Edu-Art

Továbbképzés hegedűtanároknak

2012.06.13. 16:35
Ajánlom
A Colourstrings-módszerbe is bevezető képzésre június 30-ig lehet előzetesen jelentkezni.

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának Vonós Tanszéke "Hegedű szakos tanárok és hegedűművész-tanárok továbbképzése" címmel 30 órás továbbképzést szervez.

A képzés ideje: A hegedűtanári továbbképzést két részben, 2012. október 5-7-ig, 20 órás tematikai egységben, valamint november 9-10-én, 10 órás egységben rendezik.

Helyszín: Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar

A továbbképzési program szakmai elméleti és gyakorlati ismeretek bővítésével, valamint a legújabb zenetudományi kutatások eredményeinek felhasználásával a tanítási gyakorlatban is hasznosítható ismereteket kíván átadni a jelentkezőknek. A továbbképzés első 20 órás részében Dr. Szilvay Géza bemutatja az általa megalkotott világhírű Colourstrings tanítási módszert. Ezen belül a jelentkezők elméleti és gyakorlati képzés formájában ismerhetik meg a teljes Colourstrings metodikát, kottaanyagot, s annak feldolgozási lehetőségeit.

A második 10 órás egységben a zeneiskolai és a zeneművészeti szakközépiskolai tantervben szereplő etűdök és előadási darabok tanításához köthető korszerű vonás- és ujjrend használat kerül feldolgozásra. A témakör vezetője Dr. Ittzés Tamás, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának adjunktusa.

A jelentkezési határidő 2012. szeptember 5., de a részvételi szándékról a szervezők június 30-ig kérnek értesítést.

A továbbképzés részletes programja, a jelentkezés feltételei és a jelentkezési lap megtalálhatók a debreceni intézmény honlapján.    

A

Programkereső

Legolvasottabb

Színház

Csak röpülnék – beszélgetés Bodnár Erikával

Gyerekként József Attila versei adtak neki hitet. Sírni mindig szégyellt, nevetni csak a főiskolán tanult meg. Legendás művészekkel dolgozott együtt és sohasem elégedett meg azzal, ami már bevált. Új utakat keresve próbált meg röpülni, mindig egyre feljebb, s gondolatban talán most is egyik híres szerepében szárnyal. Bodnár Erika – Jászai-díjas, érdemes és kiváló művész – már két éve nem lépett színpadra. Megtisztelő, hogy az otthonában beszélgethettünk vele.
Zenés színház

74 évesen elhunyt Edita Gruberová

A „Szlovák Fülemüle” becenéven is emlegetett, világhírű szoprán énekesnő halálhírét a család közlése alapján müncheni ügynöksége, a Hilbert Artists Management tette közzé.
Zenés színház

Így búcsúztak a pályatársak Edita Gruberovától

A hetvennégy éves korában elhunyt, világhírű koloratúrszoprán, Edita Gruberová elvesztése nemcsak a közönséget sújtotta le, kollégái is fájó szívvel emlékeztek meg róla.
Klasszikus

Lengyel-magyar barátság - Emszt/Koszowski Duó első lemeze

A Folks című albumon lengyel és magyar zeneszerzők művei szólalnak meg az alkotók átiratában, szoprán szaxofonon és zongorán.
Klasszikus

Egy legendás tanárra emlékezik a legifjabb generáció a Zeneakadémián

Varga Tibor hegedűművész-tanár emlékének szenteli október 18-i koncertjét a Pannon Filharmonikusok, melyen négy csodagyerek-hegedűművész is közreműködik.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.