Edu-Art

Próbatánc a Magyar Nemzeti Balettnél

2011.12.08. 10:04
Ajánlom
A jelentkezések beérkezésének határideje: 2011. december 23.

A Magyar Állami Operaház balettegyüttese, a Magyar Nemzeti Balett próbatáncot hirdet 2012. január 15-én 11 órától az Operaházban.

Klasszikus képzettségű, magas technikai és művészi színvonalú női és férfi balettművészek jelentkezését várják.

Amit kínálnak: egy évre szóló szerződés 2012. augusztus 1-től 2013. július 30-ig, havi illetmény a minőségi besorolás alapján, széles és folyamatosan bővülő repertoár, átlagosan 80 előadás évente.

Jelentkezési feltételek: 19 és 28 év közötti életkor, testmagasság: nőknél minimum 165 cm, férfiaknál minimum 170 cm, klasszikus balettművészi végzettség.

A jelentkezés menete: küldje be el az alább részletesen ismertetett jelentkezési anyagot e-mailben az audition@opera.hu címre vagy postai úton az alábbi címre: Milković Gabriella, balett próbatánc,  Magyar Állami Operaház, 1061 Budapest, Andrássy út 22.

Beérkezési határidő: 2011. december 23.

A próbatáncra beválogatott művészeket e-mailben értesítik legkésőbb 2011. december 31-ig.

Jelentkezési anyag:
- igazolványkép,
- 2-3 táncos fotó klasszikus pózokban,
- szakmai önéletrajz (képzések, versenyek, díjak, főbb szerepek, munkatapasztalat, testmagasság cm-ben, súly kg-ban, stb.),
- videó (DVD vagy link), mely tartalmazza az alábbiak mindegyikét: középgyakorlat, hölgyeknek spicc-cipővel, férfiaknak ugrással (kötelező) szabadon választott klasszikus variáció (kötelező) szabadon választott modern variáció (fakultatív). 
A fotó- és videó anyag nem lehet 1 évesnél régebbi. Ne küldjön 15 percnél hosszabb videó anyagot és ügyeljen rá, hogy a jelentkező minden anyagon jól felismerhető legyen! Beküldött anyagot nem küldenek vissza.
Jelentkezési díj nincs.

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Megépítették a hangszereket, amiket Bosch a Gyönyörök kertjén ábrázolt

És kiderült, hogy pokolian szólnak. Nem véletlenül, hiszen az 1500 táján készült triptichon Pokol szárnyán találhatóak.
Zenés színház

Sonya Yoncheva: „Mernünk kell élni a lehetőségekkel”

Mimì, Violetta, Tosca vagy Médeia – az operairodalom legjelentősebb női szerepeit énekli a világ legnagyobb színpadain, osztatlan sikerrel. Az Opera idei tematikus évadához kapcsolódó Olasz Estély sztárvendége a Maria Callas utódjaként is emlegetett bolgár szoprán, Sonya Yoncheva.
Zenés színház

Spielberg egy 17 éves, ismeretlen lányt választott a West Side Story női főszerepére

Steven Spielberg egy nyílt szereplőválogatáson feltűnt, ismeretlen 17 éves lányra bízta Maria szerepét a West Side Story új filmes feldolgozásában.
Vizuál

A naiv festő, aki egy szenttől kapta tudását

60 év felett kezdett el festeni, és úgy vált az egyik meghatározó roma művésszé itthon, hogy csak két általánost végzett el. Balázs Jánosnak nem volt könnyű élete, de mindig elfogadta sorsát - egyedül az alkotás érdekelte.
Zenés színház

Feladat sosem találja készületlenül – Misura Zsuzsa születésnapjára

A Liszt Ferenc-díjas szoprán, Misura Zsuzsa 1973-ban kezdte pályafutását a Magyar Állami Operaházban, amelynek örökös tagja. A napokban ünnepelte 75. születésnapját, ennek alkalmából köszöntjük őt.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.