Edu-Art

Színházi mesterkurzus a Kaposvári Egyetemen

2013.07.02. 09:20
Ajánlom
Idén is megrendezik Kaposváron a kulturális-művészeti kapcsolatok fejlesztése szempontjából nagy jelentőségű nemzetközi oktatási projektet.

A Kaposvári Egyetem Művészeti Karán működő Színházi Intézet újabb nemzetközi mesterkurzusra hívta meg Viktor Rizsakovot, a MHAT (Moszkvai Művész Színház) rendezőjét, a Mejerhold Központ igazgatóját. A színházpedagógust elkíséri a MHAT Színészakadémiájának elsőéves hallgatói és két kísérőtanár, valamint a Mejerhold Központ égisze alatt működő posztgraduális színházrendező szak hat hallgatója.

A 2013. július 1. és július 10. között megrendezendő mesterkurzuson részt vesznek a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának magyar színészhallgatói is. A kurzusokat vezeti Viktor Rizsakov rendező, Vidnyánszky Attila rendező, Olekszandr Bilozub rendező és díszlet-jelmeztervezője, Király Nyina színháztörténész, Gemza Péter koreográfus-rendező.

A mesterkurzus az orosz és magyar színházi képzés között formálódó hosszú távú együttműködés folytatása, de a résztvevő hallgatók és színházi pedagógusok 7 országból érkeznek (Magyarország, Oroszország, Ukrajna, USA, Litvánia, Örményország, Belorusz), így a tágabb kulturális kapcsolatok fejlesztése szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír.

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Ezeket a könyveket vásárolták legtöbben karácsonyra

A könyv az egyik legjobb dolog, ami a fa alá kerülhet – legalábbis szerintünk. A decemberi eladási adatokból az is kiderül, hogy melyik kötetekkel lepték meg szeretteiket a vásárlók.
Tánc

Szergej Polunyin elvesztette a józan eszét?

Először a mellkasára tetováltatta egy politikus arcképét, majd homofób és kirekesztő üzeneteket posztolt Instagram oldalán. A táncvilág komoly aggodalmát fejezte ki a táncos mentális állapota miatt.
Klasszikus

Mit játszhat egy fagottista a tévémacin túl?

A kérdésre a választ Stefán Zsófia koncertje adhatja meg, aki a Concerto Zeneházban lép fel január 14-én.
Vizuál

Pont a Mona Lisánál nem működik a Mona Lisa-hatás

Leonardo da Vinci híres portréjához számos rejtély kapcsolódik a hölgy személyétől a mosoly okáig. Az egyik legutóbbi kutatás annak járt utána, tényleg követi-e a tekintetével a titokzatos asszony a nézőit.
Könyv

Rovarokkal, penésszel, idővel való küzdelem a corvinák védelmében

Vegyészek, restaurátorok, ötvös- és textilművészek is munkálkodtak azért, hogy Mátyás király világhírű kódexei fennmaradjanak.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.