Edu-Art

Nincs Kifogás. Összefogás!

2012.09.17. 13:21
Ajánlom
Több mint 200 magyar civil szervezet mutatkozik be a Civilek Éjszakáján szeptember 15-én.

A nagy sikerre való tekintettel a Kurfli Közhasznú Kulturális Egyesület az idei évben is megrendezi a Civilek Éjszakáját 2012. szeptember 15 -én szombaton. Az esemény célja a hazai civil szervezetek tevékenységének bemutatása, a hazai civil társadalom összefogásának erősítése, és ennek reprezentálása a társadalom felé.

Az idei évben Budapesten 35 helyszínen, vidéken 9 településen 14 ponton illetve a határon túl Sepsiszentgyörgyön is várják a változatos programok a látogatókat. A szervezetek tevékenységének sokszínűségéhez hasonlóan azok kínálata is igen gazdag. A Pálvölgyi Kőfejtőben a Greenpeace ünnepli 10. születésnapját sok zenével. A Háromhegyek Egyesülettel fáklyás III. kerületi kiránduláson vehetünk részt, Kaposváron pedig 80 szervezet közös programja színesíti a város életét. Az Erzsébet téren Like Olimpiával és interaktív játékokkal várják a fiatalokat, az esti „civil pankráció" során pedig a civilek küzdelmei is terítékre kerülnek, aki pedig két keréken jár, ingyen kerékpár szervizt is talál a környéken. Ezen kívül rendhagyó színházi előadásra is sor kerül egy lakóház udvarán, Carrot Mob, ingyenes coaching, irodalmi karaoke, para-zumba, szociodráma, lakásszínház, élőkönyvtár, bogrács és szalonnasütés, tollfosztás, identitásjáték, fafaragás, ability, rapid randi, kiállítás, előadás, beszélgetés...

A Civilek Éjszakája esemény sajtótájékoztatóján jelent voltak az esemény szervezői, az ERSTE Alapítvány munkatársa, valamint számos egyéb civil szervezet is.

"Szeretnénk megmutatni a magyar társadalomnak, hogy közös ügyeinkben lelkesedéssel, kitartással és kreativitással lehetetlennek tűnő célok is megvalósíthatók. Ezzel a rendezvénnyel kívánunk hidat építeni az emberek és a szervezetek közé, hitet adni és példát mutatni, hiszen mind egyazon közösséghez tartozunk. Emellett keressük a közös pontokat a civilek között, hiszen mindnyájan jó ügyekért dolgozunk" - mondta el Papp Helga, a Civilek Éjszakája programsorozat ötletgazdája és főszervezője. 

"Évek óta dolgozunk a kelet-közép-európai régióban azon, hogy a civil szervezetek tevékenysége láthatóbbá váljon a társadalom szélesebb rétegeinek számára is. A Civilek Éjszakája egy remek alkalom arra, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét az ERSTE Alapítvány Társadalmi Integrációs Díjára, mely a Civilek Éjszakájához hasonlóan a non-profit szférában aktív szervezetek áldozatos kemény munkájának elismeréséért küzd- mondta el Bessenyei Hajnalka, az ERSTE Alapítvány Társadalmi Integrációs Díjának magyarországi koordinátora.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Chaplin, az elfeledett zeneszerző zseni

Legtöbb filmjéhez maga komponált zenét, pedig nem tudott kottát olvasni. Egy időben sehova nem ment a hegedűje nélkül, és zeneszerzőként Oscar-díjat is nyert. Chaplin kevéssé ismert arca a muzsikusé.
Klasszikus

Ez a csellóirodalom egyik legszebb versenyműve

Dvořák egyik legszebb művével, a h-moll gordonkaversennyel búcsúzik a Müpa közönségétől a Pannon Filharmonikusok ebben az évadban.
Klasszikus

Kínába vitte Balázs János Bartók III. zongoraversenyét

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar nyitotta a Csiangszui Nemzetközi Zenei Fesztivál programját a kínai Nankingban Balázs János zongoraművész közreműködésével, Hamar Zsolt vezényletével.
Jazz/World

Alinda Chagallról és tüdőkapacitásáról is kérdezte Horgas Esztert

Folytatódik a heti rendszerességgel jelentkező portréinterjú széria, melyben Veiszer Alinda kérdezi a Zsidó Művészeti Napok művészeit. Horgas Eszter fuvolaművésszel arra is kitértek, mennyire kemény fizikai munkát jelent a fuvola, és hogy jönnek ehhez a gumimatracok.
Plusz

Létünk legizgalmasabb momentuma a felfedezés – Interjú Novák Péterrel

Javában tart a Partitúra zenei, művészeti road show új szériájának forgatása. Novák Péterrel rendező tapasztalatairól, forgatásokról, témaválasztásról mesélt, és arról is, hogy lehet-e kultúra nélkül élni.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.