Edu-Art

Pest Megyei Múzeumpedagógiai Tanévnyitó

2011.09.21. 10:23
Ajánlom
Gönczi Tibor, a Gödöllői Királyi Kastély ügyvezető igazgatójának ötlete alapján a Múzeumi Oktatási és Képzési Központ, a Pest megyei közgyűjtemények és a Gödöllői Királyi Kastély 2011. szeptember 23-án, pénteken rendezik meg az első Pest Megyei Múzeumpedagógiai Tanévnyitót.

A program célja, hogy átfogó képet adjon a tanároknak a Pest megyében működő összes kiállítóhelyről, ezek iskolák részére kidolgozott programjairól, illetve hogy a tanároknak ötleteket adjon az osztálykirándulások, múzeumi órák megszervezéséhez.

A program impozáns környezetben – a Gödöllői Királyi Kastélyban, az EU elnökség helyszínén kerül megrendezésre. A rendezvényre várják a művészetekre, történelemre/helytörténetre, néprajzra, természettudományokra szakosodott tanárokat, valamint az osztályfőnököket!

Mivel ez az első alkalom, hogy a megye közgyűjteményeinek közművelődési munkatársai ilyen szűk körben találkoznak egymással, a múzeumok képviselői lehetőséget kapnak arra, hogy bemutassák az intézményükben történt fejlesztéseket, közönségcsalogató beruházásaikat. Délután a múzeumpedagógusok közvetlenül a tanárokat szólítják meg – szekcióülésekben tájékoztatják kollégáikat az iskolai tantervbe remekül beépíthető foglalkozásokról, múzeumi órákról. A program végén az érdeklődő tanárok több bemutató tárlatvezetés közül választhatnak: bejárhatják a Grassalkovich-kastélyt, ellátogathatnak a Gödöllői Városi Múzeumba vagy a Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága Régészeti Bázisára.

A rendezvényen a következő múzeumok vesznek részt: a házigazda Gödöllői Királyi Kastély, a Gödöllői Városi Múzeum, a Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága 7 településről érkező intézményei, a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum (SKANZEN), a százhalombattai ’Matrica’ Múzeum, a budaörsi Jakob Bleyer Helytörténeti Gyűjtemény, az érdi Földrajzi Múzeum, a Pest Megyei Levéltár.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Rófusz Ferenc: „Ma Európában a klasszikus kultúra és a keresztény üzenet is érdektelenné válik”

Negyven év várakozás után elkészült Rófusz Ferenc festményfilmje, Az utolsó vacsora. Leonardo da Vinci világhírű freskója tizenegyperces animációs filmben elevenedik meg, szerdától Kecskeméten, a KAFF versenyprogramjában látható.
Színház

Kilép a POSZT-ot szervező cégből a Magyar Színházi Társaság

A szervezet azt sérelmezi, hogy nem tudják megfelelően gyakorolni tulajdonosi és ellenőrzési jogukat. FRISSÍTÉS: Karsai György kilép a POSZT Tanácsadó Testületéből.
Klasszikus

Nem vagyok kétlaki - Interjú Selmeczi Györggyel 

Kisorosziban Selmeczi György, Orbán György, Vajda János és Csemiczky Miklós zeneszerzők fogadták a Partitúra stábját. Miklósa Erika és Batta András a kamerák előtt pillanthatott be a kortárs magyar zeneszerzés Négyek-nek is nevezett csoportja semmihez sem hasonlítható alkotói miliőjébe.
Zenés színház

Olyan ez, mint egy jókedvű sütés-főzés

Opera és festői nyáreste Szentendrén – 100 százalék élmény! Megadja a kulturális nyár alaphangját a június 29-ei szentendrei Operagála.
Klasszikus

Alig egy hónap, és kezdődik Érdi Tamás nyári fesztiválja

Ötödik alkalommal rendezik meg a Klassz a pARTon! fesztivált. Idén negyven koncertet, összesen 62 programot látogathatunk a hazai vízpartokon.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.