Edu-Art

Nemzetközi Ének- és Zongoraverseny Kölnben

2014.01.17. 09:05
Ajánlom
A Hohnen Alapítvány és a kölni Zene- és Táncművészeti Főiskola szervezésében megvalósuló versenyt 2014. szeptember 18. és 28. között rendezik meg. A jelentkezési határidő: 2014. június 15.

Részvételi feltételek

A kölni Nemzetközi Ének- és Zongoraverseny háromévente kerül megrendezésre. A megmérettetés rendezője a kölni Zene- és Táncművészeti Főiskola és a Nyugatnémet Rádió (Westdeutscher Rundfunk). A helyszín Köln és Aachen városa, Németországban.

Részvételre jogosultak a világ minden országából azok az énekesek és zongoristák, akik 2014. szeptember 18-ig nem töltik be 30. életévüket.

Jelentkezési határidő

A versenyre 2014. június 15-ig lehet jelentkezni. Az visszaigazolt résztvevők 2014. július 18-ig értesítést kapnak.

A versenyen előadott darabok

A Nemzetközi Ének- és Zongoraverseny magas színvonalát az igényes műsorszámok biztosítják. A zsűri vezetése két fő pontrendszert dolgozott ki, melyeknél kifejezetten figyeltek arra, hogy a darabok a versenyzők technikai képességeit mérjék fel és hogy a versenyzők kellő személyes teret kapjanak és kibontakozhassanak a darab előadása közben.

Díjak

Mindkét kategóriában (zene és ének)

1. helyezett: 10.000 euró
2. helyezett: 6.000 euró
3. helyezett: 3.000 euró

Az ének kategória második helyezettjének díját a Freunde und Förderer Verein (Barátok és Támogatók Egyesülete) és a kölni  Zene- és Táncművészeti Főiskola rektorátusa finanszírozza.

Az ének kategória harmadik helyezettjének díját az Audi finanszírozza.

A zongora kategória minden díját a kölni PAN-Klinik am Neumarkt (kölni PAN Klinika am Neumarkt) finanszírozza.

- a WDR szimfonikus zenekar WDR-zenekari díja egy produkció keretében,
- közönségdíj 3.000 euró értékben (Astrid Bscher adománya) a döntőben kerül kiosztásra: ének kategóriában 1.500 euró, zongora kategóriában 1.500 euró,
- Chopin-különdíj Lengyelország kölni főkonzulátusától,
- támogatói díj a Freunde Junger Musiker KölnBonn e.V.-tól  (Barátok Fiatal Zenészek Kölni és Bonni Egyesületétől) 1.500 euró értékben.

A díjátadó koncert a WDR szimfonikus zenekar kíséretével Kölnben lesz 2014. szeptember 28-án a WDR hangversenytermében.

Programkereső

Legolvasottabb

Klasszikus

„Nem hiszem, hogy Mozartnak könnyű volt” – interjú Pusker Júliával

Tehetségről, jelenről, jövőről beszélgettünk a fiatal hegedűművésszel. Sok éve ismerős világ számára a színpad, de az egészséges drukkot nem kell és nem is szabad kinőni. Mozart életét pedig nem tette könnyebbé, hogy csodagyerek volt. Pusker Júlia augusztus 4-én lép fel Balatonfüreden, a Klassz a pARTon fesztiválon.
Klasszikus

Egy éjszaka a hangszerek királynőjével

Nagy öröm, hogy a bezártság után a Filharmónia Magyarország szervezésében több száz programon vehetünk részt a nyáron. A fesztiválok mellett országos programokkal, nyáresti kikapcsolódással várják a közönséget. Több mint 60 városban, több mint 100 koncerttel érkezik idén az OrgonaPont sorozat, augusztus 7-én pedig az Orgonák éjszakáján népszerűsítik tovább a hangszerek királynőjét. Különlegesség, hogy Ferenc pápa énekeggyüttese, a világ legrégebbi kórusa is csatlakozik a programhoz.
Zenés színház

A férfi és a női lélek mélységei

Mester Viktória és Molnár Levente művészházaspár előadásában szcenírozott, vizuál-operakoncert formájában elevenedik meg Bartók Béla egyetlen operája, A kékszakállú herceg vára.
Színház

Nem akarta, hogy bárki lássa hanyatlani – Sződy Szilárd emlékére

81. életévében elhunyt Sződy Szilárd rendező, dramaturg, oktató, Sződy Szilárd szobrász- és éremművész unokája. Bicskei Kiss László színész, rendező emlékezett meg róla.
Vizuál

L. Simon László a Magyar Nemzeti Múzeum új főigazgatója

A korábbi kulturális államtitkár megbízatása öt évre szól.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.