Edu-Art

Színházi tábort tart a FÜGE Kőszegen

2013.08.06. 14:39
Ajánlom
Színházi tábort tart a FÜGE Produkció 16 és 18 éves fiatalok számára Kőszegen. A rendezvény keretében workshopokon, improvizációs foglalkozásokon, színházi előadáson vehetnek részt az érdeklődők.

A augusztus 5-én kezdődött ötnapos tábor programjaiban a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ, Róbert Júlia dramaturg, a Titkos Társulat, a Koma társulat és a Bekvart színészzenekar vesz részt, továbbá a Kicsi nyuszi hopp hopp című előadást is láthatják a résztvevők - áll a FÜGE Produkció  közleményében.

A Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesület (FÜGE) független produkciós színtársulatok, alkotóművészek és oktatási intézmények összefogásával, európai uniós támogatással szervezett színházpedagógiai programot, amelynek során öt vidéki középiskolának, négy általános iskolának és egy óvodának tartottak színháznevelési programokat két tanéven keresztül.

A kétéves munkafolyamat zárásaként hirdették meg középiskolásoknak az idei színházi tábort, amelyre százan jelentkeztek - mondta Vég Szilvia, a FÜGE Produkció sajtóreferense. Hozzátette: az idén második alkalommal rendezik meg az eseményt, először 2011-ben szerveztek hasonló színházi tábort.

A program egyik célja, hogy a diákok közelről is megismerkedjenek a független színházi társulatokkal és az általuk képviselt színházi nyelvvel, emellett céljuk, hogy magas művészi színvonalú színházi programmal szórakoztassák a diákokat.

A kőszegi táborban olyan középiskolás diákok vesznek részt, akik egész tanévben tantermi színházi előadásokat néztek, szakkörökön vettek részt. A táborban esténként színházi előadás látható, délelőtt ehhez kapcsolódóan előkészítő foglalkozást tartanak a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ színész-drámatanáraival, délután pedig foglalkozáson vehetnek részt a diákok az esti előadás alkotóival.

A tábor helyszíne a Jurisich Miklós Gimnázium Kollégiuma, amelynek változatos terei alkalmasak a kreatív munkára. A tábort a Titkos Társulat improvizációs foglalkozása nyitja, Sebők Borbála, Kárpáti Péter, Nagy Zsolt, Stefanovics Angéla, Stork Natasa és Bánki Gergő közreműködésével.

Róbert Júlia, a Szputnyik társulat dramaturgja workshopot tart, amelyen öt másik dramaturg segítségével kis csoportokban dolgoznak a diákokkal, akik megtudhatják, hogy miként áll össze egy történet, hogyan lehet elmesélni, mit nevezünk jelenetnek.

A Koma társulat színészei műhelymunka keretében hoznak létre előadást a diákokkal, és a táborban látható lesz a Manna Produkció Kicsi nyuszi hopp, hopp című produkciója is.

A kőszegi tábort a végzett kaposvári színészhallgatókból álló Bekvart (Bánfalvi Eszter Kvartett) fellépése zárja, akik koncertjük felvezetéseként kétórás zenei foglalkozást tartanak.A július 6-án kezdődött ötnapos tábor programjaiban a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ, Róbert Júlia dramaturg, a Titkos Társulat, a Koma társulat és a Bekvart színészzenekar vesz részt, továbbá a Kicsi nyuszi hopp hopp című előadást is láthatják a résztvevők - áll a FÜGE Produkció közleményében.

Programkereső

Legolvasottabb

Plusz

Újra színpadon - Így élték meg a művészek a visszatérést

A pandémia miatti leállás során nemcsak mi, nézők szoktunk el a személyes kulturális élményektől, de bizony a művészeknek is újra kellett tanulniuk a színpadi jelenlétet és a közönséggel történő találkozást. Ennek a folyamatnak a lelki oldaláról kérdeztük őket.
Klasszikus

Zenei utazás Mozarttól Josef Sukig

Álmodozó nyári éjjel címmel július 29-én szabadtéri koncertet az Anima Musicae Kamarazenekar, az Óbudai Társaskör kertjében. A műsorban elhangzanak Mendelssohn, Mozart, Hugo Wolf és Josef Suk művei is, valamint vendégművészként fellép Horgas Eszter és Polónyi Ágnes.
Tánc

Elhunyt Axt Lászlóné Ibolya artistaművész

71. életévében elhunyt Axt Lászlóné Ibolya világhírű artistaművész, akit a Fővárosi Nagycirkusz társulata fájó szívvel búcsúztat.
Zenés színház

Sztárgála és jótékonysági nap Patricia Petibonnal és Lawrence Brownlee-val az Opera Eiffel Műhelyházában

2021. augusztus 21-én 19:00 órától a kivételes francia koloratúrszoprán, Patricia Petibon és a legkeresettebb amerikai bel canto tenor, Lawrence Brownlee ad szabadtéri koncertet az Opera Eiffel Műhelyházának parkjában.
Zenés színház

Kazinczy Ferenc fiáról készít előadást a Madách Színház

Derzsi György és Meskó Zsolt darabja, a Kazinczy, a tizenötödik nyerte a III. Madách Musical Pályázatot, melyet a teátrum műsorra tűz a 2021/22-es évadban.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.