Edu-Art

Ügyelő-súgó és kellékes-pirotechnikus képzés indul a Színművészetin

2011.11.30. 10:18
Ajánlom
Jelentkezési határidő: 2012. január 16.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem 2012 februárjában az alábbi két akkreditált szaktanfolyamot indítja egyetemi oktatók és a színházi szakmában elismert gyakorlatvezető tanárok részvételével:

- Színházi asszisztens, ügyelő, súgó (2 féléves képzés)

Színházi kellékes, pirotechnikus (1 féléves képzés)

A tanfolyamok alapos elméleti képzés mellett különböző színházi műhelyekben végzett gyakorlati foglalkozásokat is magukba foglalnak. A február elején induló oktatás mindkét képzés esetében heti egy napot vesz igénybe, délelőtt színházi gyakorlati, délután pedig elméleti órákkal. Az elmélet és gyakorlat aránya 50-50%.

A színházi asszisztens, ügyelő, súgó 2 féléves képzés során 4 tananyagmodult kell teljesíteni a hallgatóknak. FAT akkreditációs lajstromszáma: PL-5872. A képzés díja: 100.000 Ft/félév + 10.000 Ft vizsgadíj.

A színházi kellékes, pirotechnikus 1 féléves képzés során 3 tananyagmodult kell teljesíteni a hallgatóknak. FAT akkreditációs lajstromszáma: PL-5873. A képzés díja: 150.000 Ft/félév + pirotechnikai szakvizsga.

A 2012-es keresztféléves tanévre az I. évfolyam jelentkezési határideje: 2012. január 16.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Elhunyt Törőcsik Mari

A Kossuth-nagydíjas, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznőt életének 86. évében, hosszas betegség után pénteken hajnalban érte a halál.
Színház

Törőcsik Mari: „Beszentelik a hamvaimat, aztán a Tiszába szórnak. Az az én folyóm.”

A 85 éves korában elhunyt Törőcsik Mari néhány éve Bérczes Lászlónak „végrendelkezett” a színésznő nevét viselő beszélgetőkönyben.
Színház

„Ez a pillanat a gondolkodásra jó, beszédre nem” – Pályatársai, tisztelői búcsúznak Törőcsik Maritól

Sorra jelennek meg a személyes hangvételű visszaemlékezések a 85 évesen elhunyt Törőcsik Mariról a közösségi médiában, ezek közül gyűjtöttünk össze néhányat.
Színház

Zsótér Sándor Törőcsik Mariról: „Az idegrendszere feltépte a szobát”

Törőcsik Mari „kitüntetett azzal, hogy dolgozott velem” – emlékezett vissza Zsótér Sándor rendező a pénteken elhunyt színésznőre.
Színház

Elhunyt Lengyel Anna dramaturg, a PanoDráma alapítója

A műfordítóként és rendezőként is jegyzett színházi szakembernél 2017-ben diagnosztizáltak lágyrészszarkómát. Életének 52. évében érte a halál - adta hírül a Színház Online.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.