Edu-Art

Színjátszásban nincs határ művészeti tábor

2011.07.07. 16:23
Ajánlom
Augusztus 1-5. között Mezőkovácsházán, a jelentkezési határidő július 15.

A Körös-Vidék Drámapedagógiájáért Alapítvány és a Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési Nonprofit Kft. Kulturális Iroda „Színjátszásban nincs határ" címmel nemzetközi művészeti tábort szervez.

A tábor művészeti vezetője Perényi Balázs drámatanár, rendező.

A táborba azokat a felnőtt, illetve közép és általános iskolás korosztály képviselőit várjuk, akik szeretnek közösségben dolgozni és szakmai ismereteiket szeretnék bővíteni.
A jelentkezők szakemberek vezetésével a színpadi művészethez tartozó rendezői feladatokat, mozgáskultúrát, díszlet- és jelmeztervezést sajátíthatják el. Tapasztalatokat szerezhetnek a csoportalakítási technikákra, különböző helyzetgyakorlatok alapján sajátíthatják el a színészmesterség alapjait, a tánctanulás során bepillantást nyerhetnek a színpadi mozgás fontosságába. A díszlet- és jelmeztervezés során megtapasztalhatják mennyire fontosak egy-egy színpadi előadás alkalmával a megfelelően megtervezett és felépített díszletek, jelmezek.

Részvételi díj: 16 000 Ft, amely tartalmazza a szállást, a napi háromszori étkezést és a szakmai program költségét. (Aki csak a szakmai programon kíván részt venni, annak a részvételi díja 8 000 Ft)

Jelentkezési határidő: 2011. július 15.

A táborral kapcsolatos információ kérhető Savolt Zoltánnál a 20-402-2178-as telefonszámon, vagy a savoltka@gmail.com e-mail címen.

Letölthető dokumentumok:
A tábor részletes programja

Jelentkezési lap

Programkereső

Legolvasottabb

Színház

Csak röpülnék – beszélgetés Bodnár Erikával

Gyerekként József Attila versei adtak neki hitet. Sírni mindig szégyellt, nevetni csak a főiskolán tanult meg. Legendás művészekkel dolgozott együtt és sohasem elégedett meg azzal, ami már bevált. Új utakat keresve próbált meg röpülni, mindig egyre feljebb, s gondolatban talán most is egyik híres szerepében szárnyal. Bodnár Erika – Jászai-díjas, érdemes és kiváló művész – már két éve nem lépett színpadra. Megtisztelő, hogy az otthonában beszélgethettünk vele.
Zenés színház

74 évesen elhunyt Edita Gruberová

A „Szlovák Fülemüle” becenéven is emlegetett, világhírű szoprán énekesnő halálhírét a család közlése alapján müncheni ügynöksége, a Hilbert Artists Management tette közzé.
Klasszikus

Egy legendás tanárra emlékezik a legifjabb generáció a Zeneakadémián

Varga Tibor hegedűművész-tanár emlékének szenteli október 18-i koncertjét a Pannon Filharmonikusok, melyen négy csodagyerek-hegedűművész is közreműködik.
Könyv

Elhunyt Kálmán C. György

Vasárnap hajnalban, hatvanhét éves korában elhunyt Kálmán C. György – tudatta a neves egyetemi tanár, irodalomtudós, kritikus, publicista féltestvére
Zenés színház

Így búcsúztak a pályatársak Edita Gruberovától

A hetvennégy éves korában elhunyt, világhírű koloratúrszoprán, Edita Gruberová elvesztése nemcsak a közönséget sújtotta le, kollégái is fájó szívvel emlékeztek meg róla.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.