Edu-Art

Nincs Kifogás. Összefogás!

2012.09.17. 13:21
Ajánlom
Több mint 200 magyar civil szervezet mutatkozik be a Civilek Éjszakáján szeptember 15-én.

A nagy sikerre való tekintettel a Kurfli Közhasznú Kulturális Egyesület az idei évben is megrendezi a Civilek Éjszakáját 2012. szeptember 15 -én szombaton. Az esemény célja a hazai civil szervezetek tevékenységének bemutatása, a hazai civil társadalom összefogásának erősítése, és ennek reprezentálása a társadalom felé.

Az idei évben Budapesten 35 helyszínen, vidéken 9 településen 14 ponton illetve a határon túl Sepsiszentgyörgyön is várják a változatos programok a látogatókat. A szervezetek tevékenységének sokszínűségéhez hasonlóan azok kínálata is igen gazdag. A Pálvölgyi Kőfejtőben a Greenpeace ünnepli 10. születésnapját sok zenével. A Háromhegyek Egyesülettel fáklyás III. kerületi kiránduláson vehetünk részt, Kaposváron pedig 80 szervezet közös programja színesíti a város életét. Az Erzsébet téren Like Olimpiával és interaktív játékokkal várják a fiatalokat, az esti „civil pankráció" során pedig a civilek küzdelmei is terítékre kerülnek, aki pedig két keréken jár, ingyen kerékpár szervizt is talál a környéken. Ezen kívül rendhagyó színházi előadásra is sor kerül egy lakóház udvarán, Carrot Mob, ingyenes coaching, irodalmi karaoke, para-zumba, szociodráma, lakásszínház, élőkönyvtár, bogrács és szalonnasütés, tollfosztás, identitásjáték, fafaragás, ability, rapid randi, kiállítás, előadás, beszélgetés...

A Civilek Éjszakája esemény sajtótájékoztatóján jelent voltak az esemény szervezői, az ERSTE Alapítvány munkatársa, valamint számos egyéb civil szervezet is.

"Szeretnénk megmutatni a magyar társadalomnak, hogy közös ügyeinkben lelkesedéssel, kitartással és kreativitással lehetetlennek tűnő célok is megvalósíthatók. Ezzel a rendezvénnyel kívánunk hidat építeni az emberek és a szervezetek közé, hitet adni és példát mutatni, hiszen mind egyazon közösséghez tartozunk. Emellett keressük a közös pontokat a civilek között, hiszen mindnyájan jó ügyekért dolgozunk" - mondta el Papp Helga, a Civilek Éjszakája programsorozat ötletgazdája és főszervezője. 

"Évek óta dolgozunk a kelet-közép-európai régióban azon, hogy a civil szervezetek tevékenysége láthatóbbá váljon a társadalom szélesebb rétegeinek számára is. A Civilek Éjszakája egy remek alkalom arra, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét az ERSTE Alapítvány Társadalmi Integrációs Díjára, mely a Civilek Éjszakájához hasonlóan a non-profit szférában aktív szervezetek áldozatos kemény munkájának elismeréséért küzd- mondta el Bessenyei Hajnalka, az ERSTE Alapítvány Társadalmi Integrációs Díjának magyarországi koordinátora.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

A 94 éves Kurtág György Mozartot játszik – VIDEÓ

Feleségének, Mártának tett ígéretét teljesíti be azzal, hogy február 19-én előadja Mozart F-dúr szonátáját a BMC-ben.
Zenés színház

Az operavilág Angelina Jolie-ja az Erkel Színház színpadán

Először lép fel Magyarországon a világhírű grúz szoprán 2020. február 22-én, az Opera ünnepi műsorának sztárvendégeként. Az est programjában, amely több műrészlettel is utal az intézmény aktuális Keresztény Évadának tematikájára, az Opera együttesei és szólistái is közreműködnek.
Klasszikus

Zaklatási botrány rázza meg a finn Sibelius Akadémiát

Egy finn lap szerint a helsinki zeneművészeti akadémia működéséhez tartozik a szexuális zaklatás és a növendékek megalázása.
Klasszikus

Az univerzum titkát tárja fel a Pannon Filharmonikusok

A pécsi zenekar Müpában adott sorozatának negyedik koncertjén Kelemen Barnabás egy finn csemegét játszik, majd csillagközi utazásra csábít Bogányi Tibor vezető karmesterrel március 6-án.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.