Edu-Art

Színházi nyári tábor a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

2012.05.20. 16:48
Ajánlom
A tematikus táborokra június 20-ig várják a színészet iránt érdeklődő fiatalok jelentkezését.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem tematikus tábort hirdet, melyek keretében az egyhetes kurzust vezető tanár(ok) által választott témát járják körül a résztvevők.

Program:

- elsősorban színészi gyakorlatok, jelenetek készülnek adott témára, közös próbával és értékeléssel, valamint egyéni munkában;
- a tematikus foglalkozás után játékok és gyakorlatok lesznek a szünetekben (beszéd, zenei, mozgás, színészgyakorlatok);
- meghívott előadó az adott témáról beszélget a résztvevőkkel. 

A programok jellege:

- zárt, koncentrált, reggeltől késő estig tartó kötött program, közösen beosztott próbaidővel - "edzőtábor";
- a nap elején egy-másfél órás mozgás, bemelegítés (fejlődve-fejlesztve, a hét végére valamilyen eredményt (nem feltétlenül bemutatandót) elérve;
- a kurzusvezető tanár/tanárok egy nap folyamán többször megjelenik/megjelennek, órát tart/tartanak, próbát néz/néznek, konzultál/konzultálnak;
- a kurzusvezető tanárok egy-egy napra egy-egy fiatal, az elmúlt években végzett színészt (pl. saját növendéküket) hoznak be a résztvevők közé;
- egyéni munka és irányított csoportgyakorlatok;
- közös privát programok. 

Foglalkozásokat tartó tanárok: Hegedűs D. Géza, Forgács Péter, Kovács Dániel.

Időpontok:

Az egyhetes nyári egyetem - megfelelő számú jelentkező esetén - két alkalommal indul, július 1-jén és július 8-án.

Helyszín:

Színház- és Filmművészeti Egyetem

Részvételi díj:

47.000 Ft, ami magában foglalja a szállást, a napi háromszori étkezést, valamint a szakmai program költségeit.  A Nyári Egyetem csak megfelelő létszám esetén indul. A jelentkezés az előleget igazoló befizetési bizonylat megérkezése után tekinthető hivatalosnak. 

Jelentkezni, vagy a programokról bővebben olvasni a Színház- és Filmművészeti Egyetem honlapján lehet.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Ügy lett a Soharóza kórus szerepléséből a Szigeten – Galéria!

A Soharóza Ügy című előadása megjárta a Szigetet, a backstage-ben és a próbán pedig fotósorozat készült. Ezt a galériát mutatjuk meg most Önöknek.
Vizuál

Kulisszatitkok: így készült a Brian élete

A hetvenes években egy filmes stáb Tunéziába utazott, hogy leforgassa Jézus életének történetét a születésétől a kereszthalálig (Názáreti Jézus - 1977). A nyomukban pedig – sokszor ugyanazokon a helyszíneken és statisztákkal - egy hatfős angol csapat elkészítette a saját verzióját. A negyven éve bemutatott film a Pythonok szerint is legjobb közös munkájuk, amelyben gyakorlatilag az élet minden helyzetére megtalálható a válasz.
Tánc

Sosztakovics titkos szerelme egy balerina volt

Kalapács alá került a zeneszerző tíz szerelmeslevele, amit a Bolsoj egykori balerinájának, Nina Pavlova Ivanovának írt 1935. és 1939. között. A titkos románcról és a szerelmeslevelekről eddig a zenetörténészek sem tudtak.
Klasszikus

Mezítláb vagy sportcipőben a színpadon – Kaposfest-napló

A Kaposfest harmadik napján egy különleges Martinů-kvartett, egy Sosztakovics-szonáta, illetve Schumann, Brahms és Dietrich közös alkotása örvendeztette meg a fesztivál közönségét. Kritikai beszámoló.
Klasszikus

Nagyon dübörög a zongorapiac Kínában

Mintegy 40-50 millió kínai gyerek tanul zongorázni, az országban gyártott hangszerek alig tíz százaléka kerül exportra. Kínában van kiknek zongorát gyártani.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.