Edu-Art

Nyári egyetem zenetanároknak Szegeden

2012.06.07. 18:10
Ajánlom
Június 20-ig várják az az alap- és középfokon tanító pedagógusok jelentkezését az akkreditált továbbképzésre.

A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar által alapíttott Művészeti Akdémia komplex továbbképzést tart az alap- és középfokon oktató zenepedagógusok és művésztanárok részére. Alapítási engedély akkreditációs nyilvántartási száma: OKM-1/2/2010. Képzési idő: 30 óra

A képzés ideje: 2012. július 6-14.

Képzési idő: 30 óra, tanúsítványt ad.  

Célcsoport: alap- és középfokú zeneoktatási intézmények ének- és hangszeres tanárai, zenekari karnagyai, zenekarvezetői, karvezetői, zeneelmélet és szolfézstanárai.

Előadók: a Művészeti Akadémia hangszeres és énekes kurzust vezető oktatói.

A továbbképzés célja: az alap- és középfokon tanító zenepedagógusok és művésztanárok főiskolai és egyetemi tanulmányaik során szerzett ismereteinek felelevenítése, bővítése, frissítése, elmélyítése és új szempontok szerinti rendezése, készségeinek fejlesztése elősegítendő a stílushű, értelmező, adekvát előadásmód készségszintű elsajátítása, a kortárszenei törekvések mélyebb megismerését tanítási gyakorlatba való beépítését. Az énekes és hangszeres tanárok zenepedagógiai oktató munkája során alkalmazott előadói és oktatói hangszer- és énektechnikai, zeneirodalmi, valamint zenepedagógiai módszertani, didaktikai, elméleti és gyakorlati ismereteinek frissítése, bővítése, új elemekkel való gazdagítása.

Jelentkezés feltételei: Egyetemi és/vagy főiskolai zeneművészeti hangszeres, énektanári, karnagyi, karmesteri, karvezetői, szolfézs vagy zeneelmélet szakos oklevél, 4 év tanítási gyakorlat.

Alkalmazott módszerek: előadás, műhelymunka.

A továbbképzés teljesítésének tartalmi követelményei: a továbbképzésen részt vevő pedagógusok ismerjék napjaink gyakorlatában használt zeneoktatási technikákat, hangszer- vagy énektechnikai ismereteket, a hangszerhez kapcsolódó, vagy énekesi repertoárokat és azokat gyakorlati szinten tudják alkalmazni. Jártasságot szerezzenek a különböző zenetörténeti korszakok előadói stílusaiban, képesek legyenek az általuk oktatott mű több szempontú értelmezésére és a megfelelő előadói stílus megválasztására. Ezen belül ismerjék a kortárs zeneszerzők munkásságát, műveiket, a modern zenei eszközök használatát és képesek legyenek stílushű kortárs zenei  előadások megvalósítására. A tanúsítvány kiadásának feltételei: minimum az összóraszám 90%-án való részvétel, írásbeli és szóbeli vagy gyakorlati vizsga sikeres teljesítése. 

A  kurzus díja: 30.000.-Ft. A felmerülő utazási, szállás és étkezési költség a képzésben résztvevőt terheli. A vizsga sikertelen teljesítése esetén az összeg nem kérhető vissza. 

Jelentkezési határidő: 2012. június 20.

További információ elérhető a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának honlapján.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Vizuál

Kiállítják Freud titkos gyűrűit

Az osztrák neurológus és pszichiáter a megajándékozotthoz kötődő mitológiai alakot vésetett az ékszerbe, amelyet csak a kiválasztottaknak ajándékozott.
Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.