Edu-Art

Teltházas operabemutató Sárospatakon

2011.08.08. 15:03
Ajánlom
Donizetti Szerelemi bájitalát augusztus 6-án vitték színre a Crescendo Nyári Akadémia keretében.

Az előadás előtt Sárospatak polgármestere, Aros János köszöntötte a közönséget, és emlékeztetett, hogy a Crescendo Nyári Akadémia immár 8. éve járul hozzá az iskolaváros gazdag szellemi és kulturális örökségéhez, s az ígéretesen növekvő további hathatós segítségéről biztosította a szervezőket.

A főszereplő Gál Máté és Nagy Szilvia hangja valósággal ámulatba ejtette a közönséget. Belcore szerepében Blas Canedo dél-amerikai énekest, Giannetta szerepében pedig Yen Lin Chin malajziai születésű énekest láthatta a közönség. Kiemelkedő színészi alakítással ajándékozták meg a közönséget a Dulcamara szolgáit játszó Tóth Olivér és Gradsach Zoltán. Utóbbit egyébként a szenátor szerepében is láthattunk - a jó humorérzékkel, jó hanggal megáldott énekes minden bizonnyal Dulcamara szerepében is megállná a helyét. A gondoláslány szerepét játszó Hajdu Veronika is megérdemelné, hogy nagyobb szerepekkel is megkeressék.

Az énekeseket nagyszerűen kiegészítette a Camerata Miskolc és a Crescendo Nyári Akadémia zenészeiből alakult zenekar, valamint a Crescendo Nyári Akadémia énekes diákjaiból alakult statisztéria és kórus. Paolo Paroni olasz karnagynak és Teresa Moyer rendezőnek két hét alatt sikerült bámulatosan összehangolni a hivatásos zenészek és diákok játékát.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Vizuál

Frida hétfőnként is fogad

A nagy érdeklődésre való tekintettel július harmadik hetétől hétfőnként is látogatható a Nemzeti Galériában a Frida Kahlo-kiállítás.
Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.