 2011. március 12-én 9 óráig.

Részvételi feltételek:

- A pályázaton mindenki rész vehet, aki a kiírási feltételeket elfogadja.
- A szerző összesen legfeljebb 25 db digitális fotót küldhet be. A képek jelölése a nevezési lap szerint! Ezen számon belül lehetőség van 1 sorozatra, ami legfeljebb 4 fotóból állhat. A sorozat képeit egymás után növekvő képsorrendben kell a cd-re felvinni. A sorozat nem bontható meg!
- A fotók témája a zene, zenekari fellépések, szólisták, minden, ami zenével kapcsolatos. A digitális fotók kidolgozási módja kötetlen.
- A fotókat 20×30-asra kell méretezni a közös nagyíthatóság érdekében. A hosszabbik oldal minimum 1800 pixel legyen.
- A beküldő köteles a nevezési lapon, a szerző nevét, és elérhetőségeit ( lakcím, telefon, email cím), a kép címét és jelölését feltüntetni. A fotókról 2 példányos nevezési lapot kell kiállítani.
- A cd-t gondos csomagolásban kell a kiállítási naptárban megjelölt helyre, illetve határidőre beküldeni. Alkotó kollektívák tagjai beküldhetik cd-iket közös csomagban is, de az egyéni nevezési lap kitöltése ebben az esetben is szükséges.
- A képanyag zsűrizésre való előkészítésének biztonsága érdekében a határidő minden résztvevő számára kötelező.
- A szerzők a nevezési lap aláírásával a pályázati feltételeket tudomásul veszik és garantálják, hogy a pályázatra saját, eredeti műveiket küldik be, és egyúttal nyilatkoznak, hogy az ábrázolt személyek személyiségi jogait nem sértik.
- A rendezők a beküldött digitális fotókat a kiállítás propagandája és katalógus illusztrálására díjmentesen felhasználhatják. Minden más célú felhasználás csak a szerző előzetes hozzájárulásával történhet.

Zsűrizés:

A zsűri tagjai:
Brunczel Tibor
Dr. Csongrádi Béla
Dr. Fancsik János

- A beérkezett képanyagból 3 tagú zsűri közreműködésével a bemutatásra, illetve kiállításra alkalmas digitális fotók kiválogatásra kerülnek, abból kiállítást rendezünk. A fotókat kiállítjuk, illetve az arra érdemes munkákat a zsűri döntése alapján díjazzuk. Felajánlások alapján különdíjak kerülnek kiadásra. A kiállításra kerülő fotókat az Akkord Fúvós együttes költségeire lenagyíttatjuk, melyek a kiállítás után az Akkord Fúvós Együttes tulajdonába kerülnek.
- A kiállításra nem kerülő, de a zsűri válogatása alapján arra érdemes fotókat egy klubprogram keretén belül a Fúvós Együttes közreműködésével levetítjük.
- A zsűri döntése mind az elfogadás, mind a díjazás tekintetében megtámadhatatlan.
- A zsűrizés nyilvános, azon a szerzők és érdeklődők részt vehetnek, kivéve a díjmegállapítást. Ugyanígy nyilvános a zsűrizés napján tartandó szakmai konferencia.
- A digitális fotókat tartalmazó cd-ket a nevezők a Fotóklubban átvehetik a zsűrizés után.

Díjazás: serleg az első 3 helyezettnek, illetve 2 oklevél.

Beküldési cím:
József Attila Művelődési és Konferencia Központ
3100 Salgótarján, Fő tér 5.

Nevezési lap letölthető itt.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Online elérhető művészeti filmek a napfényes Itáliáról

Online elérhető A művészet templomai című népszerű ismeretterjesztő sorozat, első körben hat film, köztük a firenzei Uffizi képtárat, Róma bazilikáit, a milánói Scala történetét, Leonardo és Raffaello életpályáját bemutató alkotások nézhetők.
Színház

Kováts Adél: „Nem csak a járványt kell túlélnünk”

Kováts Adél Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, a Radnóti Színház igazgatója a napirendben hisz, megpróbál nem egész nap dolgozni, ugyanakkor élvezi is a home office előnyeit. Tudja, hogy a járványt követően szemléletet kell váltanunk, de most a legfontosabbnak a szolidaritást tartja.
Vizuál

Ki a legdrágább kortárs magyar festő? Itt vannak a rangsorok!

A Top10 élő magyar művész rangsora a 2019 aukciós eredmények alapján: Lakner László, Nádler Istán, Reigl Judit.
Plusz

Fesztiválozhatunk idén nyáron? – Hazai körkép a koronavírus árnyékában

Nem lesznek tavaszi fesztiválok Budapesten és vidéken. Lemondták a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált. De mi van a nyári programokkal? Ennek jártunk most utána!
Könyv

Milyen olvasmányokat ajánl Szabó T. Anna a karanténos napokra?

Folytatódik Nyáry Krisztián online beszélgetés-sorozata. Az irodalomtörténész április 3-án 16 órától Szabó T. Annát kérdezi arról, hogy mivel tölti a karanténos napokat és milyen olvasmányokat ajánl.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.