Edu-Art

Továbbképzés hegedűtanároknak

2012.06.13. 16:35
Ajánlom
A Colourstrings-módszerbe is bevezető képzésre június 30-ig lehet előzetesen jelentkezni.

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának Vonós Tanszéke "Hegedű szakos tanárok és hegedűművész-tanárok továbbképzése" címmel 30 órás továbbképzést szervez.

A képzés ideje: A hegedűtanári továbbképzést két részben, 2012. október 5-7-ig, 20 órás tematikai egységben, valamint november 9-10-én, 10 órás egységben rendezik.

Helyszín: Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar

A továbbképzési program szakmai elméleti és gyakorlati ismeretek bővítésével, valamint a legújabb zenetudományi kutatások eredményeinek felhasználásával a tanítási gyakorlatban is hasznosítható ismereteket kíván átadni a jelentkezőknek. A továbbképzés első 20 órás részében Dr. Szilvay Géza bemutatja az általa megalkotott világhírű Colourstrings tanítási módszert. Ezen belül a jelentkezők elméleti és gyakorlati képzés formájában ismerhetik meg a teljes Colourstrings metodikát, kottaanyagot, s annak feldolgozási lehetőségeit.

A második 10 órás egységben a zeneiskolai és a zeneművészeti szakközépiskolai tantervben szereplő etűdök és előadási darabok tanításához köthető korszerű vonás- és ujjrend használat kerül feldolgozásra. A témakör vezetője Dr. Ittzés Tamás, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának adjunktusa.

A jelentkezési határidő 2012. szeptember 5., de a részvételi szándékról a szervezők június 30-ig kérnek értesítést.

A továbbképzés részletes programja, a jelentkezés feltételei és a jelentkezési lap megtalálhatók a debreceni intézmény honlapján.    

A

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Összeköt és feszültséget teremt – Dejcsics Konrád bencés szerzetes az Arcus Temporum csendjéről 

Egy pillanatnyi csendre hív meg a művészet és az élet forgatagában az Arcus Temporum művészeti fesztivál augusztus 23. és 25. között Pannonhalmán. Dejcsics Konrád fesztiváligazgatóval beszélgettünk a Főapátság és a kortárs kultúra kapcsolatáról, és a fesztivál eszmeiségéről.
Zenés színház

Ügy lett a Soharóza kórus szerepléséből a Szigeten – Galéria!

A Soharóza Ügy című előadása megjárta a Szigetet, a backstage-ben és a próbán pedig fotósorozat készült. Ezt a galériát mutatjuk meg most Önöknek.
Színház

Tompos Kátya énekli a Színházak Éjszakája „himnuszát” - Klippremier

Tompos Kátya dalos játékra hívta kollégáit, többek közt Udvaros Dorottyát, Vecsei H. Miklóst és Mucsi Zoltánt. Hangulatos videoklip készült a Színházak Éjszakája idei „himnuszához”, melyet Hrutka Róbert és a népszerű színésznő közösen jegyeznek.
Tánc

Sosztakovics titkos szerelme egy balerina volt

Kalapács alá került a zeneszerző tíz szerelmeslevele, amit a Bolsoj egykori balerinájának, Nina Pavlova Ivanovának írt 1935. és 1939. között. A titkos románcról és a szerelmeslevelekről eddig a zenetörténészek sem tudtak.
Vizuál

Kulisszatitkok: így készült a Brian élete

A hetvenes években egy filmes stáb Tunéziába utazott, hogy leforgassa Jézus életének történetét a születésétől a kereszthalálig (Názáreti Jézus - 1977). A nyomukban pedig – sokszor ugyanazokon a helyszíneken és statisztákkal - egy hatfős angol csapat elkészítette a saját verzióját. A negyven éve bemutatott film a Pythonok szerint is legjobb közös munkájuk, amelyben gyakorlatilag az élet minden helyzetére megtalálható a válasz.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.