Edu-Art

Szélesvásznú fények

2014.05.21. 16:00
Ajánlom
Túlteng benned a kreativitás, szeretnéd minél nagyobb felületen megmutatni tehetségedet? Akkor nem kell mást tenned, mint jelentkezni a Monostori Erőd fényfestő pályázatára!

A pályázatra olyan munkákat várnak, amelyeket alkotóik érdemesnek tartanak arra, hogy június 21-én a Múzeumok Éjszakája kapcsán megrendezésre kerülő FortÉj programsorozat keretén belül a Dunai Bástya falára 9x15 méteres nagyságban kerüljenek fel.

Milyen az ideális pályamű?

A Dunai Bástyára vetítendő képekre három témában - Tűz, Víz, Szerelem - várják a műveket. 9 alkotást választanak a beküldött pályaművek közül, minden témában hármat. A képeket jpg formátumban, 2500 x 1875 pixel felbontásban várják a monostorierod@gmail.com email címre. Egy pályázó akár mindhárom témában küldhet be képet. Javaslat a kontrasztos, harsány színek használata és a színek elválasztása fekete kontúrral, de ez utóbbi nem előírás.

Kik döntenek a nyertesekről?

Megyeri András, a De LaLuz Visuals (laluz.hu) fényfestője és a Monostori Erőd Nonprofit Kft. szervezői zsűrizik a pályázatokat, valamint közzéteszik a Monostori Erőd Facebook oldalán, ahol a közönség is szavazhat a képekre.

Mi a nyeremény?

A legjobbnak ítélt pályamunkákkal június 21-én 9x15 méteres méretben megfestik a Duna Bástya falát, így az összes FortÉj látogató megcsodálhatja alkotásodat!

Mennyi időd van elkészíteni a pályamunkádat?

A pályamunkák beküldési határideje: 2014. június 6. Az eredményhirdetésre pedig egy héttel később, június 13-án kerül sor, a fényfestés pedig június 21-én a FortÉj-en lesz. Légy bátor, mutasd meg a saját Fortélyodat, és fesd meg a Dunai Bástyát! További információk ide kattintva.

Beküldési határidő: 2014. június 6.

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Horgas Eszter: „Prés alatt vagyunk mindannyian”

Csak ülünk és teázunk. Két különböző lakásban, a monitor két oldalán. Hiába, az ember olyan könnyen megszokja a személyes találkozások luxusát. Interjú karantén idején – a gépeken keresztül – Horgas Eszter fuvolaművésszel.
Színház

Így mennek tovább a budapesti színházak - itt a megállapodás és néhány vélemény

Hosszú hetek egyeztetései után ma megállapodott a kormány és a Fővárosi Önkormányzat a színházak működtetéséről.
Klasszikus

Ez az időszak próbatétel, nem büntetés

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás nagycsaládi körben töltik az önkéntes izoláció idejét: fiuk, Gáspár oktatóvideókat készít, ők Leclair-műveket tanulnak. Ez az időszak próbatétel és kihívás, mondják.
Könyv

Gergely Ágnes: „Egyszer csak újra eszméletéhez tér a világ”

A napokban jelentették be: a Tiszatáj folyóirat 2019-es díját Gergely Ágnesnek ítélték oda. A 87 éves Kossuth-díjas költőt, írót, műfordítót Karácsony Ágnes hívta föl telefonon.
Vizuál

A világ leghíresebb angyalai csak mellékszereplők Raffaello Sixtusi Madonnáján

A két kis kerub nagy karriert futott be, ahhoz képest, hogy épp csak ráfértek az 1512-ben festett műre. Alakjukhoz több anekdota is fűződik, festőjük ma 500 éve hunyt el.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.