Edu-Art

Új énekeseket vár az Operaház

2012.08.31. 09:05
Ajánlom
A kétfordulós meghallgatásra a jelentkezési határidő szeptember 12.

A Magyar Állami Operaház kétfordulós meghallgatást hirdet minden hangfajban olyan magánénekesek számára, akik az elmúlt három évben nem énekeltek közép-, illetve nagy szerepben az intézményben. 

A meghallgatás első fordulója 2012. szeptember 17-én 11 órakor lesz az Operaház - Üzemház VII. emeleti Háziszínpadán. (1061 Budapest Hajós u. 13-15., bejárat az Operaház művészbejárójával szemben. ) Szükség esetén a meghallgatás 2012. szeptember 18-án 11 órától folytatódik. A továbbjutók az Operaház színpadán énekelhetnek 2012. szeptember 24-én a második fordulóban.

A meghallgatás mindkét fordulójára 2-2 áriát kell vinni.  Zongorakísérőt az Operaház igény szerint biztosít.

Jelentkezni 2012. szeptember 12-éig lehet e-mailben, fényképes szakmai önéletrajzzal (benne telefonos elérhetőséggel), melyben  fel kell tüntetni a meghallgatáson énekelni kívánt anyagot. Az előéneklés beosztásáról a jelentkezők telefonon vagy e-mailben kapnak tájékoztatást.

Kapcsolattartó: Kovács Katalin művészeti szakasszisztens, e-mail: kovacskatalin@opera.hu, telefon: 06-1-814-7304. Telefonos érdeklődéseket hétköznapokon 10-15 óra között tudnak fogadni.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.
Edu-Art oktatás

Felszabadulni a mozgásban

Harmadik éve működik a Budapesti Fesztiválzenekar projektje, a TérTáncKoncert. A Hősök terén látható látványos előadás mögött nehéz, de élményekkel teli munka van. A Fidelio a tértáncosok egyik vidéki regionális találkozóján járt.