Edu-Art

Tagfelvételt hirdetett a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület

2012.06.25. 12:22
Ajánlom
Harmincöt év alatti iparművészeket és szakírókat várnak július 4-én a FISE Galériájában.

A FISE független szakmai szervezet, amely 30 éve segíti az iparművészek pályakezdését: kiállítási lehetőség biztosításával, folyamatos tájékoztatással, érdekképviselettel. A tagság 9 szakma szerint szakosztályba tagolódik, az egyesületet választott vezetőség irányítja. A FISE irodája és 4 műterme mellett, Budapest szívében működtet egy galériát is. Itt évente 12-16 kiállítást rendeznek, ahol a tagok bemutatkozhatnak a szakmai és a tágabb közönségnek. Az egyesület évente több külföldi meghívásnak tesz eleget, valamint vendég kiállítókat is fogad. Szervezeti és sajtókapcsolataik révén segítenek a pályakezdőknek megvalósítani művészi
célkitűzéseiket, így egyre többen vannak, akik FISE tagként indultak el és mára a magyar kultúra és művészet nemzetközileg is elismert alkotói lettek. 

A tagfelvételre való jelentkezési feltételek:

Minden 35 év alatti, bármely iparművészeti ággal vagy művészetelmélettel foglalkozó jelentkezhet (diploma nem feltétel). A tagfelvétel időpontja, helyszíne: július 4., 13-18 óra, FISE Galéria (Bp. V. Kálmán Imre utca 16.)

A felvételre vinni kell:

- CD-n portfóliót (alkotások, cím, irodalom, stb.);
- egy A4-es lapon életrajzot az elérhetőségekkel (postacím, telefon, mail);
- néhány eredeti (nem nagy méretű) alkotást, rajzot, amely még aznap elvihető;
- kétezer forintot, eljárási díjra.

További felvilágosítást a következő email címen lehet kérni: iroda@fise.hu.

Az egyesületről bővebb információ a FISE honlapján található.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Hogyan érzi magát egy diák, ha elmegy a Zeneakadémiára?

Régi panasz, hogy a fiatalok nem járnak klasszikus zenei hangversenyre. A problémáról eddig mindenkit megkérdeztek már, csak épp a gyerekeket nem. Most ők mondják el, hogyan éltek meg egy koncertet.
Klasszikus

Tudod, mit énekel latinul a kórus a Mr. Bean-sorozat főcímében?

Az eredeti Mr. Bean-sorozat főcímében elhangzik egy latin nyelvű kórus, amelynek a szövegére senki sem figyelt. Pedig mély mondanivalót hordoz!
Zenés színház

Az Operett új vezetése bemutatta új évadát

A 2019/20-as évad legfontosabb bemutatója a Csárdáskirálynő lesz, de Mohács tragédiája is megjelenik egy új rockmusicalben.
Vizuál

Hosszú taps fogadta az Egy férfi és egy nő újabb folytatását Cannes-ban

Hatalmas sikerrel vetítette Claude Lelouch több mint fél évszázados Oscar-díjas filmjének újabb folytatását a Cannes-i filmfesztivál. Az Egy élet legszebb évei című film főszereplői ezúttal is Jean-Louis Trintignant és Anouk Aimée. 
Színház

“Kasszasiker” az Átriumban!

Új bemutatóra készül az Átrium, a Kasszasiker című vígjátékát június 17-én mutatja be színház.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.