Edu-Art

Pro Musica Nemzetközi Nyári Akadémia

2011.06.19. 10:32
Ajánlom
Jelentkezési határidő: 2011. június 30.

Az 1975 óta működő Pro Musica Nemzetközi Nyári Akadémia idén is a romániai Nagyváradon kerül megrendezésre augusztus első hetében.

A zenei kurzusok között ebben az évben is üdvözülhetjük Maria Teresa Uribe operaénekesnőt, aki másodszor tart mesterkurzust az énekeseknek.

A képzés helyszíne idén is a Partiumi Keresztény Egyetem.

A nyári nemzetközi akadémián 2011. augusztus 1. és 7. között tíz különböző kurzust hirdetnek: Dr. Csetényi Gyula és Illés Eszter fuvola, Kemény János oboa, Maczák János klarinét, Dr. Herpay Ágnes fagott, Puskás Levente szaxofon, Szilágyi Pálma kürt, Prof. Josef Podhoransky cselló, Roth Ede gitár, Prof. Dr. Habil. Madarász Iván kamarazene, Maria Teresa Uribe magánének kurzust tart.

Az ének mesterkurzusra aktív és passzív hallgatókat egyaránt várnak, melynek keretében délelőttönként spanyol és latin-amerikai dalok, zarzuelák, duettek, délután a belcanto technika és az opera műfaja kap helyet, ahol Mozart: A varázsfuvola és Bizet: Carmen című színpadi műveiből kiválasztott jelenetekre várnak énekeseket minden hangfajra. A legtehetségesebb előadók a gálakoncerten kapnak fellépési lehetőséget a Musica Sonora Kamarazenekar közreműködésével. A nagyváradi ének mesterkurzusról bővebb információ a mariateresauribe@gmail.com e-mail címen kérhető.

A Pro Musica Nemzetközi Nyári Akadémiáról további információ illetve a jelentezési lap erre a linkre kattintva érhető el.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Klasszikus

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Színház

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.