Edu-Art

Tagfelvételt hirdetett a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület

2012.06.25. 12:22
Ajánlom
Harmincöt év alatti iparművészeket és szakírókat várnak július 4-én a FISE Galériájában.

A FISE független szakmai szervezet, amely 30 éve segíti az iparművészek pályakezdését: kiállítási lehetőség biztosításával, folyamatos tájékoztatással, érdekképviselettel. A tagság 9 szakma szerint szakosztályba tagolódik, az egyesületet választott vezetőség irányítja. A FISE irodája és 4 műterme mellett, Budapest szívében működtet egy galériát is. Itt évente 12-16 kiállítást rendeznek, ahol a tagok bemutatkozhatnak a szakmai és a tágabb közönségnek. Az egyesület évente több külföldi meghívásnak tesz eleget, valamint vendég kiállítókat is fogad. Szervezeti és sajtókapcsolataik révén segítenek a pályakezdőknek megvalósítani művészi
célkitűzéseiket, így egyre többen vannak, akik FISE tagként indultak el és mára a magyar kultúra és művészet nemzetközileg is elismert alkotói lettek. 

A tagfelvételre való jelentkezési feltételek:

Minden 35 év alatti, bármely iparművészeti ággal vagy művészetelmélettel foglalkozó jelentkezhet (diploma nem feltétel). A tagfelvétel időpontja, helyszíne: július 4., 13-18 óra, FISE Galéria (Bp. V. Kálmán Imre utca 16.)

A felvételre vinni kell:

- CD-n portfóliót (alkotások, cím, irodalom, stb.);
- egy A4-es lapon életrajzot az elérhetőségekkel (postacím, telefon, mail);
- néhány eredeti (nem nagy méretű) alkotást, rajzot, amely még aznap elvihető;
- kétezer forintot, eljárási díjra.

További felvilágosítást a következő email címen lehet kérni: iroda@fise.hu.

Az egyesületről bővebb információ a FISE honlapján található.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Vizuál

Kiállítják Freud titkos gyűrűit

Az osztrák neurológus és pszichiáter a megajándékozotthoz kötődő mitológiai alakot vésetett az ékszerbe, amelyet csak a kiválasztottaknak ajándékozott.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.