Edu-Art

Teltházas operabemutató Sárospatakon

2011.08.08. 15:03
Ajánlom
Donizetti Szerelemi bájitalát augusztus 6-án vitték színre a Crescendo Nyári Akadémia keretében.

Az előadás előtt Sárospatak polgármestere, Aros János köszöntötte a közönséget, és emlékeztetett, hogy a Crescendo Nyári Akadémia immár 8. éve járul hozzá az iskolaváros gazdag szellemi és kulturális örökségéhez, s az ígéretesen növekvő további hathatós segítségéről biztosította a szervezőket.

A főszereplő Gál Máté és Nagy Szilvia hangja valósággal ámulatba ejtette a közönséget. Belcore szerepében Blas Canedo dél-amerikai énekest, Giannetta szerepében pedig Yen Lin Chin malajziai születésű énekest láthatta a közönség. Kiemelkedő színészi alakítással ajándékozták meg a közönséget a Dulcamara szolgáit játszó Tóth Olivér és Gradsach Zoltán. Utóbbit egyébként a szenátor szerepében is láthattunk - a jó humorérzékkel, jó hanggal megáldott énekes minden bizonnyal Dulcamara szerepében is megállná a helyét. A gondoláslány szerepét játszó Hajdu Veronika is megérdemelné, hogy nagyobb szerepekkel is megkeressék.

Az énekeseket nagyszerűen kiegészítette a Camerata Miskolc és a Crescendo Nyári Akadémia zenészeiből alakult zenekar, valamint a Crescendo Nyári Akadémia énekes diákjaiból alakult statisztéria és kórus. Paolo Paroni olasz karnagynak és Teresa Moyer rendezőnek két hét alatt sikerült bámulatosan összehangolni a hivatásos zenészek és diákok játékát.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Átadták a Junior Prima Díjakat zeneművészet kategóriában

Idén is tíz fiatal tehetség vehette át a Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában csütörtökön, a járvány miatt online közvetített díjátadón.
Színház

Az SZFE elleni harcra használhatja a kormány a veszélyhelyzeti felhatalmazást?

Amennyiben a felsőoktatási intézmény fenntartója úgy dönt, hogy egy félévet nem ismer el, mert nem tudja ellenőrizni az órákat, akkor ez azonnal végrehajtható – szúrta ki a HVG.
Klasszikus

Rendkívüli csodagyerekek a Virtuózok új évadában

Öt ország legjobbjai gyűltek össze a komolyzenei tehetségkutatóban. A nemzetközi műsorfolyam november 27-től látható minden péntek este 20.30-kor a Duna tévé műsorán.
Plusz

Fischer Ádám: Az első csöngetés

Sorozatunkban Budapest díszpolgárai osztják meg velünk a fővároshoz kötődő személyes történetüket. Fischer Ádám karmester, aki 2009 óta a cím birtokosa, elárulta egy kedves szokását, amely kimondottan az Akácfa utcához kötődik.
Színház

Bodolay Géza vezetheti az SZFE Színházművészeti Intézetét

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézetet is vezető rendező Bagossy Lászlót váltja az intézetvezetői poszton – írta meg a HVG.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.