Edu-Art

Távol-keleti turnéra indul a Cantemus Gyermekkar

2013.07.04. 16:20
Ajánlom
2011-ben a Cantemus Vegyeskar már sikerrel szerepelt a távol-keleti országokban és várható volt, hogy ismét meghívást kap a Cantemus valamelyik kórusa. A szervezők a nyíregyházi Cantemus Kórus legrégebben alakult, a legnagyobb sikereket arató gyermekkórusát invitálták a nagy utazásra.

Az 1975-ben alakult Cantemus Gyermekkórus az évek során rengeteget változott. Az akkori lányok ma már felnőtt nők, és sokuknak most már a gyermeke énekel a kórusban. Ami állandó az Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy jelenléte. Az évek múlása ellenére a kórus mindig meg tudott újulni és mindig meg tudta őrizni - sokszor meg is haladni - az elődök által elért színvonalat.

A nagyszabású koncertsorozatra történő meghívás részben a Cantemus Nemzetközi Kórusfesztiválnak, részben a Cantemus Vegyeskar két évvel ezelőtti sikeres útjának is köszönhető. A július 13-tól augusztus 1-ig tartó koncertkörút programja várhatóan sűrű lesz a gyermekkar számára. Számos koncert, mesterkurzus vár majd arra a 42 gyermekre, akik utazhatnak.

A koncertek sorát némi akklimatizálódást követően július 15-én kezdi a Cantemus Gyermekkar, ahol a Hong Kong-i kórusfesztivál nyitókoncertjén - mint meghívott együttes, versenyen kívül - mutatkoznak be rövid műsorral. 17-én egy két félidős, nagy koncertet adnak a Hong Kong Cultural Centre hangversenytermében, július 18-án pedig a fesztivál zárókoncertjén lépnek fel, melynek keretében Szabó Dénes karnagy életmű-díjat vehet át a fesztivál szervezőitől.

Július 19-én már a kínai Guangzhou város Xinhai koncerttermében hallhatja a közönség a kórust. Július 21-én ismét repülőre ülnek, hogy a tajvani fesztivál nyitókoncertjén - szintén meghívott kórusként - énekelhessenek a gyermekkar tagjai, majd még további koncerteket adnak többek között a tajvani nemzeti hangversenyteremben és más koncerttermekben. Az igen izgalmasnak és tartalmasnak ígérkező utazásról augusztus 2-én térnek haza a nyíregyházi énekesek.

Programkereső

Legolvasottabb

Plusz

A felújított Rumbach utcai zsinagóga a Zsidó Kulturális Fesztivál új helyszíne

„Éljük át újra!” - mottóval öt helyszínen, több mint húsz programot kínál a Zsidó Kulturális Fesztivál augusztus 22. és 30. között Budapesten. A fesztivál új helyszíne a felújított Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga lesz.
Vizuál

Pazar Vaszary-válogatás a Kieselbach Galéria nyári tárlatán

Vaszary Jánostól nyolc kiváló olajfestmény és több jelentős grafika is látható a Kieselbach Galéria A legnagyobbak - Főművek és fontos képek Munkácsytól Kondorig címmel nyílt reprezentatív nyári tárlatán.
Könyv

„Digitális boomot várok” – beszélgetés Rózsa Dáviddal, az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatójával

Az OSZK új főigazgatója tavaly márciusban lépett hivatalba, azóta felgyorsultak a digitalizációs folyamatok a nemzeti könyvtárban. Erről, és az augusztus elején nyíló, Babits Mihály és Török Sophie több mint 6600 dokumentumból álló levelezését feldolgozó adatbázisról is kérdeztük Rózsa Dávidot. 
Klasszikus

Klasszikus zene szólt „a magyar Salzburgban” - Beszámoló Tatáról

Egy hete ért véget Tatán a Klassz a pARTon fesztivál, a Cimbora Alapítvány rendezvényét támogatta és második alkalommal fogadta be a város. A szervezőket nemcsak a kisváros festői Öreg-tavának szépsége vonzotta Tatára, hanem a város múltja is, hiszen itt is, mint minden Esterházy-birtokon a zenének is fontos szerepe volt. A tatai Esterházyak is igen sokat tettek a helyi zenei élet fellendüléséért, a kastély történeti múltja és a kortárs zenei élet így mára összeért.
Klasszikus

Olasz, spanyol turnén járt a Fesztiválzenekar

Olaszországban és Spanyolországban játszott óriási sikerrel a Budapesti Fesztiválzenekar július végén. A turné utolsó állomásán, az újabb lezárások előtti utolsó pillanatban, Kodály zenéje szólt az Adán Martín Auditórium fantasztikus épületében.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.