Edu-Art

Teltházas operabemutató Sárospatakon

2011.08.08. 15:03
Ajánlom
Donizetti Szerelemi bájitalát augusztus 6-án vitték színre a Crescendo Nyári Akadémia keretében.

Az előadás előtt Sárospatak polgármestere, Aros János köszöntötte a közönséget, és emlékeztetett, hogy a Crescendo Nyári Akadémia immár 8. éve járul hozzá az iskolaváros gazdag szellemi és kulturális örökségéhez, s az ígéretesen növekvő további hathatós segítségéről biztosította a szervezőket.

A főszereplő Gál Máté és Nagy Szilvia hangja valósággal ámulatba ejtette a közönséget. Belcore szerepében Blas Canedo dél-amerikai énekest, Giannetta szerepében pedig Yen Lin Chin malajziai születésű énekest láthatta a közönség. Kiemelkedő színészi alakítással ajándékozták meg a közönséget a Dulcamara szolgáit játszó Tóth Olivér és Gradsach Zoltán. Utóbbit egyébként a szenátor szerepében is láthattunk - a jó humorérzékkel, jó hanggal megáldott énekes minden bizonnyal Dulcamara szerepében is megállná a helyét. A gondoláslány szerepét játszó Hajdu Veronika is megérdemelné, hogy nagyobb szerepekkel is megkeressék.

Az énekeseket nagyszerűen kiegészítette a Camerata Miskolc és a Crescendo Nyári Akadémia zenészeiből alakult zenekar, valamint a Crescendo Nyári Akadémia énekes diákjaiból alakult statisztéria és kórus. Paolo Paroni olasz karnagynak és Teresa Moyer rendezőnek két hét alatt sikerült bámulatosan összehangolni a hivatásos zenészek és diákok játékát.

Programkereső

Legolvasottabb

Könyv

„Ne hagyd a sorsod csillagokra” – 100 éve született Pilinszky János

November 27-én ünnepeljük a 20. századi magyar költészet egyik legtitokzatosabb alakja, Pilinszky János születésének 100. évfordulóját, akinek irodalmi hatása máig elevenen él. Szikár sorai számos művészt megérintettek és megihlettek, megemlékező cikkünkben olyan alkotók méltatják a költőt, akik saját munkásságukkal is szorosan kapcsolódnak Pilinszky János költészetéhez.
Zenés színház

Tomboló sikert aratott Berlinben Eötvös Péter új operája

November 28-án este mutatta be a Berlini Állami Opera Eötvös Péter legújabb, Jon Fosse Trilógiája alapján készült operáját. A Sleepless Mundruczó Kornél rendezésében került színre.
Klasszikus

Klasszikus koncertek karácsonyra – a Zeneakadémia adventi ajánlata

Élményt ajándékozni mindig jó: remek ünnepi meglepetés a Zeneakadémia háromféle értékben megváltható ajándékkártyája, amely felhasználható például a világklasszis előadókat és különleges hangversenyeket kínáló 2022. tavaszi szezonra is.
Klasszikus

Zenében utazunk – a MÁV Szimfonikus Zenekar adventi ajánlata

A MÁV Szimfonikus Zenekart az ország élvonalbeli együttesei között tartják számon. Túlzás nélkül állítható, hogy a 76 éve működő zenekarnak nemzedékek köszönhetik első minőségi komolyzenei élményüket. A közelgő új év első felében is ragyogó programokkal várják a klasszikus zene rajongóit.
Zenés színház

Elhunyt a Broadway-legenda, Stephen Sondheim

Az Oscar-, Tony- és Pulitzer-díjas zeneszerző, dalszövegíró, az amerikai zenés színház egyik legismertebb alkotója 91 éves volt – tudatta az MTI.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.