Edu-Art

Nemzetközi konferencia a művészetmenedzsment kihívásairól

2011.03.13. 12:49
Ajánlom
Az „Új utak a művészeti menedzsmentben” című tankönyv megjelenésének kapcsán szakmai eszmecserét tartottak március 3-án a British Council épületében, a találkozón többek között előadott a Glastonbury Festival tanácsadója és a Tate Media and Audiences igazgatója is.

A rendezvény a zöld gondolkodás és a digitalizáció témakörét a külföldi trendek és a hazai menedzsmentben megjelenő kihívások bemutatásával járta körül. Ben Challis a Glastonbury Festival tanácsadója, a Greener Festival társalapítója a zeneipar kizöldítését az angliai zenei fesztiválok környezettudatosságán keresztül mutatta be, Szép Fruzsina, a Sziget programigazgatója pedig a Sziget kizöldítéséért tett intézkedésekről számolt be. Barcza Dániel, a MOME tanára a klímavédelem szolgálatában alkalmazott design társadalmi hasznát külföldi és hazai példákkal szemléltette. Gross András, a Medence csoport tagja a környezettudatos design fontosságáról beszélt, saját projektjeik prezentálásával.

Ezt követően Marc Sand, a világ egyik leglátogatottabb kortárs múzeuma, a londoni Tate Galery médiaigazgatója és Bencsik Barnabás, a Ludwig Múzeum főigazgatója a múzeumok marketingstratégiáiról mesélt, kiemelve a közösségi oldalak és vonzó webes megjelenés egyre fontosabb szerepét. A konferencia zárópaneljében Agata Waclawik-Wejman, a Google  tanácsadója a világban nagy port kavart Google Art Project-ről számolt be, mely keretében a keresőóriás a világ nagy múzeumait bevonva a legnagyobb művészeti gyűjteményeket tette elérhetővé az interneten.

A konferencia jól szemléltette, a művészeti menedzsment útjai eltérőek lehetnek az egyes művészeti területeken; közösségi kommunikáció, véleménycserére és vitára alkalmas, nyílt platform és digitalizáció nélkül azonban a továbblépés szinte elképzelhetetlen.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.
Edu-Art oktatás

Felszabadulni a mozgásban

Harmadik éve működik a Budapesti Fesztiválzenekar projektje, a TérTáncKoncert. A Hősök terén látható látványos előadás mögött nehéz, de élményekkel teli munka van. A Fidelio a tértáncosok egyik vidéki regionális találkozóján járt.