Edu-Art

Nyergesi János Alapítvány művészeti ösztöndíja

2011.05.24. 14:07
Ajánlom
Beküldési határidő: 2011. június 14.

A Kuny Domokos Megyei Múzeum által, Nyergesi János festőművész végakarata szerint és a művész hagyatékából alapított Nyergesi János Alapítvány ösztöndíjpályázatot hirdet. Az ösztöndíjat olyan fiatalok pályázhatják meg, akik művészeti egyetemeken művészpályára készülnek, legalább másodévesek, illetve Komárom-Esztergom megyéből származnak.

Az ösztöndíjat egy nagyobb lélegzetű, igényes alkotás vagy sorozat megvalósítására ítélik oda. A nyertes pályázónak három hónapon keresztül 50-50 ezer forintot, összesen 150.000.- forintot folyósítanak. A pályázó ezen időszak lezárultával beszámoló kiállításra (bemutatóra) kap lehetőséget, munkájának eredményét pedig dokumentáció formájában nyújtja be az Alapítványnak.

A pályázatnak a következőket kell tartalmaznia:
- a pályázó önéletrajza (művészeti tanulmányok, díjak, kiállítások)
- az egyetem javaslata
- a pályázó tanulmányi előmenetelét igazoló leckekönyv másolata
- készítendő művének koncepciója, vázlatai, költségtervezete

A pályázat beadása:
A pályázatot személyesen a Kuny Domokos Megyei Múzeum irodájában (Német Nemzetiségi Múzeum, Tata, Alkotmány utca 2.) lehet beadni 2011. június 14-ig személyesen, vagy eddig beérkezően postai úton (Kuny Domokos Megyei Múzeum, 2892. Pf. 224.) „Nyergesi-pályázat" felirattal.

A pályázatot a Nyergesi Alapítvány szakemberekből álló kuratóriuma bírálja el, a döntésről június 17-ig értesítést küldenek. Az ösztöndíjszerződés megkötése után kezdik el folyósítani az ösztöndíjat.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.