Edu-Art

Szimfónia program munkatársakat keres!

2015.01.23. 12:02
Ajánlom
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat azonnali kezdéssel hangszeres tanárokat keres Szimfónia programjába.

A program a Symphonia Alapítvánnyal együttműködésben valósul meg az ország 15 általános iskolájában. Cél, hogy szociálisan hátrányos helyzetű gyerekeket, fiatalokat a zene eszközével juttassák sikerélményhez, növeljék önbecsülésüket, elősegítsék valahová tartozásukat, és eközben tartalmas időtöltést biztosítsanak számukra. A program módszere a csoportos zeneoktatás, ami intenzív szociális támogatással, közösségfejlesztő programokkal párosul. A közös zenélésen keresztül fejlődik a gyerekek figyelme, kitartása és együttműködő készsége. A programnak köszönhetően hosszabb távon javul a gyerekek iskolai teljesítménye,tanulási motivációja.

A hangszeres tanárok, karvezetők feladata:

- csoportos és egyéni hangszeres zene- illetve énekoktatás;

- a tanórán kívüli, közösségi tevékenységekben való részvétel;

- kapcsolattartás a szülőkkel, együttműködés a szociális munkással;

- részvétel a program keretében szervezett tapasztalatcseréken, szakmai műhelyeken, közös próbákon és fellépéseken.

Olyan szakemberek jelentkezését várják, akik:

- rendelkeznek hangszeres tanári vagy előadóművészi, vagy karvezetői végzettséggel, vagy zenei

- tanulmányokat folytatnak, illetve bizonyítható zenei tapasztalattal rendelkeznek;

- elkötelezettek a program céljai iránt;

- fontos számukra a kreativitás és a csapatmunka.

Előnyt jelent:

- a zenepedagógiai tapasztalat;

- a zenekar-vezetési, csoportos zeneoktatási tapasztalat;

- a zenei alapkészségek fejlesztésében szerzett gyakorlat;

- a saját hangszeren túl további hangszeres tudás;

- a szociálisan hátrányos helyzetű gyermekekkel való tapasztalat.

Leendő munkatársaknak a lakhatás biztosításában tudnak segíteni. A jelentkezéseket folyamatosan várják önéletrajzzal és motivációs levéllel a [email protected] címre. A programról bővebb információ kérhető az alábbi elérhetőségen: Nagy Kálmán, +36 30 2278978


Jelenleg a Somogy megyei Darány általános iskolájába keresnek furulya illetve klarinét tanárt, valamint miskolci és Miskolc környéki iskolákba keresnek hegedű és ütős tanárokat és karvezetőket.

Programkereső

Legolvasottabb

Klasszikus

Elhunyt Wilheim András zenetörténész

Január 20-án, hetvenhárom éves korában elhunyt Wilheim András, a 20. századi zene szakértője – tette közzé a Editio Musica Budapest.
Klasszikus

„A csúcsbarokk leginkább félreismert zeneszerzője” – Beszélgetés Vashegyi Györggyel

Egy elfeledett alkotó, aki a legnagyobb mesterekkel lehet egyenrangú, évszázadokon keresztül előadatlanul szunnyadó remekművek, melyek a közismert alkotásokat is új megvilágításba helyezhetik – Vashegyi Györggyel a Cziffra100 keretében tartott, január 26-i koncert kapcsán beszélgettünk.
Vizuál

„A traumatizált ember nem tud meggyőző lenni” – új magyar film az erőszak hatásáról

Aktuális és fontos kérdéseket feszeget Lőrincz Nándor és Nagy Bálint első játékfilmje, a Legjobb tudomásom szerint. Az év vége meglepetésfilmje a szexuális bántalmazás hatásait állítja középpontba – rendhagyó módon nem az áldozat, hanem annak férje szemszögéből. Interjú az alkotókkal.
Klasszikus

Kulcsok a hétvégi Richard Strauss-maratonhoz

A 20. század egyik legnépszerűbb zeneszerzője, Richard Strauss bőségesen merített a mitológia és az irodalom legfontosabb történeteiből. Kik is voltak azok a személyek, valós és kitalált alakok, akik a komponista legnépszerűbb műveit ihlették? Kislexikonunk a Müpa hétvégi Richard Strauss-maratonjához is vezérfonalul szolgálhat.
Vizuál

Szombat estig szabadon nézhető a Serge Gainsbourg-ról készült életrajzi film

Joann Sfar 2010-es filmje Serge Gainsbourg, a minden ízében rendhagyó és polgárpukkasztó művész, énekes, dalszerző, költő, filmrendező életútját eleveníti fel. A sok-sok zenei betéttel és letagadhatatlanul franciás hangulattal készült alkotás január 22-ig látható a Médiaklikk.hu oldalán.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.