Edu-Art

Szeresd a vidéket! – gyermekrajz pályázat

2012.02.18. 18:00
Ajánlom
A Vidéki Élet Magazin pályázatára óvodások és iskolások vidéki élményeiket megörökítő rajzait várják. A beküldés határideje április 15.

Kedves Gyerekek! Rajzoljátok meg, mi jut eszetekbe a vidéki életről! Mit szerettek benne, milyen kedves emlék jut eszetekbe a vidékről. Miért fontos megismerni a vidéket? Ha vidéken élsz, mit mutatnál meg a nagyvárosi gyerekeknek belőle? Ha szereted a természetet, mit vinnél haza belőle emléknek?

A pályázatról:

A pályázatra három kategóriában lehet jelentkezni:

- óvodás
- alsó tagozatos diák
- felső tagozatos diák

A pályázatok A4-es méret benyújtott, szabadkézi rajzok lehetnek, minden technika megengedett (pl.: színes ceruza, zsírkréta, vízfesték, tempera).

A rajz hátoldalán olvashatóan fel kell tüntetni a következőket:

- a rajz címe
- a rajzot készítő gyermek neve, életkora
- a gyermek óvodai csoportja vagy osztálya és annak létszáma (fontos, hogy a csoport vagy osztály megnevezése pontos legyen, hiszen így lehet versenybe szállni a "Leglelkesebb óvoda/iskola" díjért)
- óvoda vagy iskola neve, település
- a rajzot beküldő szülő vagy pedagógus neve és elérhetősége (telefonszám, e-mail cím), továbbá aláírása, mellyel igazolja, hogy a rajzot a feltüntetett gyermek készítette.

Egy borítékban több pályázat is beküldhető. Egy gyermek több rajzzal is pályázhat. A beküldött rajzokat a kiírónak nem áll módjában visszaküldeni. A legjobb művekből vándorkiállítás készül.

A pályázatok postára adási határideje: 2012. április 15.

Díjak:

Minden kategóriában a legjobb három rajznak a zsűri ítéli oda a díjakat. A díjak a vidéki élethez és/vagy a Balaton-felvidékhez kötődnek (pl. lovaglóbérlet, társasjáték, könyvek).

A zsűri által kiválasztott legjobb rajzok közönségszavazáson vesznek részt. A közönség szavazásra a Vidéki Élet facebook-oldalán kerül sor, ezért már most érdemes csatlakozni. A közönségdíj mindhárom kategóriában egy családi pihenés a Balaton-felvidéken.

Az óvodás csoportok és osztályok közül a leglelkesebbnek bizonyulók kiválasztásra kerülnek, rájuk szintén a Vidéki Élet facebook-oldalon lehet majd szavazni. A győztes csoport egynapos kirándulást nyer.

Zsűri:

A beérkezett rajzokat a Vidéki Élet Magazin által felkért zsűri bírálja el, melynek tagjai: Boda Balázs és Oláh Kati festőházaspár; Fatér Gyöngyi gyógypedagógus, fejlesztőpedagógus; Hulej Emese, a Nők Lapja újságírója; Kárpáthegyi István képzőművész, óvodapedagógus, rajz és vizuális kommunikáció tanár.

A pályázattal kapcsolatban minden további információ megtalálható a Vidéki Élet honlapján.

Bővebb tájékoztatás kérhető Simon Orsolyától a simon@videkielet.hu címen.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

A végzet asszonya élete végéig díva maradt

A magyar femme fatale emigráns éveiben ritkán mutatkozott, nem járt társaságba - saját, régi filmjei viszont hipnotikus erővel hatottak rá.
Plusz

Megalakult a Nemzeti Kulturális Tanács

Megtartotta alakuló ülését az Országgyűlés által tavaly decemberben kihirdetett törvény alapján életre hívott testület.
Klasszikus

Hegedűn játszott az agyműtétje közben, a sebész elveszett Mahlernél

Egy 53 éves brit muzsikus agyműtéten esett át. A hangszerét is vinnie kellett az operációra, hogy az orvosok ellenőrizni tudják, ne sérüljenek az agy más részei a beavatkozás közben.
Tánc

Elbűvölte a Jacqueline du Pré életéről szóló balett Daniel Barenboim karmestert

Bemutatták a legendás csellista életéről szóló balettelőadást a brit Királyi Operaházban. Özvegye, Daniel Barenboim is pozitívan nyilatkozott a produkcióról.
Zenés színház

A díva, akit a grúz szegénységből a világ tetejére segített az énekhangja

Tbilisziben született, Milánóban él, szerte a világon ünneplik. 2020-ban Japán és Kína mellett a Keresztény farsang sztárvendégeként Magyarországon is fellép „az operavilág Angelina Jolie”-jaként emlegetett szoprán, Nino Machaidze, aki magazinunknak karrierje lépcsőfokairól, múltjáról, jelenéről és jövőjéről is mesélt.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.