Edu-Art

Országos zenekari verseny Gyöngyösön

2011.01.04. 14:24
Ajánlom
Jelentkezési határidő: 2011. január 10.

A verseny célja: a hangszeres együttesek pedagógiai munkájának, eredményeinek bemutatása, tehetséggondozás feladatainak támogatása, az együttesek tanárai és iskolái számára a nyilvánosság biztosítása.

A verseny kategóriái:
A) Szimfonikus zenekar
B) Gyermek vonószenekar
C) Ifjúsági vonószenekar
D) Gyermek fúvószenekar
E) Ifjúsági fúvószenekar
F) Egyéb hangszeres együttesek

A nevezés feltételei és követelményei:
1.  A  versenyre  egy  vagy  több  alapfokú  művészetoktatási  intézmény  által  közösen  működtetett  együttesek jelentkezhetnek, melyek tagjai tanulói jogviszonyban vannak a nevező intézményekkel.
2. A gyermek vonószenekar tagjai csak 1997. június 1-jén és után született növendékek lehetnek.
3. A gyermek fúvószenekar tagjai csak 1996. június 1-jén és után született növendékek lehetnek.
4. A vonószenekari kategóriákban csak a hagyományos összeállítású együttesek indulhatnak; hegedű 1, hegedű 2, hegedű 3/brácsa, gordonka, (nagybőgő).
5.  Az  egyéb  hangszeres  együttesek  tetszőleges  összeállítású  vagy  homogén  hangszeres  együttesek  lehetnek  (a népi együttesek kivételével).
6. Az együttesek létszáma 9 főnél kevesebb nem lehet.
7.  A  kisegítők  létszáma  nem  lehet  több  az  együttes  létszáma  10%-ának  egész  számra  kerekített  értékénél.  A kisegítő   a  nevező   iskola   (iskolák)  volt   növendéke   is   lehet.   A   kisegítők  kora   azonos   a   kategóriában meghatározottal. Kisegítő nem lehet és nem vehet részt a versenyben a zeneművészeti felsőoktatásban résztvevő, illetve korábban a zenei felsőoktatásban tanult zenekari tag.

Nevezés a válogatóra:
A válogató (első forduló) nevezési lapja letölthető az MZMSZ honlapjáról (www.mzmsz.hu).
A nevezési lappal együtt a kötelező mű vágatlan videófelvételét kell DVD-n megküldeni.

A felvételek postára adásának határideje: 2011. január 10.

A 3 fős versenybizottság a megküldött felvételek megtekintése után az előzetesen kialakított értékelési szempontok alapján pontozza az egyes zenekarok teljesítményét.

A részletes versenykiírás és feltételek megtekinthetők itt.

Rendező: Pátzay János Zeneiskola, 3200 Gyöngyös, Szent Bertalan út 11.; tel.: 06-37/312-369; e-mail: titkarsag@patzaynet.sulinet.hu; honlap: www.patzaynet.sulinet.hu
Társrendező: Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége; 1064 Budapest, Vörösmarty u. 65.; e-mail: info@mzmsz.hu; honlap: www.mzmsz.hu.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Zenés színház

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.