Edu-Art

Továbbképzés hegedűtanároknak

2012.06.13. 16:35
Ajánlom
A Colourstrings-módszerbe is bevezető képzésre június 30-ig lehet előzetesen jelentkezni.

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának Vonós Tanszéke "Hegedű szakos tanárok és hegedűművész-tanárok továbbképzése" címmel 30 órás továbbképzést szervez.

A képzés ideje: A hegedűtanári továbbképzést két részben, 2012. október 5-7-ig, 20 órás tematikai egységben, valamint november 9-10-én, 10 órás egységben rendezik.

Helyszín: Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar

A továbbképzési program szakmai elméleti és gyakorlati ismeretek bővítésével, valamint a legújabb zenetudományi kutatások eredményeinek felhasználásával a tanítási gyakorlatban is hasznosítható ismereteket kíván átadni a jelentkezőknek. A továbbképzés első 20 órás részében Dr. Szilvay Géza bemutatja az általa megalkotott világhírű Colourstrings tanítási módszert. Ezen belül a jelentkezők elméleti és gyakorlati képzés formájában ismerhetik meg a teljes Colourstrings metodikát, kottaanyagot, s annak feldolgozási lehetőségeit.

A második 10 órás egységben a zeneiskolai és a zeneművészeti szakközépiskolai tantervben szereplő etűdök és előadási darabok tanításához köthető korszerű vonás- és ujjrend használat kerül feldolgozásra. A témakör vezetője Dr. Ittzés Tamás, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának adjunktusa.

A jelentkezési határidő 2012. szeptember 5., de a részvételi szándékról a szervezők június 30-ig kérnek értesítést.

A továbbképzés részletes programja, a jelentkezés feltételei és a jelentkezési lap megtalálhatók a debreceni intézmény honlapján.    

A

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.