Edu-Art

The Talent - Diploma Nélkül Kiállítás

2013.08.06. 12:20
Ajánlom
A Bakelit Multi Art Center idén hatodik alkalommal szervezi meg kortárs képzőművészeti kiállítását, amelyen olyan alkotók műveit mutatják be, akik nem rendelkeznek képzőművészeti- vagy iparművészeti diplomával. A leadás határideje: 2013. szeptember 26.

Az idei esemény célja, hogy kiépüljön egy országos és határon túlnyúló autodidakta festői hálózat az alkotók munkáinak szélesebb körű aktív terjesztéséhez. A Magyar Festészet Napja programsorozat hivatalosan ajánlott rendezvényeként, október 18-án kerül sor a festészet kategória megnyitó ünnepségére, amely november 13-ig lesz megtekinthető a Bakelit kiállítótermében. Közvetlenül ez után kerül megrendezésre a grafikában továbbjutott pályaművek kiállítása, amelynek megnyitója november 8-án lesz, és egészen december 4-ig látogatható. Ezt követően kilenc héten át belvárosi helyszínekre szállítják az alkotásokat.

Pályázni augusztus 5-től a The Talent oldalán lehet, online jelentkezési lap kitöltésével.

A pályázat feltételei:
A pályázaton indulhat minden 18. életévét betöltött alkotó, aki nem rendelkezik képzőművészeti vagy iparművészeti diplomával; nem hallgatója képzőművészeti vagy iparművészeti felsőoktatási intézménynek, továbbá az alkotótevékenységét nem megélhetésként, hivatásszerűen gyakorolja.

Téma: DINAMIKA

A pályázatokat festmény és grafika kategóriákban várjuk. Egy művész maximum három alkotással pályázhat.

Regisztrációs díj: 3500,- Ft / pályázó / kategória

Méretbeli megkötés: az alkotások mérete maximum 100 cm x 70 cm lehet.

A jelentkezők munkáit független szakmai zsűri bírálja el: Atlasz Gábor (festőművész, a zsűri elnöke), Dóri Éva (művészettanár), és Dr. Matits Ferenc (művészettörténész). Az eredmények szeptember 30-tól megtekinthetőek a kiállítás honlapján.

A külső helyszíneken a festészet kategória 2013. november 14-től 2014. január 17-ig, a grafika kategória pedig 2013. december 5-től 2014. február 7-ig látható.

Kiadható díjak kategóriánként:

Festészet kategória
I. díj: 35 000 Ft értékben a témának megfelelő festékkészlet a Magyar Művészellátó jóvoltából
II. díj: 20 000 Ft
III. díj: 10 000 Ft

A Magyar Művészellátó különdíja 30 000 Ft (azaz harmincezer forint) értékben a témának megfelelő festékkészlet.

Grafika kategória
I. díj: 35 000 Ft értékben a témának megfelelő ajándékcsomag a Magyar Művészellátó jóvoltából
II. díj: 20 000 Ft
III. díj: 10 000 Ft

További információ: Fazekas Tímea (+36-30-610-5559, timea.fazekas@bakelitstudio.hu)

A leadás határideje: 2013. szeptember 26.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Koltai Katalin feltalált egy új eszközt a gitárhoz, hogy el tudja játszani Bartók műveit is

De nemcsak Bartók, hanem a 20-21. századi zene egészen új repertoárja tárul fel Koltai Katalin új találmányának, az egyhúros kapodaszternek köszönhetően.
Vizuál

Elzavarták a Szent Márk térről a festményeit áruló Banksy-t

A Biennále miatt május eleje óta az egész művészvilág Velencére figyel, mégis mindenki elsiklott az ismert street artist felbukkanása felett. Pontosabban elsétált mellette, ahogy ez a most posztolt videójából kiderül.
Tánc

A videó, ami után soha többé nem mondod azt, hogy a balett unalmas

A Hongkong Balett alapításának 40. évfordulójára készült videó minden balettal kapcsolatos negatív sztereotípiával leszámol.
Vizuál

13 éves magyar fiú nyert díjat Cannes-ban

Százados Ábel mobiltelefonnal forgatott kisfilmjéért nyerte el a Legígéretesebb Fiatal Filmes díját a rangos francia filmfesztiválon.
Színház

Tiltakozik a Kritikus Céh az állami támogatások elosztása miatt, veszélyben az Átrium

A Katona és az Örkény Színház nem ad be pályázatot idén az NKA-hoz új produkció létrehozására, hogy ezzel segítse a független és befogadó színházak pénzhez jutását. Közben a Színházi Kritikusok Céhe arról ír, mind a szakma, mind a közönség lehetőségei kárt szenved a pénzosztók döntése nyomán. - CIKKÜNK FRISSÜLT!

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.