Edu-Art

Savaria Régi Zene Műhely

2011.06.04. 10:23
Ajánlom
Jelentkezési határidő: 2011. június 30.

Immáron hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Szombathely főterén álló középkori falakra épült barokk ferences kolostor épületében, az Assisi Szent Ferenc Kollégiumban a Savaria Régi Zene Műhely 2011. augusztus 3-11. között.

A Műhelyre zeneiskolások, zeneművészeti szakközépiskolások és főiskolások, zenetanárok jelentkezését várják. A nagyközönség tanári- és növendékhangversenyeken kaphat ízelítőt az itt folyó munkából. Idén első alkalommal indul reneszánsz és barokk kórus-kamaraének-karvezetés kurzus. Időpont

A Műhelyre aktív és passzív résztvevőként, egyénileg vagy kamaraegyüttessel lehet jelentkezni. Az aktív hangszeres hallgatók részt vehetnek egy vagy több kurzuson. Egyéni óráikon kívül közreműködhetnek tanári irányítással működő fakultatív kamarazene csoportok munkájában. Látogathatják valamennyi kurzus óráit és a Műhely minden rendezvényét, és megilleti őket a kurzustagoknak járó valamennyi kedvezmény.

A passzív részvétel valamennyi tanítási óra, előadás, koncert és program meghallgatására jogosít. Részt vehetnek a táncházakon, és megilleti őket a kurzustagoknak járó valamennyi kedvezmény.

Korlátozott számban (a professzorok időbeosztásától függően) aktív napijegy váltható, mely 1 hangszeres órára és az adott nap valamennyi programján való részvételre jogosít, a kurzustagoknak járó kedvezmények nélkül.

Passzív napijegy az adott napon a passzív részvétellel azonos lehetőségeket biztosít, a kurzustagoknak járó kedvezmények nélkül.

A kurzustagoknak jelentkezési- és részvételi díjat kell fizetniük. Kamaraegyüttesek személyenkénti jelentkezési díjat és egyszeres részvételi díjat fizetnek.
Jelentkezési díj: 12 000 Ft
Kurzusdíj: 24 000 Ft (aktív) / 16 000 Ft (passzív)
Napijegy: 8 000 Ft (aktív) / 6 500 Ft (passzív)

A kurzuson való részvételt több főiskola  kreditpontokkal honorálja. (Ha a jelentkező hallgató intézménye éppen nem tartozik ezek közé, akkor a szervezőkkel kell felvenni a kapcsolatot: +36/20 959 2658).

További információ a Savaria Régi Zenei Műhely honlapján található.

Programkereső

Legolvasottabb

Zenés színház

Kiemelkedő alkotókat díjaztak a Magyar Operett Napján

A hagyományokhoz híven idén is átadták a Budapesti Operettszínházban az évad legjobb musical- és operettszínészének járó kitüntetéseket, valamint díjazták a legígéretesebb pályakezdőt. Emellett elismerést adott át a Musica Hungarica Kiadó képviseletében Éliás Tibor, a kiadó alapítója is.
Vizuál

„Ég a napmelegtől a kopár szík sarja” – Online nézhető Jankovics Marcell Toldi-sorozata

A Duna Televízió vetítéssorozatát követően a Médiaklikk oldalra költözött Jankovics Marcell nagyszabású, utolsó animációs sorozata, a Toldi. Az Arany János eposzából készült, festői látványvilágú animációs film igazi mestermű, amelyből már készül az egész estés változat is. 
Jazz/World

Magyarországon lép fel a norvég jazzdíva, Rebekka Bakken

November 2-án pótolja tavaly elmaradt koncertjét a Müpában Rebekka Bakken, aki zenéjével előszeretettel távolodik el a hagyományos műfaji kategóriáktól és otthonosan mozog a pop, illetve blues világában is.
Klasszikus

Kivételes az akusztikája az üvegfalú Magyar Zene Házának – VIDEÓ

Hamarosan a közönség előtt is megnyitja kapuit a Magyar Zene Háza, melyben a napokban lezajlott az akusztikai tesztelés és eredmények minden elképzelést felülmúltak.
Vizuál

Ahol a diákok szombaton is iskolába akarnak járni - Erős István rektor a Képzőművészeti Egyetem jubileumi évéről

A jubileumi, 150. tanév gazdag programsorozatáról, a képzőművészet újrapozicionálásáról, pedagógiai módszerekről és új tanszékek indításáról beszélgettünk a Magyar Képzőművészeti Egyetem nemrég kinevezett rektorával, Erős Istvánnal, aki azt is elárulta, hogy mitől tart a legjobban.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.