Edu-Art

Nemzetközi konferencia a művészetmenedzsment kihívásairól

2011.03.13. 12:49
Ajánlom
Az „Új utak a művészeti menedzsmentben” című tankönyv megjelenésének kapcsán szakmai eszmecserét tartottak március 3-án a British Council épületében, a találkozón többek között előadott a Glastonbury Festival tanácsadója és a Tate Media and Audiences igazgatója is.

A rendezvény a zöld gondolkodás és a digitalizáció témakörét a külföldi trendek és a hazai menedzsmentben megjelenő kihívások bemutatásával járta körül. Ben Challis a Glastonbury Festival tanácsadója, a Greener Festival társalapítója a zeneipar kizöldítését az angliai zenei fesztiválok környezettudatosságán keresztül mutatta be, Szép Fruzsina, a Sziget programigazgatója pedig a Sziget kizöldítéséért tett intézkedésekről számolt be. Barcza Dániel, a MOME tanára a klímavédelem szolgálatában alkalmazott design társadalmi hasznát külföldi és hazai példákkal szemléltette. Gross András, a Medence csoport tagja a környezettudatos design fontosságáról beszélt, saját projektjeik prezentálásával.

Ezt követően Marc Sand, a világ egyik leglátogatottabb kortárs múzeuma, a londoni Tate Galery médiaigazgatója és Bencsik Barnabás, a Ludwig Múzeum főigazgatója a múzeumok marketingstratégiáiról mesélt, kiemelve a közösségi oldalak és vonzó webes megjelenés egyre fontosabb szerepét. A konferencia zárópaneljében Agata Waclawik-Wejman, a Google  tanácsadója a világban nagy port kavart Google Art Project-ről számolt be, mely keretében a keresőóriás a világ nagy múzeumait bevonva a legnagyobb művészeti gyűjteményeket tette elérhetővé az interneten.

A konferencia jól szemléltette, a művészeti menedzsment útjai eltérőek lehetnek az egyes művészeti területeken; közösségi kommunikáció, véleménycserére és vitára alkalmas, nyílt platform és digitalizáció nélkül azonban a továbblépés szinte elképzelhetetlen.

Programkereső

Legolvasottabb

Színház

Én vagyok a legszéle, innen már nincs hova esnem – beszélgetés Urbanovits Krisztinával

Május 23-án volt a premierje az Apertúrában Thomas Bernhard ismert darabjának, A színházcsinálónak, aminek az eredetileg férfira írt főszerepét, Bruscont a darabot rendezőként és dramaturgként is jegyző Urbanovits Krisztina játssza. A friss bemutató kapcsán a KV Társulat alapító tagjával a megszállottság teremtő erejéről beszélgettünk.
Színház

Visszatér a színpadra Kulka János – évadot hirdetett a Jurányi Ház

A Nemzet Színésze egy Thomas Mann-adaptációban lesz látható szeptembertől a Jurányi Ház 2024/205-ös évadában. A játszóhely évadzáró ülésén Rozgonyi-Kulcsár Viktória ismertette a következő szezon előadásait. 
Vizuál

10 kihagyhatatlan program az idei Múzeumok éjszakáján

Több száz izgalmas programmal, koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi foglalkozásokkal, valamint számos meglepetéssel várják az érdeklődőket június 22-én országszerte a múzeumok és kiállítóterek.
Vizuál

Elhunyt Anouk Aimée

A huszadik századi francia filmművészet egyik legismertebb sztárja 92 éves korában halt meg párizsi otthonában kedden – jelentette be ügynöke és családja.   
Klasszikus

Stradivari, Guadagnini és Guarneri hangszerei varázsolnak el az idén tizenöt éves Kaposfesten

Tizenötödik alkalommal, augusztus 12-18. között rendezik meg idén az ország egyik legjelentősebb komolyzenei eseményét, a Kaposfestet. Most is számos meglepetéssel készülnek a rendezők a kaposvári fesztiválra.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.