Edu-Art

Távol-keleti turnéra indul a Cantemus Gyermekkar

2013.07.04. 16:20
Ajánlom
2011-ben a Cantemus Vegyeskar már sikerrel szerepelt a távol-keleti országokban és várható volt, hogy ismét meghívást kap a Cantemus valamelyik kórusa. A szervezők a nyíregyházi Cantemus Kórus legrégebben alakult, a legnagyobb sikereket arató gyermekkórusát invitálták a nagy utazásra.

Az 1975-ben alakult Cantemus Gyermekkórus az évek során rengeteget változott. Az akkori lányok ma már felnőtt nők, és sokuknak most már a gyermeke énekel a kórusban. Ami állandó az Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy jelenléte. Az évek múlása ellenére a kórus mindig meg tudott újulni és mindig meg tudta őrizni - sokszor meg is haladni - az elődök által elért színvonalat.

A nagyszabású koncertsorozatra történő meghívás részben a Cantemus Nemzetközi Kórusfesztiválnak, részben a Cantemus Vegyeskar két évvel ezelőtti sikeres útjának is köszönhető. A július 13-tól augusztus 1-ig tartó koncertkörút programja várhatóan sűrű lesz a gyermekkar számára. Számos koncert, mesterkurzus vár majd arra a 42 gyermekre, akik utazhatnak.

A koncertek sorát némi akklimatizálódást követően július 15-én kezdi a Cantemus Gyermekkar, ahol a Hong Kong-i kórusfesztivál nyitókoncertjén - mint meghívott együttes, versenyen kívül - mutatkoznak be rövid műsorral. 17-én egy két félidős, nagy koncertet adnak a Hong Kong Cultural Centre hangversenytermében, július 18-án pedig a fesztivál zárókoncertjén lépnek fel, melynek keretében Szabó Dénes karnagy életmű-díjat vehet át a fesztivál szervezőitől.

Július 19-én már a kínai Guangzhou város Xinhai koncerttermében hallhatja a közönség a kórust. Július 21-én ismét repülőre ülnek, hogy a tajvani fesztivál nyitókoncertjén - szintén meghívott kórusként - énekelhessenek a gyermekkar tagjai, majd még további koncerteket adnak többek között a tajvani nemzeti hangversenyteremben és más koncerttermekben. Az igen izgalmasnak és tartalmasnak ígérkező utazásról augusztus 2-én térnek haza a nyíregyházi énekesek.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Ők az évad legjobbjai a kritikusok szerint

A Színházi Kritikusok Céhe idén 40. alkalommal ismeri el az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit. A díjátadót szeptember 22-én tartják a Katonában.
Könyv

Babits a ritmusdaráló, Móricz a műparaszt

Vámos Miklós e hónapban is megmondja, mit érdemes elolvasni.
Színház

Ilyen volt a Sztalkert csoport új Vízkeresztje - Galéria

A Shakespeare Fesztiválon mutatták be a Sztalkert Csoport második önálló produkcióját, a Vízkereszt, de amúgy mindegy című előadást, amely legközelebb a Szentendrei Teátrum FRISS programsorozatában, majd Zsámbékon vendégeskedik.
Tánc

Novák Ferenc "Tata": Egyszer csak rájöttünk, hogy a Táncszínház nem a miénk

Elkészült a Nemzeti Táncszínház épülete, aztán kiderült, hogy nem is az övék. „Megalázó volt” – mondta az ügyről Novák Ferenc „Tata” Kossuth-díjas koreográfus.
Vizuál

Colostokból és kalászból készült ruhák

Király Tamás (1952-2013) alkotásaihoz a legolcsóbb anyagokat használta fel, a ruhákat, illetve ezek elemeit is gyakran újrahasznosította. A divattervező több mint három évtizedes pályafutását mutatja be az a retrospektív kiállítás, amely Out of the box címmel látható a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeumban.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.