Edu-Art

Ősszel is Crescendo

2014.11.03. 13:44
Ajánlom
Ha újra akarsz találkozni, vagy esetleg először megismerkedni a Crescendo-s diákokkal, önkéntesekkel és szervezőkkel, akkor itt a helyed! Lesz játék, zene, beszélgetés és sok-sok kaja. Gyere és hívj bátran bárkit az ismeretségi körödből!

Mindnyájunk művészete akkor teljesedik ki igazán, ha mi magunk is teljessé válunk, és ha gondolataink és látásmódunk egyre inkább megismeri azt a valóságot, amiről a művészetünk szól. A Crescendo Esték lehetőséget adnak, hogy egy kicsit félrerakd a hangszered, ecseted, írógéped, agyagod, vagy bármit, ami a hivatásod központjában áll, és megismerkedj a téged körülvevő világgal, magaddal és új emberekkel. Az élet tele van rejtélyekkel és kérdésekkel: gyere és tedd fel ezeket a kérdéseket velünk együtt!

A Crescendo Estékre elsősorban a Zeneakadémiáról, más művészeti egyetemekről, főiskolákról, és konzikból várják a diákokat. Minden este egy adott téma köré épül, ami kapcsán hallhatsz érdekes, új gondolatokat, kifejtheted a véleményed, és feltehetsz kérdéseket. Célunk, hogy lehetőséget teremtsünk, hogy az élet egy-egy kérdéséről izgalmas beszélgetést folytass egy értelmes társasággal. Minden este lesz egy kis gasztronómiai élmény is, mert készülünk számotokra étellel és itallal.  Néha eljönnek különleges előadók, lesz film, zene és interaktív élmény is.

Időpont: minden csütörtökön 18:00-tól

Helyszín: kis zártkörű kávézó a Wesselényi utcai Baptista Gyülekezet épületének az oldalában, pár lépésre a Zeneakadémia Wesselényi utcai épületétől. Bejárat a Hársfa utcában, 5 méterre a Wessi-Hársfa saroktól. Keresd a Crescendo-logót!

Program

Szeptember 25. Bemutatkozó alkalom: Mi fán termek? Hogyan értsük jobban a azt a személyt, aki mindig a nyakunkon van?

Október 2. Szex és szerelem 1. Szex: Miben különbözünk az állatoktól? Hogy jön ez a szexhez?

Október 9.  Szex és szerelem 2.  Mi fán terem a szerelem? Van-e Igazi, és hogy találom meg?

Október 16. Békesség: Miért fontos a békesség? Hogyan veszítem el azt, és hogyan szerzem meg újra?

Október 23. Őszi szünet

Október 30. Őszi szünet

November 6. Álommeló 1. Hogyan lehet úgy pénzt keresni, hogy ne haljak bele? Eladó-e a művészetem? - Gondolatok a művészetről mint hivatásról

November 13. Álommeló 2. Szolgája vagy ura vagyok a hangszeremnek?

November 20. Egyensúly: Idő, pénz, kapcsolatok, lehetőségek - Hogyan találom meg az élet egyensúlyát?

November 27. Ha történhetne egy dolog, amitől boldogabb lenne az életed, mi lenne az? - Avagy van-e az életnek egy fő problémája? Mitől lesz jobb az élet?

December 4. Az élet ajándék vagy küzdelem? - Engedjünk vagy törtessünk? Kik az élet királyai?

December 11. Miről szól a Karácsony?

A Crescendo Estékről bővebben a honlapon is olvashatsz: www.crescendohungary.org

Programkereső

Legolvasottabb

Könyv

Nem a kutya a hibás - Esterházy Miklós és Kovács Dóra a Lírástudók vendégei

A könyvesboltok újdonságai között segít eligazodni a Líra Könyv és a Fidelio irodalmi podcastja. A friss könyvajánlókat és tartalmas beszélgetéseket kínáló műsor házigazdája Szabó T. Anna, az adás vendége Esterházy Miklós és Kovács Dóra, akik Az új kutyád című kötetükről mesélnek.
Klasszikus

Zongorabillentyűzetet formázó virágkompozíció Cziffra György tiszteletére

A Cziffra György-emlékév keretében különleges virágkompozíciót készített a FŐKERT Nonprofit Zrt a Szent István Parkba.
Klasszikus

Herboly Domonkos: „Még jobban megbecsüljük a közönséget”

Megpróbáltatásokkal teli koncertévad van mögöttünk, ami az ország első számú együtteseit is próbára tette, szakmailag és lelkileg egyaránt. A Nemzeti Filharmonikusok főigazgatójával, Herboly Domonkossal beszélgettünk a tapasztalatokról és a következő évadra vonatkozó terveikről.
Zenés színház

"Science fictionszerű fantáziatúra" – Dömötör András a Figaro³ című előadásról

Tematikus évadot hirdetett a Magyar Állami Operaház A Francia Múzsa Szezonja címmel, amelynek záró darabja a Beaumarchais Figaro-trilógiájának (A sevillai borbély, a Figaro házassága és A bűnös anya) operaváltozataiból készült, Figaro³ című előadás. A produkció rendezőjét, Dömötör Andrást kérdeztük.
Vizuál

Tablókon Mészöly Miklós élete

A 100 éve született Mészöly Miklós halálának 20. évfordulója alkalmából, az író életművéhez kapcsolódó szabadtéri kiállítás nyílt Budapesten.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.