Edu-Art

Nyári táborok a Nemzeti Galériában

2014.05.07. 08:00
Ajánlom
Idén is változatos nyári táborokkal várja a művészetekre nyitott gyerekeket a Magyar Nemzeti Galéria.

Művész leszek!
Időpont: 2014. június 16-20. és 2014. július 7-11.
Tartja: Rébay Fatima és Sepsey Zsófia
Korosztály: 8-12 év

Nézd meg a magyar művészet remekműveit! A táborban elsajátíthatod a pasztell-, az akril- és az olajfestés technikáját, sőt kipróbálhatod magad a szobrászatban is. A foglalkozásokat képzőművészek és művészettörténészek vezetik, így az anyaghasználaton túl a műalkotások és a múzeum világát is megismerheted.

Visual Tales - The Story in Art
Angol nyelvű tábor
Időpont: 2014. június 23-27.
Tartja: Rébay Fatima
Korosztály: 9 éves kortól

Az angol nyelvű táborban a múzeum termeiben rejtőzködő mesehősökkel, valamint a mondák és a legendák csodás ábrázolásaival találkozhatsz.  A Visual Tales - The Story in Art mottó köré épülő egyhetes program során azt kutatják, hogyan lehet elmesélni történeteket csupán képek segítségével. Hogy a fantázia mellett a nyelvtudást is felelevenítsék, angol nyelvű játékok során veszik végig a történetfűzés kellékeit, majd ki-ki a saját történetét is megírja, amelyet a tábor végén elő is adhat. A képi és nyelvi meseszövést segíti a Budai Vár közelében található Mesemúzeumba és a Szépművészeti Múzeum Egyiptomi Gyűjteményébe tervezett látogatás.

Mesél a múzeum, avagy a Magyar Nemzeti Galéria nagy mesekönyve
Időpont: 2014. július 14-18.
Tartja: Koós Nikolett
Korosztály: 5 éves kortól

Az ötnapos tábor során egy olyan világon vezetnek végig, ahol a galéria képei megelevenednek és a fantáziád segítségével egy nagy mesekönyv illusztrációivá válnak. A tábor alatt olyan külső helyszínekre is ellátogattok, mint a Mesemúzeum vagy a Normafánál található erdő. A kreatív foglalkozásokon mindenki elkészítheti saját mesekönyvét, amelyben a szöveg mellett nagy szerepet kap az illusztráció is. A tábor végén nyomtatott formában is megjelentetik az általad elkészített Nagy Mesekönyvet.

„Sur réel" - le monde des Surréalistes
Francia nyelvű tábor
Időpont: 2014. július 21-25.
Tartja: Sepsey Zsófia
Korosztály: 9 éves kortól

A francia nyelvű táborban felfedezheted a francia szürrealizmust, elmerülünk a szürrealista képzőművészet és költészet világában. Kipróbálhatod az automatikus írást, a montázs és a kollázs technikáját, és megpróbálhatod a világot egy teljesen más nézőpontból, szürreálisan látni.

A szürrealizmus világa
Időpont: 2014. július 28.-augusztus 1.
Tartja: Rébay Fatima
Korosztály: 6 éves kortól

A táborban az álmok és a fantázia világába utaztok a dadaista és szürrealista művészekkel, akik meghökkentő műalkotásokat hoztak létre. A Dada és szürrealizmus című időszaki kiállításban vándorolva találkozhatsz Salvador Dalíval és Marcel Duchamp-nal, megfigyelheted, milyen technikákkal és milyen szokatlan anyagokkal dolgoztak, és kipróbálhatod a kollázst, a fotómontázst és az automatikus írást is.

További információ: www.mng.hu/oktatas

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.
Edu-Art oktatás

Felszabadulni a mozgásban

Harmadik éve működik a Budapesti Fesztiválzenekar projektje, a TérTáncKoncert. A Hősök terén látható látványos előadás mögött nehéz, de élményekkel teli munka van. A Fidelio a tértáncosok egyik vidéki regionális találkozóján járt.