Edu-Art

Rembrandt a szegedi felolvasóestek és önképzőkör középpontjában

2010.09.29. 09:35
Ajánlom
A szegedi REÖK palota hű a nevéhez: többféle művészeti programot kapcsol egy témához.

Az első vidéki Rembrandt-kiállításhoz kapcsolódva három felvonásos felolvasóestet tart Balog József újságíró, a szegedi MASZK Egyesület művészeti munkatársa, Barabás Tibor Éjjeli őrjárat című életrajzi regényére támaszkodva. Az este hét órakor kezdődő előadások címei és időpontjai:

Rembrandt a festők között - 2010. szeptember 30.
Rembrandt a siker csúcsain - 2010. október 6.
Rembrandt Jób köpenyében - 2010. október 27.

Szintén a Rembrand-kiállításhoz kapcsolódnak a Regionális Összművészeti Központ Önképzőkörének októberi foglalkozásai. A szerda délutánonként tartott önképzőkörbe bárkit szeretettel várnak, aki vonzódik a művészettörténet és a műelemzés iránt. Cserjés Katalin és Újvári Edit előadásokat tartanak és tárlatvezetési ismereteket adnak át az érdeklődőknek, mindig a REÖK aktuális kiállításaihoz kapcsolódva. Így idén ősszel a Rembrandt-életmű jelentősége kerül középpontba: szeptemberben bemutatásra került a rézkarc technológiája, a októberben pedig a 17. század művészetéhez és Rembrandt munkásságához kötődő előadások lesznek terítéken. Az „önkéntesek" felkészülnek a kiállítás teljes bemutatására, illetve az őket személyesen megérintő képekről háttértanulmányokat is végeznek. A programon rendszeresen résztvevők végül szubjektív tárlatvezetést is tarthatnak a látogatóknak.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

„Zseni volt” – Végső nyugalomra helyezték Kocsár Miklóst

Családja, tisztelői, barátai és pályatársai végső búcsút vettek pénteken Kocsár Miklós Kossuth-díjas zeneszerzőtől a budapesti Farkasréti temetőben.
Tánc

„Ha táncolsz, akkor biztos te is tütüben tolod” – Férfi táncosokat kérdeztünk a nemi sztereotípiákról

A #BoysDanceToo kampány kapcsán kíváncsiak lettünk arra, valóban ki vannak-e téve a férfi táncosok a negatív sztereotípiáknak. Klasszikus balett, modern- és kortárs táncosokat kérdeztünk személyes tapasztalataikról.
Vizuál

Elhunyt Sára Sándor

Életének 86. évében elhunyt Sára Sándor Kossuth-nagydíjas és Balázs Béla-díjas operatőr, filmrendező, a nemzet művésze, az egykori Duna Televízió első elnök-főigazgatója  2019. szeptember 22-én.
Színház

A Radnótié a legjobb előadás a kritikusok szerint

Székely Csaba 10 című darabja a legjobb új magyar dráma díját is elhozta, míg a Sebestyén Aba rendezte előadás zenéjét is díjazták a Színikritikusdíj-átadón, ahol a színpadra lépők közösen főzték meg a szakma paprikás krumpliját.
Könyv

Újabb portréfilm készült Nádas Péterről

A tavalyi Nagyon sajnálom után újabb portréfilm mutatja be egyik legnagyobb kortárs prózaírónkat. A Természetes ellenfényt október 3-án mutatják be a Cirko-Gejzírben.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.