Edu-Art

Varázsceruza rajzpályázat operai élményekről

2010.11.13. 14:58
Ajánlom
Beadási határidő: 2011. január 7.

A Magyar Állami Operaház Budapest ismét rajzversenyt hirdet, amelyen korábbi vagy mostani operai élményeitek alapján készült képekkel vehettek részt.

Korcsoportok:
- 3-6 éves kor,
- 7-10 éves kor,
- 11-14 éves kor,
- 15-18 éves kor.

A rajzok hátuljára feltétlenül írjátok rá a következőket:
- Varázsceruza rajzverseny,
- a kép címe,
- név,
- életkor,
- lakcím,
- telefonszám,
- e-mail cím,
- az operalátogatás időpontja.

Az alkotásokat szabadon választott technikával, A/3-as vagy A/4-es méretben készíthetitek el.

Beadás módja:

A rajzokat postán (Magyar Állami Operaház Budapest, Gémes Szilvia részére, 1061 Budapest, Andrássy út 22.), illetve az Operaház művészportáján (1061 Budapest, Hajós u.) várjuk 2011. január 7-ig.

Pályázati szabályzat:

A pályázat postázásával vagy személyes átadásával a pályázó - kiskorú esetén annak törvényes képviselője - elfogadja a következőkben részletezett szabályzatot: A rajz benyújtásával a pályázó hozzájárul, hogy díjazása esetén a Magyar Állami Operaház Budapest a zsűri által kiválasztott rajz teljes körű felhasználási és hasznosítási jogát megszerezze. A kiválasztott pályamű mint szellemi alkotás a pályázó tulajdonában marad, de a Magyar Állami Operaház Budapest megszerzi annak a vonatkozó jogszabályok szerinti teljes körű, korlátlan, valamennyi felhasználási jogra kiterjedő felhasználási és hasznosítási jogát. Ennek alapján a Magyar Állami Operaház Budapest a rajzzal szabadon rendelkezhet, azt bármikor, időbeni és területi korlát nélkül, kül- és belföldön bármilyen kiadványban - beleértve az utánnyomást is - és egyéb promóciós eszközként, bármilyen formában felhasználhatja, sokszorosíthatja, terjesztheti és kiállíthatja. A pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a kiadványokban, promóciós eszközökön neve szerzőként nem kerül feltüntetésre.

A zsűri tagjai:
- Csavlek Etelka operaénekes, keramikusművész,
- Székely Annamáriafestőművész,
- Zenovitz Zénó festőművész, az Operaház festőműtermének vezetője,
- Miksa Bálint festőművész.

Ünnepélyes díjátadás:

2011. február 6., vasárnap 11:00, a Pomádé király új ruhája előadás előtt a színpadon.

A díjazott alkotásokat honlapunkon tesszük közzé, azokat nem áll módunkban visszaadni. 12 nyertest hirdetünk, akik az Operaház és támogatóink által felajánlott értékes nyereményekben részesülnek.

http://www.opera.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.