Edu-Art

Roots&Routes tehetséggondozó program

2011.04.10. 11:04
Ajánlom
Jelentkezési határidő: 2011. május 31.

Kerülj beljebb! - ROOTS & ROUTES 2011-ben is

Érdekel a multimédia, a tánc, a zene, vagy a színpadi alkotás? Szeretnéd kipróbálni a kreativitásod egy új csapatban? Szeretnél videókat és élő felvételeket készíteni? Szívesen tanulnál profiktól? Fellépnél a Sziget Fesztiválon?

Az idén tíz éves ROOTS&ROUTES egy olyan nemzetközi hálózat, mely a kortárs előadóművészet és médiaipar kulturális és szociális sokszínűségét katalizálja: kurzusokat, mesterképzéseket, előadásokat, rendezvényeket, csereprogramokat szervez fiatal táncosoknak, zenészeknek és tehetségeknek a média világából 10+ európai országban.

A nemzetközi tehetséggondozó program idén is azokat a 15-25 év közötti amatőr fiatalokat várja, akik nem vesznek részt szakirányú képzésen, akik a program nélkül nehezen jutnának hozzá hangszerekhez, nem kerülnének alkotói közegbe és a családjuk sem engedheti meg magának, hogy kifizesse a profi képzések árát. Célzottan támogatja azokat a fiatalokat, akik kisebbséghez tartoznak, és tartanak attól, hogy nekik nincs helyük egy ilyen képzésen. Unión kívülről érkezett fiatalok számára is született pályázat, akik nem beszélnek még jól magyarul, viszont tehetséges zenészek vagy énekesek - ezt a képzést az Európai Integrációs Alap támogatja. A nyári táborban született legjobb produkciók augusztus 9-én, a Sziget nulladik napján, az Európa Színpadon tekinthetők meg.

A jelntkezés módja:
Töltsd ki a jelentkezési kérdőívet 2011. május 31-ig, majd a kijelölt időpontban a zsűri meghallgatja-megtekinti munkádat, alkotásodat. Amennyiben a zsűri kiválasztott, a legjobb harminc résztvevő között nincs más dolgod, hogy eljöjjél kurzusokra, melyen a részvétel ingyenes.

Jelentkezés itt.
Meghallgatások időpontjai: 2011. június 11-18.
Kurzusok időpontja: 2011. július 30. - augusztus 9.
A kurzusokra kiválasztottak számára a részvétel ingyenes.
Linkek: www.rootsnroutes.eu, www.tehetsegek.hu

További információ:
Roots and Routes Magyarország
info@tehetsegek.hu
1399 Budapest, Pf.: 694/245
Telefon: (1) 372 0667, +36 20 554 37 96
Fax: (1) 372 0651

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Klasszikus

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Színház

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.