Edu-Art

Színházi nyári tábor a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

2012.05.20. 16:48
Ajánlom
A tematikus táborokra június 20-ig várják a színészet iránt érdeklődő fiatalok jelentkezését.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem tematikus tábort hirdet, melyek keretében az egyhetes kurzust vezető tanár(ok) által választott témát járják körül a résztvevők.

Program:

- elsősorban színészi gyakorlatok, jelenetek készülnek adott témára, közös próbával és értékeléssel, valamint egyéni munkában;
- a tematikus foglalkozás után játékok és gyakorlatok lesznek a szünetekben (beszéd, zenei, mozgás, színészgyakorlatok);
- meghívott előadó az adott témáról beszélget a résztvevőkkel. 

A programok jellege:

- zárt, koncentrált, reggeltől késő estig tartó kötött program, közösen beosztott próbaidővel - "edzőtábor";
- a nap elején egy-másfél órás mozgás, bemelegítés (fejlődve-fejlesztve, a hét végére valamilyen eredményt (nem feltétlenül bemutatandót) elérve;
- a kurzusvezető tanár/tanárok egy nap folyamán többször megjelenik/megjelennek, órát tart/tartanak, próbát néz/néznek, konzultál/konzultálnak;
- a kurzusvezető tanárok egy-egy napra egy-egy fiatal, az elmúlt években végzett színészt (pl. saját növendéküket) hoznak be a résztvevők közé;
- egyéni munka és irányított csoportgyakorlatok;
- közös privát programok. 

Foglalkozásokat tartó tanárok: Hegedűs D. Géza, Forgács Péter, Kovács Dániel.

Időpontok:

Az egyhetes nyári egyetem - megfelelő számú jelentkező esetén - két alkalommal indul, július 1-jén és július 8-án.

Helyszín:

Színház- és Filmművészeti Egyetem

Részvételi díj:

47.000 Ft, ami magában foglalja a szállást, a napi háromszori étkezést, valamint a szakmai program költségeit.  A Nyári Egyetem csak megfelelő létszám esetén indul. A jelentkezés az előleget igazoló befizetési bizonylat megérkezése után tekinthető hivatalosnak. 

Jelentkezni, vagy a programokról bővebben olvasni a Színház- és Filmművészeti Egyetem honlapján lehet.

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Megépítették a hangszereket, amiket Bosch a Gyönyörök kertjén ábrázolt

És kiderült, hogy pokolian szólnak. Nem véletlenül, hiszen az 1500 táján készült triptichon Pokol szárnyán találhatóak.
Zenés színház

Sonya Yoncheva: „Mernünk kell élni a lehetőségekkel”

Mimì, Violetta, Tosca vagy Médeia – az operairodalom legjelentősebb női szerepeit énekli a világ legnagyobb színpadain, osztatlan sikerrel. Az Opera idei tematikus évadához kapcsolódó Olasz Estély sztárvendége a Maria Callas utódjaként is emlegetett bolgár szoprán, Sonya Yoncheva.
Zenés színház

Spielberg egy 17 éves, ismeretlen lányt választott a West Side Story női főszerepére

Steven Spielberg egy nyílt szereplőválogatáson feltűnt, ismeretlen 17 éves lányra bízta Maria szerepét a West Side Story új filmes feldolgozásában.
Klasszikus

Ilyen lenne a #10éveskihívás kedvenc zeneszerzőinkkel

A közösségi médiában hódít a 10 éves kihívás, azaz a #10yearschallenge. Megnéztük, milyen lenne, ha a legnagyobb zeneszerzők is posztolnának fotót és szöveget.
Vizuál

A naiv festő, aki egy szenttől kapta tudását

60 év felett kezdett el festeni, és úgy vált az egyik meghatározó roma művésszé itthon, hogy csak két általánost végzett el. Balázs Jánosnak nem volt könnyű élete, de mindig elfogadta sorsát - egyedül az alkotás érdekelte.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.