Edu-Art

Régiből újat - nemzetközi dizájnpályázat

2012.03.18. 14:26
Ajánlom
A Trieste Contemporanea Bizottság által kiírt termék- és formatervező pályázatra május 31-ig lehet regisztrálni.

A bizottság 10. alkalommal hirdeti meg nemzetközi pályázatát. Egy olyan túltelített fogyasztói piacon, ahol a design szinte mindennapos, számos olyan tárgy van jelen a közelmúltból, amelynek nyomai alig ismertek, vagy eltűntek. Ezek névtelen vagy mindennapi tárgyak, kisipari-, vagy tömegtermékek. A pályázat célja egy, a kelet-közép-európai országokban született, névtelen újításoknak szentelt emlék-térkép létrehozása.

A pályázóknak ki kell választaniuk a "közös emlékezet" egy tárgyát, amely lehet háztartási eszköz, profi felszerelés, vagy akár kis építőelem is. Miután kiszemelték a tárgyat, le kell fényképezni, fel kell vázolni a tárgy rövid történetét és a választás mögött húzódó motivációt. Ezután meg kell kísérelni újra felhasználni, újraértelmezni a tárgyat, amely akár egy teljesen új tárgy vagy új funkció formájában is testet ölthet.

A pályázaton részt vehet minden termék-, és formatervező, aki a Közép-európai Kezdeményezés (CEI) országaiban született (Albánia, Ausztria, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Csehország, Fehéroroszország, Horvátország, Lengyelország, Macedónia, Magyarország, Moldávia, Montenegró, Olaszország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna) valamint Észtország, Lettország, Litvánia, Németország és Törökország polgárai is jelentkezhetnek.

A zsűri tagjai a CEI és a Trieste Contemporanea nemzetközi szakértői és képviselői lesznek, az elnöki tisztséget Gillo Dorfes fogja betölteni.

Az online pályázaton való részvétel ingyenes. A jelentkezők a Trieste Contemporanea weboldalán regisztrálhatnak május 31. éjfélig.

Programkereső

Legolvasottabb

Plusz

Újra színpadon - Így élték meg a művészek a visszatérést

A pandémia miatti leállás során nemcsak mi, nézők szoktunk el a személyes kulturális élményektől, de bizony a művészeknek is újra kellett tanulniuk a színpadi jelenlétet és a közönséggel történő találkozást. Ennek a folyamatnak a lelki oldaláról kérdeztük őket.
Vizuál

75 év után újra Magyarországon Courbet festménye

Magyar magángyűjtő vásárolta meg, így 75 év után újra Magyarországra került az egykori Hatvany-gyűjtemény jeles darabja, Gustave Courbet Fürdőzők az erdőben című festménye. Rövidesen a magyar közönség is láthatja az értékes alkotást.
Jazz/World

Kizökkenés a mából – Megjelent Orbán Bori első albuma

A Kaláka Kiadó gondozásában látott napvilágot Orbán Bori első lemeze Ma chanson címmel. Az album készüléséről, terveiről és vágyairól faggattuk a fiatal énekesnőt.
Plusz

A nyugalom fesztiválja vár a Káli-medencében

Pál István Szalonna és Bandája, Nagy Feró, Ferenczi György és a Pesti Rackák, a Szent Efrém Férfikar, a Fonó zenekar, de Pély Barna is ott lesz a Kőfeszten, aminek idén is a Káli-medence ad otthont augusztus 4. és 8. között. A fesztivál tíz településen, ingyenes programokkal várja az érdeklődőket.
Klasszikus

Középpontban Liszt Ferenc és Dukay Barnabás munkássága Pannonhalmán

Augusztus 27-29. között rendezik meg az Arcus Temporum Pannonhalmi Kortárs Művészeti Fesztivált, amelynek zenei gerincét idén Liszt Ferenc és Dukay Barnabás munkássága adja. A programot Klukon Edit és Ránki Dezső művészházaspár állított össze. 

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.