Edu-Art

Próbatánc a Magyar Nemzeti Balettnél

2011.12.08. 10:04
Ajánlom
A jelentkezések beérkezésének határideje: 2011. december 23.

A Magyar Állami Operaház balettegyüttese, a Magyar Nemzeti Balett próbatáncot hirdet 2012. január 15-én 11 órától az Operaházban.

Klasszikus képzettségű, magas technikai és művészi színvonalú női és férfi balettművészek jelentkezését várják.

Amit kínálnak: egy évre szóló szerződés 2012. augusztus 1-től 2013. július 30-ig, havi illetmény a minőségi besorolás alapján, széles és folyamatosan bővülő repertoár, átlagosan 80 előadás évente.

Jelentkezési feltételek: 19 és 28 év közötti életkor, testmagasság: nőknél minimum 165 cm, férfiaknál minimum 170 cm, klasszikus balettművészi végzettség.

A jelentkezés menete: küldje be el az alább részletesen ismertetett jelentkezési anyagot e-mailben az audition@opera.hu címre vagy postai úton az alábbi címre: Milković Gabriella, balett próbatánc,  Magyar Állami Operaház, 1061 Budapest, Andrássy út 22.

Beérkezési határidő: 2011. december 23.

A próbatáncra beválogatott művészeket e-mailben értesítik legkésőbb 2011. december 31-ig.

Jelentkezési anyag:
- igazolványkép,
- 2-3 táncos fotó klasszikus pózokban,
- szakmai önéletrajz (képzések, versenyek, díjak, főbb szerepek, munkatapasztalat, testmagasság cm-ben, súly kg-ban, stb.),
- videó (DVD vagy link), mely tartalmazza az alábbiak mindegyikét: középgyakorlat, hölgyeknek spicc-cipővel, férfiaknak ugrással (kötelező) szabadon választott klasszikus variáció (kötelező) szabadon választott modern variáció (fakultatív). 
A fotó- és videó anyag nem lehet 1 évesnél régebbi. Ne küldjön 15 percnél hosszabb videó anyagot és ügyeljen rá, hogy a jelentkező minden anyagon jól felismerhető legyen! Beküldött anyagot nem küldenek vissza.
Jelentkezési díj nincs.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Zenés színház

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.