Edu-Art

Nyári tábor Lukácsházi Győzővel és Mátyás királlyal

2011.03.30. 16:48
Ajánlom
A Bonbon Matiné első nyári táborában Mátyás király udvarának hangulatával ismerkedhetnek meg a gyerekek.

Egy hét programjai mutatják be Mátyás király udvarának hétköznapjait és ünnepeit, a gyöngyfűzéstől a reneszánsz táncokig. A táborlakók megismerkednek a reneszánsz zenével, hangszerekkel, a kor táncaival, betekintést nyernek a címerfestés, kódexkészítés, gyöngyfűzés és a jelmezkészítés rejtelmeibe. A foglalkozásokon belül sor kerül drámajátékra és egy egynapos visegrádi kirándulásra is.

A szervezők két csoportba várják a gyerekeket: 10 ill. 14 éves korig (mindkettőnél az alsó korhatár a befejezett nagycsoport). A foglalkozások naponta 8-16 óra között zajlanak.

Időpontok:
2011. június 27 - július 1.
2011. július 4 - 8.

Helyszínek:
Szentendre, Barcsay J. Általános Iskola, Kálvária út 18.
Budapest, II. ker. IBS kertje és termei, Tárogató út 2-4.

A tábor költsége 28.000.- Ft, amelyben benne van háromszori étkezés, foglalkozások, anyagköltség, utazás Visegrádra, és a belépők. A szervezők testvéreknek kedvezményt tudnak nyújtani.

Jelentkezés: 2011. június 3-ig

Morvai Zsuzsa táborvezetőnél (csoport 14 éves korig)
Elérhetőség: morvai.zsuzsa@gmail.com, tel: +36-30/237-99-42

illetve

Lukácsházi Győző táborvezetőnél (csoport 10 éves korig)
Elérhetőség: gyluk@ibs-b.hu, tel: +36-30/977-0292

További információk a www.bonbonmatine.hu honlapon találhatók.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.
Edu-Art oktatás

Felszabadulni a mozgásban

Harmadik éve működik a Budapesti Fesztiválzenekar projektje, a TérTáncKoncert. A Hősök terén látható látványos előadás mögött nehéz, de élményekkel teli munka van. A Fidelio a tértáncosok egyik vidéki regionális találkozóján járt.