Edu-Art

Norvég tanárok a Kávánál, kávások a Vajdaságban

2011.04.05. 11:38
Ajánlom
DVD-megjelenés, kurzusok Budapesten és Feketicsen, továbbjátszási lehetőség - áprilisi történések a KÁVA háza táján.

Április 6-tól 12-ig a norvég bergeni egyetemről drámatanárok érkeznek a KÁVA Kulturális Műhelybe. Április 8-án a vendégek megtekintik a Digó című foglalkozást, április 11-én Tengerpart című drámaórán vesznek részt, mindkét eseményt szakmai beszélgetés követi. Április 11-én a Kerekasztal társulatával közös tréningen vesznek részt egy J. Fosse-workshop keretében. A kávások a bergeni egyetem drámatanáraival több évre visszanyúló szakmai kapcsolatban állnak, norvég részről ők vettek részt a DICE (Drama Improves Lissbon Key Competences) kutatásban.

C4D090DD-4D4A-4EE5-8EC9-3D63AD142C0D

Szent Család

Április elejétől kapható a Marczibányi Téri Művelődési Központ Tintakő művészetpedagógiai könyvesboltjában SzentCsalád című komplex színházi játékból készült DVD. A megjelenéssel párhuzamosan honlapunkról letölthetővé válik a programot részletesen bemutató tájékoztató füzet.

Májusban a vajdasági Feketicsen 30 órás kurzust vezetnek a kávás tanárok, Romankovics Edit, Takács Gábor Bevezetés a tanítási drámába címmel. A kurzusra szerbiai magyar pedagógusok jelentkezését várják. A képzés a Vajdasági Magyar Drámapedagógiai Társasággal együttműködésben valósul meg.

Tantermi Színházi Projekt - a FÜGE (Függetlenül Egymásért) a Polgár Krisztina Emlékalap megbízásából nyílt pályázati felhívást írt ki olyan előadások létrejöttének és továbbjátszásának a támogatására, amelyek a középiskolás réteget szólítják meg és mobilitásuknál fogva alkalmasak iskolai, tantermi vendégjátékra. Ezen a pályázaton a KÁVA az Akadályverseny című foglalkozással indult és nyert, így azt a 2011/2012-es évadban további tíz alkalommal játsszák. A produkcióhoz kapcsolódó workshopon, melynek keretében a játékból készített dokumentumfilm levetítése mellett drámás játékok és vita kíséretében dolgozzák fel a filmben felvetett pedagógiai témákat, az ELTE PPK-val közösen létrehozott szakmai program keretében pedagógushallgatók ismerkednek meg a drámaprogrammal.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Klasszikus

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Színház

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.