Edu-Art

Utazni vágyó kézművesek kerestetnek

2012.02.19. 16:43
Ajánlom
A Dél-Koreában ősszel megrendezésre kerülő folklórfesztiválra 2012. február 28-ig jelentkezhetnek kézművesek is.

A Folklórfesztiválok Magyarországi Szövetsége (CIOFF Hungary) pályázatot hirdet kézművesek számára a CIOFF World Folkloriádán való részvételre.

A világfesztivál az UNESCO határozatainak szellemében a kultúrák sokszínűségét kívánja megjeleníteni a résztvevő országok hagyományos népművészeti örökségének bemutatásával. Az események között nemzetközi játéknap, nemzeti napok, és még számos esemény várja a látogatókat. (A rendezők 10 millió vendéget várnak.) A fesztiválon bemutatkozó táncegyüttesek mellett országonként legfeljebb 4 kézműves is tagja lehet a kiutazó delegációnak.

A rendezvény időpontja és helyszíne: 2012. szeptember 31 - október 15. (14 nap kinn tartózkodás), Anseong, Dél-Korea

A jelentkezőkkel szemben támasztott elvárások:

- a árusítás mellett kötelező gyerekfoglalkozás tartása;
- kommunikáció-képes angol nyelvtudás (tolmács nem utazik a csoporttal);
- túlsúly nélkül kivihető csomag: 30 kg/fő (mely tartalmazza az árut és a foglalkozáshoz szükséges anyagokat);
- az utazási költséget és a magyar delegáció propaganda költségét a szövetség pályázat útján kívánja biztosítani;
- a kézművesek hozzájárulási költsége: 100.000 Ft. Az ott tartózkodás teljes költségét (szállás, háromszori étkezés) a rendezők biztosítják.

A pályázók a rendezvény helyszínrajzát, tervezett programjait megtekinthetik a szövetség honlapján (www.cioff.hu) vagy a www.nesz.hu oldalon.

A jelentkezéssel együtt beküldendő:
- szakmai önéletrajz,
- gyermekfoglalkozás tervezete.

Jelentkezési határidő: 2012. február 28.

A jelentkezéseket az alábbi címre kell küldeni: neszfolk@nesz.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Sikerdarabokat tesz online elérhetővé a Játékszín

Június 3-tól szerdánként találkozhat a közönség a színház újranyitása óta műsorra tűzött, ám színpadon már nem látható produkciókkal.
Jazz/World

Hogyan szól a tambura? – Eredics Áron (Söndörgő)

A Söndörgő együttes idén ünnepli 25. születésnapját. Eredics Áron prímtamburán, tambura szamicán és darbukán játszik, valamint énekel a zenekarban. A Fidelio Hangszertár sorozatában most ő mutatja be a hangszereit.
Klasszikus

Az egyetlen Bach-darab, amit Glenn Gould utált

Mindig kerülte, hogy játszania kelljen ezt a darabot, egyszer, egy tévéműsorban meggyőzték, hogy tegye meg mégis. Nem volt benne öröme.
Vizuál

Elhunyt a művész, aki épületeket csomagolt be és emberek ezreinek segített vízen járni

84 évesen, május 31-én New York-i otthonában elhunyt Christo. A tájépítész és térművész, valamint felesége és alkotótársa, Jeanne-Claude nevéhez olyan műalkotások fűződtek, mint 1985-ben a párizsi Pont Neuf és 1995-ben a berlini Reichtstag becsomagolása vagy egy olasz tavon úszósétány építése.
Vizuál

A hazai vásárlókra épít a közeljövőben a Faur Zsófi Galéria

„Meg fog változni a piac, a lokális vásárlókra kell felkészülni” – mondja Faur Zsófi, a Faur Zsófi Galéria tulajdonosa és vezetője, aki nagyon szeretné, ha az lenne ennek az elmúlt két hónapnak a tapasztalata, hogy igenis fontosak a lokális közösségek, a család, a barátok. Ők is ezt erősítik a Bartók Béla úton, azaz a Bartók Béla Boulevard-on, ahol a Kulturális Tizenegy Egyesület elnökeként online fesztivál szervezését vezeti.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.