Edu-Art

Szélesvásznú fények

2014.05.21. 16:00
Ajánlom
Túlteng benned a kreativitás, szeretnéd minél nagyobb felületen megmutatni tehetségedet? Akkor nem kell mást tenned, mint jelentkezni a Monostori Erőd fényfestő pályázatára!

A pályázatra olyan munkákat várnak, amelyeket alkotóik érdemesnek tartanak arra, hogy június 21-én a Múzeumok Éjszakája kapcsán megrendezésre kerülő FortÉj programsorozat keretén belül a Dunai Bástya falára 9x15 méteres nagyságban kerüljenek fel.

Milyen az ideális pályamű?

A Dunai Bástyára vetítendő képekre három témában - Tűz, Víz, Szerelem - várják a műveket. 9 alkotást választanak a beküldött pályaművek közül, minden témában hármat. A képeket jpg formátumban, 2500 x 1875 pixel felbontásban várják a monostorierod@gmail.com email címre. Egy pályázó akár mindhárom témában küldhet be képet. Javaslat a kontrasztos, harsány színek használata és a színek elválasztása fekete kontúrral, de ez utóbbi nem előírás.

Kik döntenek a nyertesekről?

Megyeri András, a De LaLuz Visuals (laluz.hu) fényfestője és a Monostori Erőd Nonprofit Kft. szervezői zsűrizik a pályázatokat, valamint közzéteszik a Monostori Erőd Facebook oldalán, ahol a közönség is szavazhat a képekre.

Mi a nyeremény?

A legjobbnak ítélt pályamunkákkal június 21-én 9x15 méteres méretben megfestik a Duna Bástya falát, így az összes FortÉj látogató megcsodálhatja alkotásodat!

Mennyi időd van elkészíteni a pályamunkádat?

A pályamunkák beküldési határideje: 2014. június 6. Az eredményhirdetésre pedig egy héttel később, június 13-án kerül sor, a fényfestés pedig június 21-én a FortÉj-en lesz. Légy bátor, mutasd meg a saját Fortélyodat, és fesd meg a Dunai Bástyát! További információk ide kattintva.

Beküldési határidő: 2014. június 6.

Programkereső

Legolvasottabb

Színház

Elhunyt Venczel Vera

A Jászai Mari-díjas színművész idén márciusban töltötte be 75. életévét. Több mint ötven éven át volt a Vígszínház tagja, halálának hírét színháza tette közzé.
Klasszikus

Minden hangjegy közös érdek – interjú Kelemen Barnabással és Keller Andrással

Az ’56-os forradalom évfordulóján egész napos programmal tiszteleg a hősök előtt a Concerto Budapest. A Magyar Kincsek Ünnepén olyan zeneművek is elhangoznak, amelyekkel máskor nemigen lehet találkozni. Az érdeklődőket pedig talán kellemes meglepetésként éri, milyen gazdag a zeneirodalmunk.
Vizuál

Peruban is szerették Vörös Eszter Márquez-filmjét

Tovább folytatódik A Nagy Parranda – Történetek Gabriel García Márquezről című film sikersorozata. Vörös Eszter sajátos zenei és személyes nézőpontból készült dokumentumfilmje legutóbb Peruban nyert fődíjat. 
Színház

Új bemutatóval ünnepli Szakonyi Károlyt a Rózsavölgyi Szalon

Október 26-án, Szakonyi Károly 90. születésnapján mutatja be a Rózsavölgyi Szalon a drámaíró A hatodik napon című darabját, melyet Dicső Dániel rendező és Hárs Anna dramaturg bújtatott modern köntösbe.
Vizuál

Ahol a diákok szombaton is iskolába akarnak járni - Erős István rektor a Képzőművészeti Egyetem jubileumi évéről

A jubileumi, 150. tanév gazdag programsorozatáról, a képzőművészet újrapozicionálásáról, pedagógiai módszerekről és új tanszékek indításáról beszélgettünk a Magyar Képzőművészeti Egyetem nemrég kinevezett rektorával, Erős Istvánnal, aki azt is elárulta, hogy mitől tart a legjobban.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.