Edu-Art

Pro Musica Nemzetközi Nyári Akadémia

2011.06.19. 10:32
Ajánlom
Jelentkezési határidő: 2011. június 30.

Az 1975 óta működő Pro Musica Nemzetközi Nyári Akadémia idén is a romániai Nagyváradon kerül megrendezésre augusztus első hetében.

A zenei kurzusok között ebben az évben is üdvözülhetjük Maria Teresa Uribe operaénekesnőt, aki másodszor tart mesterkurzust az énekeseknek.

A képzés helyszíne idén is a Partiumi Keresztény Egyetem.

A nyári nemzetközi akadémián 2011. augusztus 1. és 7. között tíz különböző kurzust hirdetnek: Dr. Csetényi Gyula és Illés Eszter fuvola, Kemény János oboa, Maczák János klarinét, Dr. Herpay Ágnes fagott, Puskás Levente szaxofon, Szilágyi Pálma kürt, Prof. Josef Podhoransky cselló, Roth Ede gitár, Prof. Dr. Habil. Madarász Iván kamarazene, Maria Teresa Uribe magánének kurzust tart.

Az ének mesterkurzusra aktív és passzív hallgatókat egyaránt várnak, melynek keretében délelőttönként spanyol és latin-amerikai dalok, zarzuelák, duettek, délután a belcanto technika és az opera műfaja kap helyet, ahol Mozart: A varázsfuvola és Bizet: Carmen című színpadi műveiből kiválasztott jelenetekre várnak énekeseket minden hangfajra. A legtehetségesebb előadók a gálakoncerten kapnak fellépési lehetőséget a Musica Sonora Kamarazenekar közreműködésével. A nagyváradi ének mesterkurzusról bővebb információ a mariateresauribe@gmail.com e-mail címen kérhető.

A Pro Musica Nemzetközi Nyári Akadémiáról további információ illetve a jelentezési lap erre a linkre kattintva érhető el.

Programkereső

Legolvasottabb

Klasszikus

Az 1956-os forradalom zenéi

Akár a történelem kötötte össze őket október 23-a eseményeivel, akár a szerző akart ily módon emléket állítani a forradalomnak, sok zenemű létezik, mely mára elválaszthatatlanná vált 1956-tól. Egy csokorra valót gyűjtöttünk belőlük.
Színház

Alföldi Róbertet a Pinceszínházban faggatják

Trezor címmel beszélgetéssorozatot indít a Pinceszínház. Az új, havi rendszerességgel jelentkező sorozat első vendége Alföldi Róbert lesz.
Klasszikus

Kezdődik a Bartók Világverseny

Október 25. és 31. között rendezik meg a Zeneakadémián a Bartók Világversenyt. Az idei évben vonósnégyesek mérkőznek meg, a fordulókat élőben és online is követheti a közönség.
Színház

Alkoholba fojtott romantika a Pesti Színház színpadán

Yasmina Reza népszerű drámája, a Bella Figura látszólag egy kellemesen induló, titkos randevú története, a darabból azonban hiányzik az idill. A magyarországi ősbemutatót Török Ferenc rendezi, az előadás október 22-től látható a Pesti Színházban.
Klasszikus

Minden hangjegy közös érdek – interjú Kelemen Barnabással és Keller Andrással

Az ’56-os forradalom évfordulóján egész napos programmal tiszteleg a hősök előtt a Concerto Budapest. A Magyar Kincsek Ünnepén olyan zeneművek is elhangoznak, amelyekkel máskor nemigen lehet találkozni. Az érdeklődőket pedig talán kellemes meglepetésként éri, milyen gazdag a zeneirodalmunk.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.