Edu-Art

Véget ért a 2012-es KÖR színházi vetélkedő

2012.05.31. 15:35
Ajánlom
Május 26-án, szombaton, a döntővel véget ért a Katona, a Radnóti és az Örkény által szervezett színházi vetélkedő.

A vetélkedőben 60 hazai és határon túli középiskola közel 100 diákja vett részt. A döntőben az írásbeli fordulókban legjobb eredményt elért 7 csapat mérte össze a tudását és kreativitását az Örkény Színház színpadán. A csapatok munkáját ez alkalommal Máthé Gábor, Valló Péter és Mácsai Pál értékelte.

A verseny győztesei:
1. helyezett: a TRI(J)Ó a salgótarjáni Bolyai János Gimnázium és Szakközépiskola csapata
2. helyezett: A budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnáziumból a MOIRÁK csapata
3. helyezett: A Pécsi Tudomány Egyetem Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola ÉBREDÉS nevű csapata

A vetélkedő lebonyolításában együttműködő partnerek voltak: Erzsébetváros Önkormányzata, a Magvető Kiadó, a Corvina Könyvkiadó, az Ab Ovo Kiadó, a Szépművészeti Múzeum, a Műcsarnok, a Petőfi Irodalmi Múzeum, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, a Honvéd Együttes, és a Néprajzi Múzeum.

A döntőről készült 50 perces összeállítást június 5-én a Duna Televízió Kultikon című műsorának különszámában nézhetik meg.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Liliom mint intellektuális művész – ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a Vígben

A Vígszínház hatalmas színpadát is szinte szétfeszítő, óriási díszletben mutatták be Molnár Ferenc emblematikus darabját, a Liliomot. A kisemberek szinte elvesznek a térben, de tragédiájuk elemi erővel tör át a rivaldán.
Jazz/World

Írók, akiknek szövegeiben ott lüktet a jazz

A jazz és az irodalom keveredéséből igazi varázsital jön létre, ha avatott kezek keverik. Olyan prózaírókat gyűjtöttünk össze, akik a jazz és az irodalom iránti szenvedélyüket igazi esszenciába oltották.
Klasszikus

Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kaptak a Virtuózok

A legendás tenor Gertler Teóval, Abouzahra Amirával és Abouzahra Mariammal lépett fel Dániában. A kis virtuózok álló ovációt kaptak, és hatalmas motivációt az előttük álló feladatokhoz.
Zenés színház

Anna Nyetrebko lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége

Anna Nyetrebko orosz-osztrák sztárszoprán és férje, Yusif Eyvazov azerbajdzsán tenor lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége.
Plusz

A kínaiak ellopták a Szabadság hidat

Épül a Huawei új központja Tongkuan városában. A kínaiak európai építmények pontos mását húzták fel, köztük a Szabadság hídét.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.