Edu-Art

Paloma O’Shea Nemzetközi Zongoraverseny

2011.04.19. 14:00
Ajánlom
Jelentkezési határidő: 2011. november 15.

2012. július 25. és augusztus 7. között, Alicia de Larrocha emlékének ajánlva rendezik meg Santanderben a versenyt.

A versenyt, amelyet először 1972-ben rendeztek, 17. alkalommal írja ki az Albéniz Alapítvány. Ezúttal a 2009-ben elhunyt Alicia de Larrocha zongoraművész, a verseny volt alelnökének szentelik majd a megmérettetést, amelynek helyszíne a Palacio de Festivales de Cantabria lesz. A versenyt a www.classicalplanet.com weboldalon követhetik az érdeklődők. A zongoristák Santanderben olyan partnerekkel lépnek pódiumra, mint a kamarazene kategóriában a Casals Quartet, a Juanjo Mena vezényelte Real Filharmonia de Galicia és a Jesús López Cobos dirigálta Orquesta Sinfónica de Madrid, azaz a Teatro Real Zenekara.

A zsűri elnöke Antoni Ros-Marbà, tagjai pedig Peter Alward, Luis Pereira Leal, Lorenzo Fasolo, Lawrence Foster, Ralf Gothóni, Gulyás Márta - aki az előválogató zsűrinek is tagja Nyári Jenő és Luis Fernando Pérez mellett -, Elisabeth Leonskaja, Oleg Maisenberg, Tomás Marco, Rados Ferenc, Hüseyin Sermet és Gérard Wyss.  A verseny összdíjazása 125.000 euró, és a pénzdíjon kívül koncertfellépések is várják a legjobbakat.

A jelentkezés a www.santanderpianocompetition.com/audiciones oldalon tehető meg. A verseny művészeti tanácsa 2012 áprilisában Madridban, Párizsban, Moszkvában és New Yorkban hallgatja meg a kiválasztottakat, akik közül húszan utazhatnak a 2012. július 25-én kezdődő döntőre, ahol július 27-ig szólóban mutatkoznak be. Július 29-től augusztus 1-ig szólóban és a kamarazene kategóriában lép fel 12 továbbjutó, az elődöntőbe hatan jutnak, hogy augusztus 3-án és 4-én kamarazenekar kíséretével egy Mozart-versenyművet játsszanak a zsűri előtt. A döntőre, amelyen egy szimfonikus zenekarral kísért versenyművet adnak elő, 2012. augusztus 6-án kerül sor.

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Plusz

Lemondott Lőrinczy György az NKA alelnöki posztjáról

Az Origo értesülései szerint Kásler Miklós miniszter elfogadta Lőrinczy György indokait a lemondást illetően.
Klasszikus

Bencze Máté döntős a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyében

A Magyarországot képviselő fiatal szaxofonos az öt döntős közé jutott a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén Edinburghben.
Vizuál

Réz András: Az utolsó mozielőadás

Nem kell pánikolni, ez az írás nem Peter Bogdanovich azonos című 1971-es filmjének elemzése. És nem is apokaliptikus vízió, amelyben az utolsó mozielőadást a világvége miatt nem követik továbbiak. Hanem Réz András elmélkedik a mozi jövőjéről.
Klasszikus

Jelenleg ez a tizenkilenc éves fiú a világ legtöbbet hallgatott csellistája

Már ami a lemezeladási adatokat illeti. Sheku Kanneh-Mason fellépett a brit királyi esküvőn, és 100 ezer példányban adták el a debütáló lemezét. Még nem töltötte be a huszadik életévét.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.