Edu-Art

Örkény novellapályázat

2012.05.29. 16:58
Ajánlom
A 100 000 forint fődíjzaású pályázatra augusztus 15-ig várják a fiatal írópalánták nevezését.

A budapesti Piarista Gimnázium és a Vigilia folyóirat Örkény István születésének 100. évfordulója tiszteletére novellapályázatot hirdet középiskolás diákok számára. 

A pályázaton való részvétel feltétele:

- középiskolai tanulói jogviszony,
- betöltött 14. életév. 

Formai követelmények:

- Egy szerző egy magyar nyelvű novellával nevezhet.
- Az írás nem lehet hosszabb 8000 leütésnél (szóközzel).
- A novellákat egy példányban, kinyomtatva és elektronikusan (orkeny.novellapalyazat@gmail.com) is be kell küldeni.
- Csak új, korábban még nem közölt tárcanovellákkal lehet nevezni - az internet, saját blog, Facebook-profil is publikációnak számít.
- A nyomtatott példányokat a következő címre kell küldeni: Piarista Gimnázium, 1052 Budapest, Pesti Barnabás utca 1. A borítékra rá kell írni: "Novellapályázat".
- A pályázat jeligés. (Se a borítékra, se a szövegre nem szabad ráírni a pályázó nevét, csak a jeligéjét! A jelige feloldását a szöveggel együtt kell elküldeni, lezárt borítékban, melyre szintén csak a jeligét szabad ráírni. A lezárt borítékban lévő feloldás tartalmazza a pályázó nevét, címét, e-mail címét, telefonszámát, középiskolájának nevét és címét, osztályát!)

A formai követelményeknek nem megfelelő pályázatok kizárásra kerülnek.

Zsűri: A novellákat az előzsűri munkáját követően négytagú bizottság (Bodor Ádám; Esterházy Péter; Kollár Árpád; Vasadi Péter) értékeli.

Díjazás: A fődíj 100 000 forint, a legjobb novellákat a Vigiliában jelentetik meg.

Beküldési határidő: 2012. augusztus 15.

Eredményhirdetés: 2012. október 

Nevezési díj 1000 Ft, amit az iskola alapítványának kell átutalni (Kalazancius Alapítvány 11707024-20274388). 

További információ: Piarista Gimnázium (Zsódi Viktor), e-mail: zsodi.viktor@piarista.hu, mobiltelefon: +36 (30) 326 28 16, telefon: +36 (1) 486 44 70 (üzenetrögzítő)

A felhívás megtalálható a Piarista Gimnázium honlapján.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Milyen tempóban játsszuk a Kilencedik szimfóniát?

Őrületesen gyors Kilencediket játszott az Óbudai Danubia Zenekar a Zeneakadémián, egy órán belül végeztek a szimfóniával. Beethoven nem forog a sírjában, sőt, valószínűleg ezzel lenne elégedett.
Könyv

Könyvek selejtezése miatt támadják a rendrakási szakértőt

Marie Kondo itthon is ismert módszere „forradalmasította a rendrakást”, a könyvekkel kapcsolatos tanácsai miatt azonban világszerte felháborodtak a könyvmolyok. Valóban csak azok a könyvek kellenek, amelyek örömöt hoznak az életünkbe? Vagy az irodalom ennél összetettebben működik? Tekinthető a könyv pusztán tárgynak? Kell-e selejtezni a könyveket?
Plusz

A füttyművészet Paganinije: Hacki Tamás 75 éves 

Hacki Tamás füttyművész, a fütyülés Paganinijének is nevezett orvosprofesszor február 18-án lesz hetvenöt éves. 
Tánc

Most már ilyen is van: férfi spicc-cipő

A nemi egyenlőség kérdése a balettet is utolérte: egyre több férfi vágyik új magasságokba, néhányan már spicc-re is felmerészkednek.
Klasszikus

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg a klasszikus zenén keresztül.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.