Edu-Art

Nemzetközi zenei ifjúsági tábor Pécsett

2010.10.21. 18:01
Ajánlom
A Pécsi Ifjúsági Központ immáron negyedik éve szervezi meg a „European Start" című nemzetközi zenei ifjúsági tábort.

A 2010. október 23-31. közötti rendezvényre az eddigi magyar, osztrák, román, belga és finn résztvevők mellé idén német és szlovák fiatalokat is várnak.
A szervezők a fiatalok kiválasztásakor továbbra is törekednek arra, hogy amatőr zenészek legyenek, illetve valamilyen formában a zene területén tevékenykedjenek, hiszen a projekt közös nyelve továbbra is a zene. Ez az eddigi tapasztalatok alapján sikeres együttműködést tesz lehetővé, mindamellett a különböző kultúrák megismerését is segíti.

Idei a „European Start" fő témája a szegénység és a társadalmi kirekesztés. A szervezők célja, hogy a részvevők felismerjék e problémakör jelentőségét és a személyes cselekvés fontosságát.
A munkamódszer idén is az egymás kultúrájából való felkészülés, a közös kreatív tevékenység, amely a nem-formális oktatás, nevelés eszközét alkalmazza. A fiatalok egy adott gondolatmeneten belül önállóan, kreatívan bonthatják ki és ütköztethetik tapasztalataikat. A szervezők speciális foglalkozások keretében teszik érzékletessé a fő prioritás köré épülő problémákat, és olyan megoldásokat kerestetnek a részvevőkkel, amelyeket aztán saját közegükben a látottak és hallottak alapján tovább tudnak adni.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Kilép a POSZT-ot szervező cégből a Magyar Színházi Társaság

A szervezet azt sérelmezi, hogy nem tudják megfelelően gyakorolni tulajdonosi és ellenőrzési jogukat. FRISSÍTÉS: Karsai György kilép a POSZT Tanácsadó Testületéből.
Klasszikus

Nem vagyok kétlaki - Interjú Selmeczi Györggyel 

Kisorosziban Selmeczi György, Orbán György, Vajda János és Csemiczky Miklós zeneszerzők fogadták a Partitúra stábját. Miklósa Erika és Batta András a kamerák előtt pillanthatott be a kortárs magyar zeneszerzés Négyek-nek is nevezett csoportja semmihez sem hasonlítható alkotói miliőjébe.
Színház

Balogh Tibor válasza Karsai Györgynek

A POSZT Szakmai Tanácsadó Testületének tagja nyílt levélben reagál Karsai György egyetemi tanár, színikritikus hétfőn közzétett írására, amelyben lemond a POSZT Tanácsadó Testületi tagságáról.
Klasszikus

Alig egy hónap, és kezdődik Érdi Tamás nyári fesztiválja

Ötödik alkalommal rendezik meg a Klassz a pARTon! fesztivált. Idén negyven koncertet, összesen 62 programot látogathatunk a hazai vízpartokon.
Klasszikus

Így gyakorolj! – Tabea Zimmermann brácsaművész tanácsai

A hazánkban is gyakran megforduló brácsaművész, Várjon Dénes zenészpartnere a Strad hasábjain hat pontban szedte össze tanácsait a fiatal (vonós)hangszereseknek.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.