Edu-Art

Szélesvásznú fények

2014.05.21. 16:00
Ajánlom
Túlteng benned a kreativitás, szeretnéd minél nagyobb felületen megmutatni tehetségedet? Akkor nem kell mást tenned, mint jelentkezni a Monostori Erőd fényfestő pályázatára!

A pályázatra olyan munkákat várnak, amelyeket alkotóik érdemesnek tartanak arra, hogy június 21-én a Múzeumok Éjszakája kapcsán megrendezésre kerülő FortÉj programsorozat keretén belül a Dunai Bástya falára 9x15 méteres nagyságban kerüljenek fel.

Milyen az ideális pályamű?

A Dunai Bástyára vetítendő képekre három témában - Tűz, Víz, Szerelem - várják a műveket. 9 alkotást választanak a beküldött pályaművek közül, minden témában hármat. A képeket jpg formátumban, 2500 x 1875 pixel felbontásban várják a monostorierod@gmail.com email címre. Egy pályázó akár mindhárom témában küldhet be képet. Javaslat a kontrasztos, harsány színek használata és a színek elválasztása fekete kontúrral, de ez utóbbi nem előírás.

Kik döntenek a nyertesekről?

Megyeri András, a De LaLuz Visuals (laluz.hu) fényfestője és a Monostori Erőd Nonprofit Kft. szervezői zsűrizik a pályázatokat, valamint közzéteszik a Monostori Erőd Facebook oldalán, ahol a közönség is szavazhat a képekre.

Mi a nyeremény?

A legjobbnak ítélt pályamunkákkal június 21-én 9x15 méteres méretben megfestik a Duna Bástya falát, így az összes FortÉj látogató megcsodálhatja alkotásodat!

Mennyi időd van elkészíteni a pályamunkádat?

A pályamunkák beküldési határideje: 2014. június 6. Az eredményhirdetésre pedig egy héttel később, június 13-án kerül sor, a fényfestés pedig június 21-én a FortÉj-en lesz. Légy bátor, mutasd meg a saját Fortélyodat, és fesd meg a Dunai Bástyát! További információk ide kattintva.

Beküldési határidő: 2014. június 6.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.
Edu-Art oktatás

Felszabadulni a mozgásban

Harmadik éve működik a Budapesti Fesztiválzenekar projektje, a TérTáncKoncert. A Hősök terén látható látványos előadás mögött nehéz, de élményekkel teli munka van. A Fidelio a tértáncosok egyik vidéki regionális találkozóján járt.