Edu-Art

Tervezd meg Te a FESZ új arculatát!

2013.02.12. 14:00
Ajánlom
A Független Előadó-művészeti Szövetség nyílt grafikai pályázatára február 15-ig lehet még pályázni.

A Független Előadó-művészeti Szövetség nyílt, egyfordulós pályázatot hirdet logójának elkészítésére, arculatának és honlapjának grafikai újratervezésére. Pályamunkát nyújthat be bármely természetes személy, illetve designtervező, honlapkészítő vagy grafikai cég.

A pályaműnek tartalmaznia kell:
- A pályázó nevét és elérhetőségét (név, telefonszám, email cím)
- A Független Előadó-művészeti Szövetség arculatára, logójára vonatkozó terveket, tipográfiát (betűtípus, betűszín, alapszín).
- A főoldal és egy aloldal designtervét, honlap tipográfiát (betűtípus, betűszín, alapszín).

A pályázat nyertesével/nyerteseivel a Független Előadó-művészeti Szövetség szerződést köt az arculat, logó és honlap elkészítésére kompletten, vagy egyes elemeire.
A pályaműveket a titkarsag@fesz.org címre várják (lehetőség szerint nagyméretű fálj küldő program segítségével).

I. Az Független Előadó-művészeti Szövetség missziója
A FESZ küldetése, hogy többszintű érdekvédelmi képviselettel, illetve facilitátori jelenléttel ösztönzőleg hasson a hazai független és kortárs színházi nevelésre, báb-, cirkusz-, tánc-, színház- és zeneművészetre, elősegítve a terület egészének a folyamatos modernizációját, a társadalmi változásokkal összhangban. Társadalmi küldetése, hogy az előadó-művészetek közhasznúságának bizonyítékát adva erősítse az előadó-művészetek és a közösségépítés, illetve az előadó-művészetek és a pedagógiai kezdeményezések közötti kapcsolatokat. A FESZ feladata túlmutat az egyes tagok működésének és érdekképviseletének biztosításán; a szervezet a terület egészének reprezentációjáért és szakmapolitikai képviseletéért felel. Éves programja és ezen belül az egyes projektek is ennek a célnak a teljesülését szolgálják.
A FESZ számára a függetlenség egyrészt sajátos működési forma, másrészt sajátos alkotói pozíció, esztétikai alapvetés, program.

II. Célkitűzés:
- egységes arculat kialakítása
- a mai vizuális trendhez alkalmazkodó arculat kialakítása
- szisztematikusan megújulásra képes arculati elemeket várunk el
- kulcszavak: független, előadó-művészet, szövetség, innovatív, kortárs, érdekképviselet, összefogás

III. A logóra vonatkozó tartalmi elvárások
- a Független Előadó-művészeti Szövetség rövidítve (FESZ) lenne a logó alapja, de ideális a teljes név megjeleníthetősége is
- a Szövetség kulcsszavainak vizuális megjelenítése
- Facebook kompatibilitás
- egyszínű változatban is működjön

IV. A honlapra vonatkozó grafikai elvárások
A FESZ jelenleg rendelkezik honlappal, melynek struktúráján, felépítésén nem tervezünk változtatni, viszont a logóval összefüggésben szeretnénk egy egységes arculatot létrehozni.
A honlap elérhetősége: http://www.fesz.org/

V. Az arculatra vonatkozó tartalmi, felhasználási elvárások:
Az arculat felhasználási területei:
- logó
- plakát (bel- és kültéri)
- szórólap
- banner
- honlap arculat
- hírlevél
- műsorfüzet
- névjegy
- levélpapír

VI. Pályázati feltételek, melyeket a pályázók a pályaművek beküldésével elfogadnak:
1. A pályázatot kiírja és elbírálja: Független Előadó-művészeti Szövetség
2. A pályázatra jelentkezőknek 2013. február 1-7 között konzultációt biztosítunk, titkarsag@fesz.org címen.
3. A pályáztató a pályázatot eredmény nélkül lezárhatja!
4. A pályázat nyílt.
5. A pályaműveket 2013. február 15-ig kell benyújtani
6. A FESZ 2013. március 10-ig értesíti a pályázókat döntéséről
7. A FESZ a nyertes pályázat anyagának felhasználására teljes és kizárólagos jogot szerez, illetve a nyertes pályázat anyagát és a szerző nevét nyilvánosságra hozhatja
8. Érvényes pályázatnak a titkarsag@fesz.org e-mailcímre a határidőig JPG vagy PDF formátumban beérkező pályaművek tekinthetők
9. A nyertes pályaművet AI vagy PSD formátumban is be kell küldeni.
10. Egy pályázó több pályaművet is beküldhet.
11. A nyertes pályázat teljes díja 150 000 Ft+áfa, mely egyes elemekre bontva is szerződés tárgyát képezheti.
12. A pályázó felelősséget vállal azért, hogy a pályázat anyaga saját műve, mellyel semmilyen szerzői és egyéb jogot nem sért, illetve kijelenti, hogy bármilyen, esetleges jogsértésből adódó kárért felel. A feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelen, amennyiben pedig a pályázat eredményhirdetése után derül fény a jogsértésre, a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni.

A pályázat leadási határideje: 2013. február 15.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Miranda Liu három órán át játszott a zenekarnak, míg megkapta a koncertmesteri széket

Tizenkilenc évesen vált a legfiatalabb hazai koncertmesterré, igaz, meg is dolgozott érte. Miranda Liu még mindig csak huszonkettő, de már kvartettalapító, most pedig egy új kamarazenei fesztivált szervez az ősz beköszöntekor. Ez lesz a New Millennium.
Könyv

Ernest Hemingway ritkán látott családi fotói

Felépítette saját mítoszát: síelt, horgászott, vadászott, bikaviadalokat látogatott, szenvedélyesen érdekelte a háború és fáradhatatlanul kereste a személyes boldogságot. A Nobel-díjas amerikai író, akinek tárgyilagos szikár stílusát sokan próbálják utánozni azóta is, 1899. július 21-én született.
Klasszikus

Amikor Maria João Pires másik zongoraversennyel készült, mint a zenekar

Ma ünnepli 75. születésnapját Maria João Pires, az egyik legjobb Mozart-játékos az elmúlt évtizedekből. Leghíresebb koncertfelvételével köszöntjük őt.
Vizuál

Aki pestiesítette a párizsi divatot

Egyszerű másoló, remek divatérzékű üzletasszony vagy tervezőzseni? Rotschild Klára szalonja a luxust jelentette a harmincastól a hetvenes évekig. Simonovics Ildikó mesélt arról, milyen kihívás összegyűjteni a még megmaradt ruhákat, dokumentumokat és kibogozni a valóságot a legendák és pletykák közül.
Klasszikus

Barokk randevú Gödöllőn

A barokk zenének ad otthont augusztusban a Gödöllői Királyi Kastély, ahol Bach egyik ritkán játszott világi kantátájának színpadi változata és Vivaldi a-moll kettősversenye is elhangzik.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.