Edu-Art

Nemzetközi Ének- és Zongoraverseny Kölnben

2014.01.17. 09:05
Ajánlom
A Hohnen Alapítvány és a kölni Zene- és Táncművészeti Főiskola szervezésében megvalósuló versenyt 2014. szeptember 18. és 28. között rendezik meg. A jelentkezési határidő: 2014. június 15.

Részvételi feltételek

A kölni Nemzetközi Ének- és Zongoraverseny háromévente kerül megrendezésre. A megmérettetés rendezője a kölni Zene- és Táncművészeti Főiskola és a Nyugatnémet Rádió (Westdeutscher Rundfunk). A helyszín Köln és Aachen városa, Németországban.

Részvételre jogosultak a világ minden országából azok az énekesek és zongoristák, akik 2014. szeptember 18-ig nem töltik be 30. életévüket.

Jelentkezési határidő

A versenyre 2014. június 15-ig lehet jelentkezni. Az visszaigazolt résztvevők 2014. július 18-ig értesítést kapnak.

A versenyen előadott darabok

A Nemzetközi Ének- és Zongoraverseny magas színvonalát az igényes műsorszámok biztosítják. A zsűri vezetése két fő pontrendszert dolgozott ki, melyeknél kifejezetten figyeltek arra, hogy a darabok a versenyzők technikai képességeit mérjék fel és hogy a versenyzők kellő személyes teret kapjanak és kibontakozhassanak a darab előadása közben.

Díjak

Mindkét kategóriában (zene és ének)

1. helyezett: 10.000 euró
2. helyezett: 6.000 euró
3. helyezett: 3.000 euró

Az ének kategória második helyezettjének díját a Freunde und Förderer Verein (Barátok és Támogatók Egyesülete) és a kölni  Zene- és Táncművészeti Főiskola rektorátusa finanszírozza.

Az ének kategória harmadik helyezettjének díját az Audi finanszírozza.

A zongora kategória minden díját a kölni PAN-Klinik am Neumarkt (kölni PAN Klinika am Neumarkt) finanszírozza.

- a WDR szimfonikus zenekar WDR-zenekari díja egy produkció keretében,
- közönségdíj 3.000 euró értékben (Astrid Bscher adománya) a döntőben kerül kiosztásra: ének kategóriában 1.500 euró, zongora kategóriában 1.500 euró,
- Chopin-különdíj Lengyelország kölni főkonzulátusától,
- támogatói díj a Freunde Junger Musiker KölnBonn e.V.-tól  (Barátok Fiatal Zenészek Kölni és Bonni Egyesületétől) 1.500 euró értékben.

A díjátadó koncert a WDR szimfonikus zenekar kíséretével Kölnben lesz 2014. szeptember 28-án a WDR hangversenytermében.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Plusz

Művészettel az orvostanhallgatók kiégése ellen

Empatikusabbak, jobb a kapcsolatuk a betegekkel, kevésbé hajlamosak a depresszióra és jobban bírják a terhelést – egy kutatás szerint a művészeti és humán tárgyak ilyen hatással vannak a diákokra. Ehhez pedig az is elég, ha zenét hallgatnak, nem muszáj maguknak is játszani valamilyen hangszeren.
Zenés színház

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Tánc

„Ne játszd túl, de kevés se legyél!”

Két életük van: az egyik az általános iskolában kezdődik minden reggel, mint minden átlagos gyereké, a másik délután egykor a Madách Musical Táncművészeti Iskolában, ahol felveszik a balettcipőt és elkezdik próbálni a Billy Elliot – a Musical című darabot.
Klasszikus

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.
Edu-Art oktatás

Felszabadulni a mozgásban

Harmadik éve működik a Budapesti Fesztiválzenekar projektje, a TérTáncKoncert. A Hősök terén látható látványos előadás mögött nehéz, de élményekkel teli munka van. A Fidelio a tértáncosok egyik vidéki regionális találkozóján járt.