Edu-Art

Ősszel is Crescendo

2014.11.03. 13:44
Ajánlom
Ha újra akarsz találkozni, vagy esetleg először megismerkedni a Crescendo-s diákokkal, önkéntesekkel és szervezőkkel, akkor itt a helyed! Lesz játék, zene, beszélgetés és sok-sok kaja. Gyere és hívj bátran bárkit az ismeretségi körödből!

Mindnyájunk művészete akkor teljesedik ki igazán, ha mi magunk is teljessé válunk, és ha gondolataink és látásmódunk egyre inkább megismeri azt a valóságot, amiről a művészetünk szól. A Crescendo Esték lehetőséget adnak, hogy egy kicsit félrerakd a hangszered, ecseted, írógéped, agyagod, vagy bármit, ami a hivatásod központjában áll, és megismerkedj a téged körülvevő világgal, magaddal és új emberekkel. Az élet tele van rejtélyekkel és kérdésekkel: gyere és tedd fel ezeket a kérdéseket velünk együtt!

A Crescendo Estékre elsősorban a Zeneakadémiáról, más művészeti egyetemekről, főiskolákról, és konzikból várják a diákokat. Minden este egy adott téma köré épül, ami kapcsán hallhatsz érdekes, új gondolatokat, kifejtheted a véleményed, és feltehetsz kérdéseket. Célunk, hogy lehetőséget teremtsünk, hogy az élet egy-egy kérdéséről izgalmas beszélgetést folytass egy értelmes társasággal. Minden este lesz egy kis gasztronómiai élmény is, mert készülünk számotokra étellel és itallal.  Néha eljönnek különleges előadók, lesz film, zene és interaktív élmény is.

Időpont: minden csütörtökön 18:00-tól

Helyszín: kis zártkörű kávézó a Wesselényi utcai Baptista Gyülekezet épületének az oldalában, pár lépésre a Zeneakadémia Wesselényi utcai épületétől. Bejárat a Hársfa utcában, 5 méterre a Wessi-Hársfa saroktól. Keresd a Crescendo-logót!

Program

Szeptember 25. Bemutatkozó alkalom: Mi fán termek? Hogyan értsük jobban a azt a személyt, aki mindig a nyakunkon van?

Október 2. Szex és szerelem 1. Szex: Miben különbözünk az állatoktól? Hogy jön ez a szexhez?

Október 9.  Szex és szerelem 2.  Mi fán terem a szerelem? Van-e Igazi, és hogy találom meg?

Október 16. Békesség: Miért fontos a békesség? Hogyan veszítem el azt, és hogyan szerzem meg újra?

Október 23. Őszi szünet

Október 30. Őszi szünet

November 6. Álommeló 1. Hogyan lehet úgy pénzt keresni, hogy ne haljak bele? Eladó-e a művészetem? - Gondolatok a művészetről mint hivatásról

November 13. Álommeló 2. Szolgája vagy ura vagyok a hangszeremnek?

November 20. Egyensúly: Idő, pénz, kapcsolatok, lehetőségek - Hogyan találom meg az élet egyensúlyát?

November 27. Ha történhetne egy dolog, amitől boldogabb lenne az életed, mi lenne az? - Avagy van-e az életnek egy fő problémája? Mitől lesz jobb az élet?

December 4. Az élet ajándék vagy küzdelem? - Engedjünk vagy törtessünk? Kik az élet királyai?

December 11. Miről szól a Karácsony?

A Crescendo Estékről bővebben a honlapon is olvashatsz: www.crescendohungary.org

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.