Edu-Art

Paloma O’Shea Nemzetközi Zongoraverseny

2011.04.19. 14:00
Ajánlom
Jelentkezési határidő: 2011. november 15.

2012. július 25. és augusztus 7. között, Alicia de Larrocha emlékének ajánlva rendezik meg Santanderben a versenyt.

A versenyt, amelyet először 1972-ben rendeztek, 17. alkalommal írja ki az Albéniz Alapítvány. Ezúttal a 2009-ben elhunyt Alicia de Larrocha zongoraművész, a verseny volt alelnökének szentelik majd a megmérettetést, amelynek helyszíne a Palacio de Festivales de Cantabria lesz. A versenyt a www.classicalplanet.com weboldalon követhetik az érdeklődők. A zongoristák Santanderben olyan partnerekkel lépnek pódiumra, mint a kamarazene kategóriában a Casals Quartet, a Juanjo Mena vezényelte Real Filharmonia de Galicia és a Jesús López Cobos dirigálta Orquesta Sinfónica de Madrid, azaz a Teatro Real Zenekara.

A zsűri elnöke Antoni Ros-Marbà, tagjai pedig Peter Alward, Luis Pereira Leal, Lorenzo Fasolo, Lawrence Foster, Ralf Gothóni, Gulyás Márta - aki az előválogató zsűrinek is tagja Nyári Jenő és Luis Fernando Pérez mellett -, Elisabeth Leonskaja, Oleg Maisenberg, Tomás Marco, Rados Ferenc, Hüseyin Sermet és Gérard Wyss.  A verseny összdíjazása 125.000 euró, és a pénzdíjon kívül koncertfellépések is várják a legjobbakat.

A jelentkezés a www.santanderpianocompetition.com/audiciones oldalon tehető meg. A verseny művészeti tanácsa 2012 áprilisában Madridban, Párizsban, Moszkvában és New Yorkban hallgatja meg a kiválasztottakat, akik közül húszan utazhatnak a 2012. július 25-én kezdődő döntőre, ahol július 27-ig szólóban mutatkoznak be. Július 29-től augusztus 1-ig szólóban és a kamarazene kategóriában lép fel 12 továbbjutó, az elődöntőbe hatan jutnak, hogy augusztus 3-án és 4-én kamarazenekar kíséretével egy Mozart-versenyművet játsszanak a zsűri előtt. A döntőre, amelyen egy szimfonikus zenekarral kísért versenyművet adnak elő, 2012. augusztus 6-án kerül sor.

Programkereső

Legolvasottabb

Színház

Meghalt Josef Abrhám, a Kórház a város szélén Blažej doktora

Az egyik legnépszerűbb cseh színész nyolcvankét éves volt. Bár rengeteg tévéjátékban és filmben játszott, legtöbben a Kórház a város szélén című legendás sorozat Blažej doktoraként emlékeznek rá - adta hírül az ujszo.com szlovák hírportál. 
Plusz

A kultúra fogalmát a lehető legtágabban értelmezi a kultúráért és innovációért felelős miniszterjelölt

Csák János a kinevezése előtti meghallgatáson elmondta, az új minisztérium maga is innovációnak tekinthető. A miniszterjelölt kinevezését a bizottság 1 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett 11 szavazattal támogatta.
Könyv

Visszatér a Városmajorba a Margó Fesztivál

Június 9-12. között, az Ünnepi Könyvhéttel egy időben, a Városmajori Szabadtéri Színpadon rendezik meg a Margó Irodalmi Fesztivált, ahol többek közt Nádas Péterrel, Tóth Krisztinával, Romsics Ignáccal, Bereményi Gézával, Péterfy Borival, Zoltán Gáborral és az Alkalmáté Truppal is találkozhatunk.
Vizuál

100 éve lappangó remekműveket árverez el a Virág Judit Galéria

A 25 éves Virág Judit Galéria jubileumi aukcióján Rippl-Rónai József, Vaszary János és Kádár Béla kivételesen értékes alkotása is kalapács alá kerülnek. Mindhárom festmény eddig magángyűjteményekben rejtőzött. A művek két héten át ingyenesen megtekinthetők a Falk Miksa utcai galériában. 
Vizuál

Jobbnál jobb filmekkel jön az Artmozik éjszakája

Premier előtti vetítések és az elmúlt évek legjobb filmjei várják a filmrajongókat az idei Artmozik éjszakáján, május 20-án késő délutántól másnap hajnalig, öt fővárosi moziban. Ezúttal is filmről filmre vándorolhatunk a Művész, a Puskin, a Toldi, a Tabán és a Kino Cafe mozik között.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.