Edu-Art

Nyári egyetem zenetanároknak Szegeden

2012.06.07. 18:10
Ajánlom
Június 20-ig várják az az alap- és középfokon tanító pedagógusok jelentkezését az akkreditált továbbképzésre.

A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar által alapíttott Művészeti Akdémia komplex továbbképzést tart az alap- és középfokon oktató zenepedagógusok és művésztanárok részére. Alapítási engedély akkreditációs nyilvántartási száma: OKM-1/2/2010. Képzési idő: 30 óra

A képzés ideje: 2012. július 6-14.

Képzési idő: 30 óra, tanúsítványt ad.  

Célcsoport: alap- és középfokú zeneoktatási intézmények ének- és hangszeres tanárai, zenekari karnagyai, zenekarvezetői, karvezetői, zeneelmélet és szolfézstanárai.

Előadók: a Művészeti Akadémia hangszeres és énekes kurzust vezető oktatói.

A továbbképzés célja: az alap- és középfokon tanító zenepedagógusok és művésztanárok főiskolai és egyetemi tanulmányaik során szerzett ismereteinek felelevenítése, bővítése, frissítése, elmélyítése és új szempontok szerinti rendezése, készségeinek fejlesztése elősegítendő a stílushű, értelmező, adekvát előadásmód készségszintű elsajátítása, a kortárszenei törekvések mélyebb megismerését tanítási gyakorlatba való beépítését. Az énekes és hangszeres tanárok zenepedagógiai oktató munkája során alkalmazott előadói és oktatói hangszer- és énektechnikai, zeneirodalmi, valamint zenepedagógiai módszertani, didaktikai, elméleti és gyakorlati ismereteinek frissítése, bővítése, új elemekkel való gazdagítása.

Jelentkezés feltételei: Egyetemi és/vagy főiskolai zeneművészeti hangszeres, énektanári, karnagyi, karmesteri, karvezetői, szolfézs vagy zeneelmélet szakos oklevél, 4 év tanítási gyakorlat.

Alkalmazott módszerek: előadás, műhelymunka.

A továbbképzés teljesítésének tartalmi követelményei: a továbbképzésen részt vevő pedagógusok ismerjék napjaink gyakorlatában használt zeneoktatási technikákat, hangszer- vagy énektechnikai ismereteket, a hangszerhez kapcsolódó, vagy énekesi repertoárokat és azokat gyakorlati szinten tudják alkalmazni. Jártasságot szerezzenek a különböző zenetörténeti korszakok előadói stílusaiban, képesek legyenek az általuk oktatott mű több szempontú értelmezésére és a megfelelő előadói stílus megválasztására. Ezen belül ismerjék a kortárs zeneszerzők munkásságát, műveiket, a modern zenei eszközök használatát és képesek legyenek stílushű kortárs zenei  előadások megvalósítására. A tanúsítvány kiadásának feltételei: minimum az összóraszám 90%-án való részvétel, írásbeli és szóbeli vagy gyakorlati vizsga sikeres teljesítése. 

A  kurzus díja: 30.000.-Ft. A felmerülő utazási, szállás és étkezési költség a képzésben résztvevőt terheli. A vizsga sikertelen teljesítése esetén az összeg nem kérhető vissza. 

Jelentkezési határidő: 2012. június 20.

További információ elérhető a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának honlapján.

Programkereső

Legolvasottabb

Zenés színház

Kiemelkedő alkotókat díjaztak a Magyar Operett Napján

A hagyományokhoz híven idén is átadták a Budapesti Operettszínházban az évad legjobb musical- és operettszínészének járó kitüntetéseket, valamint díjazták a legígéretesebb pályakezdőt. Emellett elismerést adott át a Musica Hungarica Kiadó képviseletében Éliás Tibor, a kiadó alapítója is.
Vizuál

„Ég a napmelegtől a kopár szík sarja” – Online nézhető Jankovics Marcell Toldi-sorozata

A Duna Televízió vetítéssorozatát követően a Médiaklikk oldalra költözött Jankovics Marcell nagyszabású, utolsó animációs sorozata, a Toldi. Az Arany János eposzából készült, festői látványvilágú animációs film igazi mestermű, amelyből már készül az egész estés változat is. 
Jazz/World

Magyarországon lép fel a norvég jazzdíva, Rebekka Bakken

November 2-án pótolja tavaly elmaradt koncertjét a Müpában Rebekka Bakken, aki zenéjével előszeretettel távolodik el a hagyományos műfaji kategóriáktól és otthonosan mozog a pop, illetve blues világában is.
Klasszikus

Kivételes az akusztikája az üvegfalú Magyar Zene Házának – VIDEÓ

Hamarosan a közönség előtt is megnyitja kapuit a Magyar Zene Háza, melyben a napokban lezajlott az akusztikai tesztelés és eredmények minden elképzelést felülmúltak.
Vizuál

Ahol a diákok szombaton is iskolába akarnak járni - Erős István rektor a Képzőművészeti Egyetem jubileumi évéről

A jubileumi, 150. tanév gazdag programsorozatáról, a képzőművészet újrapozicionálásáról, pedagógiai módszerekről és új tanszékek indításáról beszélgettünk a Magyar Képzőművészeti Egyetem nemrég kinevezett rektorával, Erős Istvánnal, aki azt is elárulta, hogy mitől tart a legjobban.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.