Edu-Art

túlpART művészeti pályázat

2010.12.14. 13:49
Ajánlom
Beadási határidő: 2010. december 20.

A túlpART illusztrációs pályázatot ír ki, mely együttműködésből szeretne hagyományt teremteni. A mostani pályázat az általánostól eltérően nem szövegekhez keres illusztrációt, hanem fordítva: olyan műalkotásokat keres, melyek írásra késztetik íróinkat, költőinket.

Jogi és személyi feltételek:

- érvényesen pályázhat minden 18. életévét betöltött természetes személy;
- a 18. életévüket be nem töltött természetes személyek csak törvényes képviselőjük hozzájárulásával pályázhatnak;
- állampolgárság és lakóhely tekintetében a pályázat kiírója nem köt ki feltételt a pályázókkal szemben.

Pályamunkák beadásának feltételei:

A pályázó kizárólag saját eredeti szerzői alkotásával pályázhat. A pályázó a pályamunka benyújtásával felelősséget vállal azért, hogy a pályamunka a saját szerzői műve, továbbá hogy az általa benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői, felhasználói, illetve személyiségi jogát, a pályamunka közzététele semmilyen jogszabályt nem sért. Egy pályázó maximum 3 művel nevezhet.

A pályázat benyújtásának módja:

A pályamunka benyújtása elektronikusan, a www.tulpart.ning.com weboldalon történik. A pályázónak mindenekelőtt regisztrálnia kell a fent említett weboldalon és elfogadnia a pályázati feltételeket. Az adatlap kitöltését követően a pályázónak fel kell töltenie a pályamunkát a következő pontban felsorolt technikai feltételeknek megfelelően.

Technikai feltételek:

A pályamunkát az elbíráláshoz JPG file, max. 300 KB, max. 500px X 600px formátumban kérjük feltölteni.

A pályázatok leadási határideje: 2010. december 20. (éjfél). Határidő után beérkezett pályamunkákat elfogadunk, de felhívjuk a figyelmet, hogy a későbbi feltöltés csökkenti a sikeres szereplés esélyét.

Díjak: A beküldött művek alapján irodalmi pályázat kerül kiírásra, melynek első (kb.) 50 helyezettje szerepel a pályázati művekből álló Antológiában illusztrációval együtt, melyből egy kötetet ingyenesen kap kézhez minden Kötetben Szereplő.

Minden pályázó 1 művével ingyenesen használhatja a Túlpart (www.tulpart.ning.com) webáruházát.

A pályázat részletes kiírása megtalálható itt.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Könyv

950 személy számára állítottak ki igazolást arról, hogy Arany János rokona

Nem várt fordulat az Arany-kutatásban: az egyházi anyagkönyvek vizsgálata alapján akár 2000 élő rokona is lehet a költőnek, igaz, mind oldalági.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.