Edu-Art

Trilla - tehetségkutató bárzenészek számára

2012.05.28. 18:37
Ajánlom
Énekesek, hangszeresek és zenekarok jelentkezhetnek az egri megmérettetésre június 3-ig.

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ és a Gondamusic az Országos Szórakoztatózenei Központ támogatásával két fordulós versenyt hirdet 16-50 év közötti zenészek és énekesek számára, akik jazzt, latin-amerikai zenét, popzenét, musicalt, operettet játszanak, énekelnek. A cél: a műfaj művészi színvonalának emelése, értékmegőrzés és átörökítés, a leendő és gyakorló bárzenészek találkozása, tapasztalatcseréje, megméretése, szakmai konzultáció kiemelkedő szakemberekkel.

A verseny menete, nevezési díjak:

Válogató:
- A versenyzők június 3-ig a YouToube-ra feltöltik a produkciójukról készült videót, beküldik a jelentkezési lapot és átutalják a regisztrációs díjat (személyenként 1.000 Ft, 4 fős, illetve nagyobb csoport esetén 3.000 Ft)
- Az előzsűri értékeli a beküldött műsorszámokat és az eredményről június 11-ig e-mail értesítést küld.

Döntő:
- A továbbjutottak átutalják a nevezési díjat (személyenként 3000 Ft, 4 fős, illetve nagyobb csoport esetén 9000 Ft).
- Nyilvános döntő július 26-án, csütörtökön este Egerben az Agria Park Bevásárlóközpont udvarán.
- Július 27-én, pénteken délelőtt Bárzenészek konferenciája, melynek keretében minden versenyző személyre szóló értékelést is kap.
- Július 27-én a Kis Dobó téren nyilvános eredményhirdetés és gálaműsor a díjazottak, a zsűri és meghívott művészek közreműködésével.

Tudnivalók:

- A versenyszámok maximális időtartama hangolással, beállással együtt 8 perc.
- Egy személy versenyzőként csak egy produkcióban szerepelhet.
- A döntőben versenyzők a kézi hangszereiken kívül csak a helyszínen biztosított hangtechnikát, elektromos zongorát és dobot használhatják.
- Az énekesek hozhatnak kísérőzenekart (max. 6 fő) vagy cd-n zenei alapot.
- A zenekarok maximum 6 tagúak lehetnek, az énekkarok létszáma nincs korlátozva.
- A versenyen való részvételt mindenki önként vállalja, a regisztrációs és nevezési díjat a szervezőknek nem áll módjában visszafizetni.
- A versenyzők szállásukról, étkezésükről maguk gondoskodnak.
- A rendezők fenntartják a jogot, hogy a demóanyagokat és a versenyen készült fotó és videófelvételeket korlátozás nélkül felhasználják.
- A versenyen saját videófilm és fotók készítése megengedett.

Az értékelés szempontjai: zenei tudás, technikai felkészültség, megjelenés, stílus, egyéniség.

A zsűri: Esze Jenő zongoraművész, Kövesdi Éva díva, Szabó Krisztina énekművész.

Az értékes díjak elsősorban a versenyzők szakmai felkészülését és szellemi, fizikai feltöltődését segítik.

A versenyről további tudnivalók, valamint a jelentkezési lapok megtalálhatók az Egri Kulturális és Művészeti Központ honlapján.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Miranda Liu három órán át játszott a zenekarnak, míg megkapta a koncertmesteri széket

Tizenkilenc évesen vált a legfiatalabb hazai koncertmesterré, igaz, meg is dolgozott érte. Miranda Liu még mindig csak huszonkettő, de már kvartettalapító, most pedig egy új kamarazenei fesztivált szervez az ősz beköszöntekor. Ez lesz a New Millennium.
Könyv

Ernest Hemingway ritkán látott családi fotói

Felépítette saját mítoszát: síelt, horgászott, vadászott, bikaviadalokat látogatott, szenvedélyesen érdekelte a háború és fáradhatatlanul kereste a személyes boldogságot. A Nobel-díjas amerikai író, akinek tárgyilagos szikár stílusát sokan próbálják utánozni azóta is, 1899. július 21-én született.
Klasszikus

Barokk randevú Gödöllőn

A barokk zenének ad otthont augusztusban a Gödöllői Királyi Kastély, ahol Bach egyik ritkán játszott világi kantátájának színpadi változata és Vivaldi a-moll kettősversenye is elhangzik.
Vizuál

Aki pestiesítette a párizsi divatot

Egyszerű másoló, remek divatérzékű üzletasszony vagy tervezőzseni? Rotschild Klára szalonja a luxust jelentette a harmincastól a hetvenes évekig. Simonovics Ildikó mesélt arról, milyen kihívás összegyűjteni a még megmaradt ruhákat, dokumentumokat és kibogozni a valóságot a legendák és pletykák közül.
Jazz/World

Tényleg segít a zenehallgatás a koncentrációban?

Miért segítene? Miért lenne jobb az agyunknak, ha egy dolog helyett rögtön kettőre kellene figyelnie: a zenére és arra, amit csinálsz?

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.