Edu-Art

Tervezd meg Te a FESZ új arculatát!

2013.02.12. 14:00
Ajánlom
A Független Előadó-művészeti Szövetség nyílt grafikai pályázatára február 15-ig lehet még pályázni.

A Független Előadó-művészeti Szövetség nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet logójának elkészítésére, arculatának és honlapjának grafikai újratervezésére. Pályamunkát nyújthat be bármely természetes személy, illetve designtervező, honlapkészítő vagy grafikai cég.

A pályaműnek tartalmaznia kell:
- A pályázó nevét és elérhetőségét (név, telefonszám, email cím)
- A Független Előadó-művészeti Szövetség arculatára, logójára vonatkozó terveket, tipográfiát (betűtípus, betűszín, alapszín).
- A főoldal és egy aloldal designtervét, honlap tipográfiát (betűtípus, betűszín, alapszín).

A pályázat nyertesével/nyerteseivel a Független Előadó-művészeti Szövetség szerződést köt az arculat, logó és honlap elkészítésére kompletten, vagy egyes elemeire.
A pályaműveket a titkarsag@fesz.org címre várják (lehetőség szerint nagyméretű fálj küldő program segítségével).

I. Az Független Előadó-művészeti Szövetség missziója
A FESZ küldetése, hogy többszintű érdekvédelmi képviselettel, illetve facilitátori jelenléttel ösztönzőleg hasson a hazai független és kortárs színházi nevelésre, báb-, cirkusz-, tánc-, színház- és zeneművészetre, elősegítve a terület egészének a folyamatos modernizációját, a társadalmi változásokkal összhangban. Társadalmi küldetése, hogy az előadó-művészetek közhasznúságának bizonyítékát adva erősítse az előadó-művészetek és a közösségépítés, illetve az előadó-művészetek és a pedagógiai kezdeményezések közötti kapcsolatokat. A FESZ feladata túlmutat az egyes tagok működésének és érdekképviseletének biztosításán; a szervezet a terület egészének reprezentációjáért és szakmapolitikai képviseletéért felel. Éves programja és ezen belül az egyes projektek is ennek a célnak a teljesülését szolgálják.
A FESZ számára a függetlenség egyrészt sajátos működési forma, másrészt sajátos alkotói pozíció, esztétikai alapvetés, program.

II. Célkitűzés:
- egységes arculat kialakítása
- a mai vizuális trendhez alkalmazkodó arculat kialakítása
- szisztematikusan megújulásra képes arculati elemeket várunk el
- kulcszavak: független, előadó-művészet, szövetség, innovatív, kortárs, érdekképviselet, összefogás

III. A logóra vonatkozó tartalmi elvárások
- a Független Előadó-művészeti Szövetség rövidítve (FESZ) lenne a logó alapja, de ideális a teljes név megjeleníthetősége is
- a Szövetség kulcsszavainak vizuális megjelenítése
- Facebook kompatibilitás
- egyszínű változatban is működjön

IV. A honlapra vonatkozó grafikai elvárások
A FESZ jelenleg rendelkezik honlappal, melynek struktúráján, felépítésén nem tervezünk változtatni, viszont a logóval összefüggésben szeretnénk egy egységes arculatot létrehozni.
A honlap elérhetősége: http://www.fesz.org/

V. Az arculatra vonatkozó tartalmi, felhasználási elvárások:
Az arculat felhasználási területei:
- logó
- plakát (bel- és kültéri)
- szórólap
- banner
- honlap arculat
- hírlevél
- műsorfüzet
- névjegy
- levélpapír

VI. Pályázati feltételek, melyeket a pályázók a pályaművek beküldésével elfogadnak:
1. A pályázatot kiírja és elbírálja: Független Előadó-művészeti Szövetség
2. A pályázatra jelentkezőknek 2013. február 1-7 között konzultációt biztosítunk, titkarsag@fesz.org címen.
3. A pályáztató a pályázatot eredmény nélkül lezárhatja!
4. A pályázat nyílt.
5. A pályaműveket 2013. február 15-ig kell benyújtani
6. A FESZ 2013. március 10-ig értesíti a pályázókat döntéséről
7. A FESZ a nyertes pályázat anyagának felhasználására teljes és kizárólagos jogot szerez, illetve a nyertes pályázat anyagát és a szerző nevét nyilvánosságra hozhatja
8. Érvényes pályázatnak a titkarsag@fesz.org e-mailcímre a határidőig JPG vagy PDF formátumban beérkező pályaművek tekinthetők
9. A nyertes pályaművet AI vagy PSD formátumban is be kell küldeni.
10. Egy pályázó több pályaművet is beküldhet.
11. A nyertes pályázat teljes díja 150 000 Ft+áfa, mely egyes elemekre bontva is szerződés tárgyát képezheti.
12. A pályázó felelősséget vállal azért, hogy a pályázat anyaga saját műve, mellyel semmilyen szerzői és egyéb jogot nem sért, illetve kijelenti, hogy bármilyen, esetleges jogsértésből adódó kárért felel. A feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelen, amennyiben pedig a pályázat eredményhirdetése után derül fény a jogsértésre, a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni.

A pályázat leadási határideje: 2013. február 15.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.