Edu-Art

Pályázati felhívás Liszt Ferenc zeneművére készített videoklipre

2011.05.20. 16:40
Ajánlom
Beküldési határidő: 2011.07.31.

Idén ünnepeljük Liszt Ferenc születésének 200. évfordulóját. A jeles évforduló alkalmából a Duna Televízió videoklip-pályázatot hirdet tehetséges filmkészítők számára.

A pályázat kiírója: Duna Televízió Nonprofit Zrt.

A pályázat célja: a 200 éve született Liszt Ferenc munkásságának népszerűsítése videoklip-alkotásokon keresztül.

A pályázók köre: a pályázat nyílt, azon részt vehet bármely készítő.

A pályázati anyag: pályázni legalább másfél, legfeljebb két és fél perces hosszúságú, Liszt Ferenc zenéjére készült 2011-ben forgatott videoklippel lehet.

A pályázatot két kategóriában hirdeti meg a kiíró:
1. kategória: 13-18 évesek
2. kategória: 18 év felettiek

A pályázat kétfordulós, a második fordulóban kategóriánként csak a legjobb 12 alkotás vehet részt. A második forduló pályázati kiírása 2011.07.31. után kerül nyilvánosságra.

Műfaji megkötés: kisfilm, klip, animáció, szabad filmes asszociáció.
Zenei megkötés: bármely Liszt Ferenc által szerzett eredeti zene, zenei részlet, átirat vagy feldolgozás.

A részvétel feltételei:
- Pályázni lehet elektronikus úton a lisztklip@dunatv.hu e-mail címen az 1. számú melléklet, valamint a 2. számú nyilatkozat kitöltésével- ezt művenként ki kell tölteni, melyhez csatolni kell a http://youtube.com című honlapra feltöltött pályamű linkjét/webes elérhetőségét.
- A pályázatot postai úton is be lehet küldeni: a kinyomtatott nyilatkozatokat és a klipet (klipeket) tartalmazó DVD-t ez esetben küldje a
„Lisztklip"
Duna Televízió Nonprofit Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 48.
címre. 
- a 2. számú mellékletet minden egyes alkotáshoz külön kell kitölteni.
A hiányosan, mellékletek nélkül beadott pályázatokat a kuratórium nem értékeli.


A pályázatok benyújtásának határideje:
1. forduló: 2011.07.31.
2. forduló: 2011.09.20.

Értékelés:
A pályaművekről a pályázat kiírója dönt. Döntésének előkészítésére öt főből álló szakmai kuratóriumot kér fel.
A zsűri tagjai:
Káel Csaba filmrendező, a Művészetek Palotája vezérigazgatója
Hollós Máté zeneszerző, a Hungaroton ügyvezető igazgatója
Batta András zenetörténész, a Liszt Akadémia rektora
Ókovács Szilveszter operaénekes, a Duna Televízió vezérigazgatója

Díjazás két kategóriában:
- a 13-18 éves korosztály alkotói között: a pályázat első három helyezettjének alkotását a Duna Televízió a csatornáján október 4-én műsorára tűzi.
- a 18 év fölött pályázó alkotók között: a pályázat első helyezettje megbízást kap a Duna Televízió Nonprofit Zrt.-től az MTVA-n keresztül egy 10 perces zenei-rövidfilm készítésére, a második és harmadik helyezettjének alkotását október 4-én levetíti a Duna Televízió.
A pályázat hivatalos portálján beküldött legtöbb közönségszavazattal értékelt alkotást szintén a Duna Televízió levetíti.

Egyéb feltételek:
A pályázó a pályázat benyújtásával egyidejűleg hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat kiírója a pályázatban szereplő személyes adatokat a pályázat eljárásának lezárásáig tárolja, azokat az értékelésben résztvevők számára hozzáférhetővé tegye, illetve a pályázat első három helyezettje esetén a pályaművekről való döntést követően nyilvánosságra hozza.

Az adatlapot is tartalmazó teljes kiírás letölthető a Duna Televízió honlapjáról valamint ide kattintva. 

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.