Edu-Art

Pályázat fiatal kurátorok részére

2013.03.01. 15:30
Ajánlom
Az Amadeus Művészeti Alapítvány és a cARTc Közhasznú Kulturális Egyesület közösen pályázatot hirdet fiatal kurátorok számára. Jelentkezési határidő: április 15.

A pályázat tartalma, a helyszín és a pályázók köre:
Kortárs magyar képzőművészeti kiállítás tervezése és megvalósítása az amaTáR kiállítóterébe a 2013-as évadra. A pályázat végén két nyertest hirdetnek ki.  Az egyik kiállítás tavasszal (2013. május 23.), a másik ősszel (2013. október 24.) kerül megrendezésre az amaTáR kiállító térben, másfél hónapos időtartamra. Az amaTáR az óbudai Amadeus Alkotóház mellett kialakított 75 négyzetméteres modern felszereltségű kiállítótér, mely fiatal pályakezdő művészeknek, kurátoroknak és projekteknek biztosít megjelenési lehetőséget.

Cím: 1035 Budapest, Veder utca 14.

A pályázatra 40 évnél fiatalabb kurátorok, művészeti szakemberek pályázhatnak egyénileg és csoportosan egyaránt.

Koncepció:
A kiírók célkitűzése, hogy lehetőséget biztosítsanak fiatal magyar kurátorok és művészeti szakemberek részére kiállítás szervezésére. A pályázat alkalmával be kívánják vonni a hazai szakmai életbe a fiatal kurátorokat, akik ezáltal elkezdhetik munka kapcsolataik kiépítését és egyúttal gyakorlatot is szerezhetnek. A pályázati kiírás hangsúlyt fektet a pályázó anyagában a kiállítás koncepciójára, elméleti és gyakorlati megközelítésére, továbbá a kiállítás megvalósítására és a  tervezés során felmerülő feladat megoldás  folyamatára (idő - feladat tervezése, kiállítótérben való gondolkodás, munkafolyamatok prezentálása).

A koncepció lehet egyéni vagy csoportos kiállítás. A kiállítások kidolgozásánál figyelembe kell venni a megvalósíthatósági szempontokat (installálási lehetőségek, szállíthatóság, kiállítótér elhelyezkedése stb.). A pályázatra jelentkezni és a kiállítótér alaprajzát letölteni a www.cartc.hu vagy a www.amadeusalapitvany.hu oldalon lehet a jelentkezési adatlap kitöltésével.

A pályázat menete:
A pályázatokat a jelentkezési határidőig várják, az azon túl érkezett pályázatokat nem fogadnak el. A pályázati anyagokat szakmai zsűri fogja elbírálni.

A zsűri résztvevői:
Berg EIKE (Schafhof Europäisches Künstlerhaus Oberbayern)
Deák Erika (Deák Erika Galéria)
Tóth Pál Sándor (cARTc)
Varga Zsuzsanna (Amadeus Művészeti Alapítvány)

A nyertes pályázókat április 18-ig e-mailben értesítik. A nyertes pályamunkák megálmodóit május 23-án az amaTáRban rendezett kiállítással egybekötött díjátadó keretében díjazzák.

A pályázatokat elektronikus úton várják az alábbi címre: palyazat@cartc.hu

Díjak: 40.000 Ft ösztöndíj/díjazott.

Formai követelmények:
Az érvényes pályázat benyújtásához a www.cartc.hu vagy a www.amadeusalapitvany.hu oldalon található pályázati adatlap kitöltése és a csatolt dokumentumok e-mailen történő elküldése szükséges. A pályázati anyagokat magyar nyelven várják. A pályázati anyagot PDF formában kérik (lehetőleg egy PDF dokumentumban összeállítva), melynek tartalmaznia kell:

- önéletrajzot
- koncepciót (legfeljebb 3500 karakterben)
- műtárgyak fotóit
- részletes költségvetés (a pályázat maximális költségvetése bruttó 65.000 Ft-ig terjedhet, melyet számlák alapján köteles a pályázó igazolni.)

További információ a kigyosfruzsi@cartc.hu és a varga@amadeusalapitvany.hu címen kérhető.

Jelentkezési határidő: 2013. április 15.

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Babits a ritmusdaráló, Móricz a műparaszt

Vámos Miklós e hónapban is megmondja, mit érdemes elolvasni.
Színház

Ők az évad legjobbjai a kritikusok szerint

A Színházi Kritikusok Céhe idén 40. alkalommal ismeri el az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit. A díjátadót szeptember 22-én tartják a Katonában.
Jazz/World

Budapesten is bemutatják a Miles Davisről szóló friss dokumentumfilmet

Fantasztikus hír, nem csak jazzrajongóknak: augusztus 30-tól műsorára tűzi az Uránia az idén debütált, Birth of the Cool című dokumentumfilmet, amely angol nyelven, magyar felirattal lesz látható a Pannonia Entertainment forgalmazásában.
Színház

Ilyen volt a Sztalkert csoport új Vízkeresztje - Galéria

A Shakespeare Fesztiválon mutatták be a Sztalkert Csoport második önálló produkcióját, a Vízkereszt, de amúgy mindegy című előadást, amely legközelebb a Szentendrei Teátrum FRISS programsorozatában, majd Zsámbékon vendégeskedik.
Vizuál

Colostokból és kalászból készült ruhák

Király Tamás (1952-2013) alkotásaihoz a legolcsóbb anyagokat használta fel, a ruhákat, illetve ezek elemeit is gyakran újrahasznosította. A divattervező több mint három évtizedes pályafutását mutatja be az a retrospektív kiállítás, amely Out of the box címmel látható a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeumban.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.