Edu-Art

Próbatánc a Magyar Nemzeti Balettnél

2011.12.08. 10:04
Ajánlom
A jelentkezések beérkezésének határideje: 2011. december 23.

A Magyar Állami Operaház balettegyüttese, a Magyar Nemzeti Balett próbatáncot hirdet 2012. január 15-én 11 órától az Operaházban.

Klasszikus képzettségű, magas technikai és művészi színvonalú női és férfi balettművészek jelentkezését várják.

Amit kínálnak: egy évre szóló szerződés 2012. augusztus 1-től 2013. július 30-ig, havi illetmény a minőségi besorolás alapján, széles és folyamatosan bővülő repertoár, átlagosan 80 előadás évente.

Jelentkezési feltételek: 19 és 28 év közötti életkor, testmagasság: nőknél minimum 165 cm, férfiaknál minimum 170 cm, klasszikus balettművészi végzettség.

A jelentkezés menete: küldje be el az alább részletesen ismertetett jelentkezési anyagot e-mailben az audition@opera.hu címre vagy postai úton az alábbi címre: Milković Gabriella, balett próbatánc,  Magyar Állami Operaház, 1061 Budapest, Andrássy út 22.

Beérkezési határidő: 2011. december 23.

A próbatáncra beválogatott művészeket e-mailben értesítik legkésőbb 2011. december 31-ig.

Jelentkezési anyag:
- igazolványkép,
- 2-3 táncos fotó klasszikus pózokban,
- szakmai önéletrajz (képzések, versenyek, díjak, főbb szerepek, munkatapasztalat, testmagasság cm-ben, súly kg-ban, stb.),
- videó (DVD vagy link), mely tartalmazza az alábbiak mindegyikét: középgyakorlat, hölgyeknek spicc-cipővel, férfiaknak ugrással (kötelező) szabadon választott klasszikus variáció (kötelező) szabadon választott modern variáció (fakultatív). 
A fotó- és videó anyag nem lehet 1 évesnél régebbi. Ne küldjön 15 percnél hosszabb videó anyagot és ügyeljen rá, hogy a jelentkező minden anyagon jól felismerhető legyen! Beküldött anyagot nem küldenek vissza.
Jelentkezési díj nincs.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Ügy lett a Soharóza kórus szerepléséből a Szigeten – Galéria!

A Soharóza Ügy című előadása megjárta a Szigetet, a backstage-ben és a próbán pedig fotósorozat készült. Ezt a galériát mutatjuk meg most Önöknek.
Vizuál

Kulisszatitkok: így készült a Brian élete

A hetvenes években egy filmes stáb Tunéziába utazott, hogy leforgassa Jézus életének történetét a születésétől a kereszthalálig (Názáreti Jézus - 1977). A nyomukban pedig – sokszor ugyanazokon a helyszíneken és statisztákkal - egy hatfős angol csapat elkészítette a saját verzióját. A negyven éve bemutatott film a Pythonok szerint is legjobb közös munkájuk, amelyben gyakorlatilag az élet minden helyzetére megtalálható a válasz.
Tánc

Sosztakovics titkos szerelme egy balerina volt

Kalapács alá került a zeneszerző tíz szerelmeslevele, amit a Bolsoj egykori balerinájának, Nina Pavlova Ivanovának írt 1935. és 1939. között. A titkos románcról és a szerelmeslevelekről eddig a zenetörténészek sem tudtak.
Klasszikus

Mezítláb vagy sportcipőben a színpadon – Kaposfest-napló

A Kaposfest harmadik napján egy különleges Martinů-kvartett, egy Sosztakovics-szonáta, illetve Schumann, Brahms és Dietrich közös alkotása örvendeztette meg a fesztivál közönségét. Kritikai beszámoló.
Klasszikus

Nagyon dübörög a zongorapiac Kínában

Mintegy 40-50 millió kínai gyerek tanul zongorázni, az országban gyártott hangszerek alig tíz százaléka kerül exportra. Kínában van kiknek zongorát gyártani.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.