Edu-Art

NKA Táncművészeti Kollégium 2011-es kiírásai

2010.12.15. 10:01
Ajánlom
Beérkezési határidő: 2011. január 10.

A Nemzeti Kulturális Alap Táncművészeti Szakmai Kollégiuma nyílt pályázatot hirdet a 2011. április 1. és 2012. április 1. között megvalósuló, magas művészeti szakmai színvonalú táncművészeti tervek megvalósításának vissza nem térítendő támogatására.

Pályázni az alábbi altémákban lehet:

1. Hivatásos, független, alternatív művészek, művészeti együttesek (nem önálló jogi személy esetében annak fenntartója pályázhat) új produkcióik megvalósítására. Altéma kódszáma: 1517.

2. Hivatásos, független, alternatív művészek, művészeti együttesek (nem önálló jogi személy esetében annak fenntartója pályázhat) már bemutatott produkcióinak forgalmazására. Altéma kódszáma: 1518.

3. Hazai hivatásos táncművész együttesek (nem önálló jogi személy esetében annak fenntartója pályázhat), szólisták, szakemberek nemzetközi fórumokon - versenyeken, konferenciákon, tanulmányutakon - való részvételére. Altéma kódszáma: 1503.

4. Rendező szervezetek jelentős külföldi társulatok és szólisták hazai találkozókon, fesztiválokon való felléptetésére, külföldi szakemberek fogadására. Altéma kódszáma: 1524.

5. Művészeti közép- és felsőfokú oktatási intézmények (nem önálló jogi személy esetében annak fenntartója pályázhat) elméleti programjaira és táncprogramjainak megvalósítására és forgalmazására. Altéma kódszáma: 1504.

6. Határon túli magyar hivatásos művészek, művészeti táncegyüttesek (nem önálló jogi személy esetében annak fenntartója pályázhat) produkcióinak magyarországi bemutatására. Altéma kódszáma: 1532.

7. Táncművészeti rendezvények, képzések, továbbképzések megvalósítására. Altéma kódszáma: 1508.

8. Kiemelkedő jelentőségű táncművészeti kiadványok hagyományos vagy DVD-n történő megjelentetésére. Altéma kódszáma: 1512.

A pályázatok beérkezési határideje: 2011. január 10.

A részletes pályázati kiírás megtekintkető itt.

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

„Nincs kitől többé megtanulni, hogyan bocsáthatnánk meg egymásnak” – Konrád Györgyre emlékezve

Pályatársakat, kortárs művészeket, barátokat kértünk meg, hogy pár sorban írjanak Konrád Györgyről, Konrád Györgyhöz.
Klasszikus

Mikor kezdtünk el ráadást követelni a hangversenyeken?

Megszokott dolog: ha a műsor megengedi, addig tapsolunk, míg a muzsikus újra színpadra nem jön, és ráadást ad. Mint minden hagyomány, ez is elkezdődött valamikor.
Klasszikus

Szokolay Ádám nyerte az idei Bartók Világversenyt

A nemzetközi zsűri a szombati nagyzenekari döntő után hozta meg a végső határozatot. A második díjat Balogh Ádám, a harmadikat pedig Peter Klimo kapta.
Könyv

Elhunyt Konrád György

Életének 87. évében elhunyt Konrád György Kossuth- és Herder-díjas író, esszéista, szociológus - tudatta a család pénteken az MTI-vel.
Vizuál

Átadták a hazai szinkronszakma legrangosabb díjait

A közönség és a kuratórium is szavazott, többek között díjat kapott Bobby Ewing magyar hangja és a Csernobil című sorozat szinkronja is.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.