Edu-Art

Tehetségkutató programok Sopronban

2013.01.22. 12:16
Ajánlom
Idén is Ki Mit Tud?-ot és irodalmi pályázatot hirdet a fiatal korosztály számára a Pro Kultúra.

Így írok én... címmel hirdet irodalmi pályázatot a Pro Kultúra. Sopron és környéke 10-14 éves iskolai tanulóinak verseit, meséit, mondáit, elbeszéléseit, riportjait és esszéit várják a Liszt-központ címére. (9400 Sopron, Liszt F. u. 1.) Az eredményhirdetést és díjkiosztót március 20-án tartják.

További részletek: Martos Virág (06-99/517-514 vagy mv@prokultura.hu)

Beküldési határidő: 2013. február 15.


Már lehet jelentkezni a XIV. Városi Ki Mit Tud?-ra, amelyet április 27-én tartanak a Liszt-központban.

Kategóriák: ének, hangszeres zene, pop-rock együttes, néptánc, modern tánc, aerobic,vers, próza, színjátszás és egyéb.

A szervezők 7-14 évesek jelentkezését várják. Az elődöntőket az iskolák saját helyszínen maguk rendezik meg. Kategóriánként a legjobb helyezetteket lehet benevezni.

A nevezést csak a jelentkezési lappal egyidejűleg a helyszínen befizetett díjjal együtt fogadják el. Nevezési díjak: egyéni: 500,- Ft, csoportos: 1,000,- Ft

További részletek: Martos Virág (06-99/517-514 vagy mv@prokultura.hu)

Nevezési határidő: 2013. március 29. (péntek) 14.00

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Rudolf Péter ismertette a Vígszínház következő évadának terveit

A Vígszínház új igazgatója kilenc bemutatót tervez, köztük egy zenés produkció premierjét az intézmény alapításának 125-dik évfordulója alkalmából, jövő májusban.
Klasszikus

Boros Misi és Balázs-Piri Soma a Magyar Klasszikus Zene Ifjú Nagykövetei lettek

Boros Misi és Balázs-Piri Soma zongoristák, a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató korcsoportgyőztesei kapták meg elsőként az elismerést.
Klasszikus

Átadták a megújult Beethoven Emlékmúzeumot Martonvásáron

A Beethoven-emlékév keretében átadták a megújult Beethoven Emlékmúzeumot és a Brunszvik-kert új szökőkútját pénteken a Fejér megyei Martonvásáron.
Vizuál

Marilyn Monroe és Coco Chanel fotósának kiállítása

A Mai Manó Ház 2020. június 20-án nyíló fotókiállításának a világhírű Douglas Kirkland a szerzője, alkotásai az elmúlt fél évszázad hollywoodi hírességeinek és popkultúrájának egyedülálló kincsestára.
Klasszikus

Újra zene tölti meg Budapest számos közterét

Hatodik évadát kezdi a Zenélő Budapest: a július 2-án induló programsorozaton a szervezők mintegy 200 minikoncerttel készülnek 8 közkedvelt budapesti helyszínen.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.