Edu-Art

Ovidius-olvasatok a Zeneakadémián

2014.06.24. 15:31
Ajánlom
Hét európai művészeti egyetem projektje keretében születnek újjá a Zeneakadémia Solti Termének színpadán az Átváltozások történetei.

Az Erasmus Intenzív Program keretében 2014 június végétől hét európai művészeti egyetem (brüsszeli, római, firenzei, marosvásárhelyi, krakkói, zágrábi és a Zeneakadémia) hallgatói és tanárai kéthetes Erasmus intenzív program keretében "hangolják újra" Ovidius örökérvényű történeteit. A zeneszerzés szakos hallgatók az Átváltozások (Metamorphoses) tíz történetére komponáltak rövid műveket, melyeket három ország rendezői állítják színpadra a vendég színművészeti egyetemistákkal.

Két hét alatt tíz kisebb, ízig-vérig nemzetközi csoportban tanulják be a műveket, hogy július 4-én háromrészes előadás keretében megmutathassák, hogyan látják a mai művészeti egyetemisták Orfeusz, Pygmalion, Dafné, Callisto és társaik történeteit. Az este részletes műsora és közreműködői, illetve az Erasmus Intenzív Program részletei a projekt angol nyelvű microsite-ján, ide kattintva tekinthetők meg. A zárókoncertre szóló ingyenes jegyek korlátozott számban a Zeneakadémia Liszt Ferenc  téri pénztárában igényelhetők.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Az operavilág Angelina Jolie-ja az Erkel Színház színpadán

Először lép fel Magyarországon a világhírű grúz szoprán 2020. február 22-én, az Opera ünnepi műsorának sztárvendégeként. Az est programjában, amely több műrészlettel is utal az intézmény aktuális Keresztény Évadának tematikájára, az Opera együttesei és szólistái is közreműködnek.
Vizuál

A végzet asszonya élete végéig díva maradt

A magyar femme fatale emigráns éveiben ritkán mutatkozott, nem járt társaságba - saját, régi filmjei viszont hipnotikus erővel hatottak rá.
Klasszikus

Zaklatási botrány rázza meg a finn Sibelius Akadémiát

Egy finn lap szerint a helsinki zeneművészeti akadémia működéséhez tartozik a szexuális zaklatás és a növendékek megalázása.
Plusz

Megalakult a Nemzeti Kulturális Tanács

Megtartotta alakuló ülését az Országgyűlés által tavaly decemberben kihirdetett törvény alapján életre hívott testület.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.